Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darasdghnukmo,lpcszahbjnkmxdsz

buraczki zasmażane plisss???

Polecane posty

Gość darasdghnukmo,lpcszahbjnkmxdsz

jak zrobic zasmażane buraczki???

Gość gfdredhbfjcndmsnvcmx
jak masz już te buraczki to musisz je zasmażyć. nie dziękuj.

Np tak Składniki * 8-10 duzych burakow * 1 zabek czosnku przecisnietego przez praske * 1 lyzka smietany * 4 lyzki octu * 2 lyzki cukru * Sol i pieprz do smaku Zasmazka: * 1 duza cebula drobno pokrojona * 125g masla * 1 1/2 lyzki maki > Buraki ugotowac do miekkosci, odcedzic i obrac ze skorki > Zetrzec na tarce o duzych otworach, > Doprawic sola, pieprzem, octem i cukrem > Dodac smietane i czosnek i dobrze wymieszac > Na duzej patelni rozgrzac maslo, wrzucic pokrojona cebule i podsmazyc na lekko zloty kolor. > Dodac make i przyrumienic wszystko na zloty kolor > Do rumianej zasmazki dodac przyprawione buraczki, dobrze zamieszac i przesmazac do momentu zgestnienia (http://www.wielkiezarcie.com/recipe44782.html)

ja kupuje mrożone (jesienią i zimą takie tarte w folii nie mrożone, ale teraz nie ma) wrzucam na patelnie, dodaje troszke masła, soli, pieprzu do smaku, kilka kropel cytryny i chwile podsmażam i tyle :) dziś do obiadku robiłam, smacznego

Gość no to proszę mój przepis
a ja przesmażam cebulkę na masełku dodaje buraki najlepiej drobno starte, przesmażam dodaje do smaku troszkę soli, cukru, soku z cytryny (ewentualnie octu) posypuje mąką (normalną pszenną) wymieszać porządnie i przesmażyć tak gotowe buraki przez chwilkę, jak wolisz żeby były szkliste to rozpuść w kilku łyżkach wody łyżkę mąki ziemniaczanej i wlej do buraczków :) smacznego :)