Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ten ostatni niedziel

...

Polecane posty

Ja nie wiem czy bym chciał świecki czy kościelny... ale wiem że chciałbym aby trumna spoczęła normalnie w ziemi a nie w tych betonach, zero kwiatów... najwyżej jedna świeczka, tylko najbliższa rodzina... żadnych sąsiadów, "znajomych", dalekich krewnych... i pomnik... chciałbym taki kamienny jak przed wojną stawiali, ale to raczej akurat nie realne.

niedziel, ja chcialabym tych znajomych, z ktorymi chlam, zeby mial kto chlac przy moim grobie. ale tez nie podobaja mi sie te wielgachne betonowe kolumbryny :O

🖐️ Wlezę z buciorami w temat Lubię to "Dobry jezu", czasami to nucę sobie ;) Ja też chcę być spalona, szkoda tyle miejsca marnować, i z grobem problemy, rodzina sie męczy sprząta. A ja i tak nie wierzę blow, anemie masz? Kurde, nawet ja nie mam :O

my się znamy juz dlugi czas i zawsze pijemy w tym samym towarzystwie i pomimo klotni, czesto różnicy w poglądach trzymamy się razem zawsze. chce zeby sie cieszyli, smiali i spiewali, a nie plakali :O

ja powiedzialam kiedys moim, ze życze sobie byc spalona na wypadek gdyby mi sie cos stalo, to mi powiedzieli, ze spalenie duzo kosztuje :O jak im szkoda pieniędzy to niech mnie w centralnym spalą :O

szczerze to ja to bym nawet rodziny nie chciał na pogrzebie... nikogo... po prostu żeby mnie zakopali jak psa... no ale łaskawie na najbliższą rodzinę to mogę się zgodzić

Ja nie rozumiem po co tyle miejsca na cmentarze marnować. Umarłym i tak to zwisa. Ale trzeba się "pokazać" Żywi nie mają gdzie mieszkać i za co żyć na te cmentarze w cholerę kasy idzie. Mnie niech spalą(jednorazowo niech bulną, a co) i rozsypią gdzieś. Albo na kominku postawią. Obojętne mi to.

Chociaż zabawnie by było by się pomylili co do mojej śmierci, zdarza się tak nieraz(ostatnio był głośny przypadek z kobietą co się w trumnie obudziła i zawału dostała) i w czasie pogrzebu zacząć łomotać w tę trumnę. To by bylo niezłe

dlatego wolel zostac spalona :O jak bylam za granicą to niedaleko był cmentarz. i wiecie tam nie ma tych wielgachnych piwnic tylko same te tablice betonowe (nie pamietam jak to sie nazywa) trawa skoszona, zrobione alejki, a po drodze mozna bylo spoatkac mnostwo przeróżnych zwierzątek, jak np. sarny, zające czy inne nie wiaodomo co. no przepięknie, uwielbiałam tam chodzić.

niedziel , stare też są piękne, u nas taki właśnie jest, tzn. w niektorych cześciach.

I co po tym pięknie? I tak wszystko w zapomnienie idzie, ok jak się dba i to faktycznie wartość zabytkową stanowi to rozumiem. Ale to co jest na przeciętnych cmentarzach to sory, na kwiaty, na mycie itp ile to pieniędzy, czasu i wysiłku ludzkiego idzie. Jak patrze jak te babcie się męczą przy tych grobach, na kolanach szorują, po kiego się pytam? Dla siebie chyba, żeby sobie pokazać jak pamiętają o bliskich. Ok, rozumiem może to i potrzebne, może i tradycja, nie mi ją oceniać. Ale ja nie chcę by u mnie było tak samo

ja wiem, ze to nic nie jest warte. ale ten cmenatrz byl jakiś taki uroczy. ja uwazam tez, ze grobowce powinny byc skromne, a teraz jest tak, ze rodzina poprzez przepych chce chyba pokazać ile ma i na co ją stać. w końcu zaczyna się na cmentarzu jakaś rywalizacja o to, kto ma ładniejszy, bardziej wymyślny grobowiec.

kultura, ale właśnie, te stare kamienne pomniki mają dziś wartość zabytkową, a te dzisiejsze to zwykłe gówno i tandeta i przy takich się męczą właśnie te babcie o których piszesz

:D jakoś sobie nie wyobrażam tej piosenki na uroczystości pogrzebowej, troche bawi mnie taka scena gdzie rodzina ubrana na czarno w rozpacz,y zapłakana, a tu leci lemon tree :D

a to pokazanie się najlepiej widać we Wszystkich Świętych, na groby dalszych krewnych idzie się z pamięci, stawia się świeczkę, postoi chwilę i idzie dalej... a własne groby? byle więcej, byle droższe wszystko, byle większe świeczki, byle ludzie widzieli że stać na to

masz niedziel racje, u mnie w rodzine zdarzylo sie tak, ze trzebabylo uzgadniac kolor, rodzaj swieczki i kwiatkow, tak, aby wszystko bylo perfekcyjnie dopasowane do calosci. nosz kurwa :O

a kiedyś na grobowcu widziałam jak stało takie szkło, na ktorym byl wygrawerowany jakiś napis" coś tam LOVE ktoś tam" :O

Ale tych starych Niedziel już nigdy nie będzie więc lepiej w cholerę to wszystki:P Moją matkę też to bawi dlatego taki wybrała :D Ja się nad Kultem zastanawiałam, to uwielbiam: http://www.youtube.com/watch?v=fkFGwQz_uqM Ale te byłyby lepsze :P Zwłaszcza jakby księdza mi ściągnęli http://www.youtube.com/watch?v=zQtKmBjSQBM http://w533.wrzuta.pl/audio/0QBY4gpUTyt/kult_-_post a też je bardzo lubię:D

keidyś gadałam z chlopakiem, ktory chcial miec tylko kamienną tablicę, na której mialby widnieć napis "niech jego okręt płynie dalej w naszych sercach" wiadomo ze "łzy dla cieniów minionych"

ja jeszcze nie zdecydowałam jaką chciałabym mieć piosenkę, bo za dużo mi do głowy przychodzi, najlepiej jak nagram składanke i będą napierdalać zamiast mszy.

Love ktoś tam i tak nie przebije pomnika który postawiła sobie jakaś kobita za życia jeszcze i umieściła na nim tablicę z numerem PESEL, numerem dowodu, wysokością emerytury, itp... NA WŁASNE OCZY WIDZIAŁEM TO, oczywiście po jej śmierci rodzina zdjęła tą tablicę.