Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona mama 35

Jaki makijaż dla zmęczonej twarzy?

Polecane posty

Gość zmęczona mama 35

Proszę o wskazówki, jakich kolorów używać żeby zatuszować szarość,bladość cery.Jak malować oczy żeby znowu były pełne blasku ?

naucz sie korzystac z korektorow - kup sobie palete 4 kolorow i ze wszystkim dadza rade

Gość rlre
korektor rozświetlający pod oczy w bruzdy okołowargowe, w zmarszczki,jak najmniej pudkładu i podru i koniecznie rózowy róż do policzków

Gość zmęczona mama 35
Oczy jak malować ?

Gość e;3f
raczej jasno, brzoskwiniowo, rózowo, pod łukiem brwiowym i w kąciku oka najasniejszy kolor i mocno wytuszować rzęsy. Możesz troszeczke podkreslić obwód ciemna kredką, ale zewnętrzne kąciki i rozetrzeć, unikaj ciemnych cieni typu brąz, szary bo podkreślą zmęczenie Załóż też bluzkę w kolorze czerwonym, pomarańczowy to dodaje koloru skórze

Radziłabym użyć korektora rozświetlającego. Co do cieni do powiek, to zależy to od koloru Twojej cery, włosów, oczu... Wydaje mi się, że powinnaś malować się jasnymi cieniami. Jeżeli dodasz do tego jeszcze jasny róż, to Twoja skóra wyda się bardziej wypoczęta. Oczywiście oprócz tego wszystkiego fluid (tylko nie rób sobie z niego maski), tusz do rzęs i delikatny błyszczyk :)

Gość zmęczona mama 35
Mems--> oczy mam brązowe,włosy szatynka cera latem opalona a zimą blada.

To ja bym poradziła takie cienie do powiek: -delikatny złoty -jasna brzoskwinia (chyba, że masz zaczerwienione oczy, to nie używaj tego koloru, bo podkreśli zmęczenie) -jasny, żywy brąz W dodatku możesz użyć białej kredki do oczu w kącikach i na dolnej, wewnętrznej linii oka. To je rozjaśni i powiększy :)

Najważniejsze, żeby pomyśleć o zdrowym odżywianiu. Niestety blada cera może być również przyczyną braku witamin. Dlatego oprócz codziennego makijażu trzeba również pamiętać o warzywach i owocach.

Gość zmęczona mama 35
Miałam robione badania ok 5 tyg temu wyniki ok. Twarz i cerę mam zmęczoną bo nocami wstaję do najmłodszego syna a w ciągu dnia praca, przy komputerze oczy zmęczone .. ehh

Gość zmęczona mama 35
Proszę o dalsze wskazówki :-)

Gość dam Ci radę
Kup puder do twarzy z odcieniami różu .

Gość polecam jakiś słoneczny puder
i różowy róż

Gość zmęczona mama 35
Ktoś jeszcze ? :-)