Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenanka

Rozmowa o slubie.Nie rozumiem nic...

Polecane posty

Gość marlenanka

Ja: Iza bierze niedlugo slub,ale jej fajnie. On: Mam jej wspolczuc?A po co slub? Ja: Jak to po co, jestes przeciwny slubom? On A zle jest tak, jak jest miedzy nami? Ja: Tak,jak jest,to znaczy jak, bez okreslania sie? On: Dla mnie papierek nie jest potrzebny do szczescia i nic nie zmieni. Ja: To oznacza,ze nigdy nie chcesz wziac slubu? On: Nie myslalem o tym,a co, Ty juz chcesz brac slub? Ja: Nie, pytam teraz,bo nie chce sie dowiedziec za 10 lat gdy bede wciaz czekac na zareczyny, ze Tobie slub jest niewazny i nie masz zamiaru go brac. On:A co slub zmieni? Ja: Ja np.nie zamierzam miec dzieci przed slubem, wiec sadze,ze zmieni. On: A jak teraz bysmy wpadli? Ja: To chcialabym wziac slub. On: Ale cywilny? Ja: Koscielny. Chce miec biala suknie.Wesele, chce swietowac i cieszyc sie,dlaczego mam tego sobie odmawiac. Poza tym kiedys chciales sie oswiadczac,w poprzednim zwiazku, a mowisz, ze nigdy nie planowales brac slubow. On: Oswiadczyny to nie slub. Ja: Oswiadczyny sa wstepen do slubu, czlowiek sie oswiadcza a nastepnie planuje slub. On: Dla mnie oswiadczyny sa wyznaniem milosci,slub jest nieistotny i nic nie zmienia, jest tylko papierkiem,a Kosciol to sekta. Po czym nastapil smutek na mej twarzy i On skwitowal "Myciaki,przeciez wezmiemy slub,jesli Ci na tym zalezy". I nie wiem teraz co mam myslec. Pogodzinie naprawil komputeri zadowolony z siebie rzecze "Ale jestem genialny,chyba się z Tobą ożenię". Podchodzi do mnie i pyta "Czemu jestes taka jakas smutna?" Jestesmy razem poltora roku, chcialam obadac teren,bo kiedys mowil o slubie i dzieciach.Co mam o tym myslec?

Gość ytka
a ile macie lat?

Gość marlenanka
Ja 25 a On 30,chociaz z rozmowy wynika, ze po15....

Gość ytka
uuuuu...facet ma 30 lat i takie podejscie??? troche wspolczuje bo to niezbyt dobrze wróży... a moze on nie chce sie z Toba hajtać?

Gość marlenanka
Nie wiem,nie sadzilam,ze ma takie podejscie... Nic na to nie wskazywalo.Dobrze,ze poruszylam ten temat.Ale teraz nie wiem co robic....

30 lat i takie podejście... sama bym nie wiedziała co o tym mysleć...

Gość oj daj spokój
dla mnie ślub też nie jest potrzebny, a mam 32 lata i jestem w ciąży, a w związku jestesmy ponad 5 lat. Ślub to tlyko papier, przynajmniej dla mnie. Nie zamartwiaj się na zapas, bo to nie jest tak istotne w tej chwili. Ważne żeby wam było razem dobrze:)

Gość marlenanka
Jeszcze jakby byl jakims ciapciakiem. To naprawde dojrzaly i odpowiedzialny facet.taki, ktory wie czego chce, potrafi sie zatroszczyc o druga osobe, taki przy ktorym mozna sie czuc bezpiecznie.dziwi mnie ta rozmowa.....

tak, racja, każdy mysli inaczej, tylko jej problem tkwi w tym, że ona chce, a on nie. może z czasem zaczniecie myśleć inaczej... i albo weźmiecie ślub albo nie i tak i tak będziecie szczęśliwi:) nie zamartwiaj się na zapas, będzie dobrze:)

Gość marlenanka
On cywilny "moze wziac","wszystko mu jedno,aja po tej rozmowie czuje sie jak wymuszacz...

może odczekaj jakiś czas i pogadaj ponownie, a może on sam na to wpadnie

Gość nicdodać-nicująć
dla mnie kościół to tez sekta .... ale biorąc cywilny też można założyć białą suknie i wyprawić wesele, ja tak zrobiłam i nie żałuje ...aha kościelnego nie planuje ;) nie będę dorabiać czarnokieckowych :P

Gość oj daj spokój
naciskanie daje odwrotny efekt. Powiedz dlaczego ślub jets tak istotny? szczerze chetnie dowiem się w czym tkwi szkopuł. Z mojego punktu widzenia śłub rzeczywiście nic nie zmienia, poza tym że powoduje wydanie kasy, która mogłaby iść na zakup mieszkania :) Nie martw się tym tak bardzo,może spróbuj porozmawiać z facetem jeszcze raz, ale przedstaw mu swoje podejście, żeby mógł zrozumieć że przykro Ci się zrobiło. Tematu nie zostawiaj, bo popsuje isę miedzy wami. A i nic nie wymuszasz tylko mówisz czego potrzebujesz, a dopóki głosno nie powiesz czego chcesz to nikt nie będzie wiedział :)

Gość marlenanka
On zrozumial,znam Go na tyle ze wiem,ze za kilka miesiecy wyskoczy z pierscionkiem,ale tylko dlatego,ze z nim dzis o tym gadalam. :P

Gość marlenanka
up

Gość marlenanka
???