Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

zwolnienie l4

Polecane posty

Witam!!! Jestem w 9 tygodniu ciązy...czuje się dość kiepsko mam mdlosci wymiotuje i czesto gorączkuje do pracu dojezdzam 45 km pracuje w systemie zmianowym. I poprostu nie daje rady...w momencie kiedy wsiadam do auta odrazu wymiotuje...za tydzien ide do ginekologa myslicie ze jesli poprosze to da mi zwolnienie lekarskie??

Gość i co do końca 9miesiąca
będziesz na l4??jaja sobie robisz????takie mdłości to są przejsciowe, a nie stałe!!

Gość ukakuka
Mdlosci w ciazy to normalka, tak samo jak rosnacy brzuch :P

Gość jest to mozliwe
oczywiscie ze lekarz ci da, u nas jak kobieta jest w ciazy to lekarze musowo daja kazdej l4 ;/ powinni sie za to zabrac i kontrolowac, no ale coz ... musimy robic na takie pierdolone leserki ;/

wiem ze sa przejsciowe...ale nie mam zamiaru brac urlopu a do pracy sie nie nadaje bo polowe czasu spedzam w kiblu...wiec co twoim zdaniem powinnam zrobic??no i jak dojechac do pracy skoro nie moge 10min wysiedziec w aucie??

Gość mamusia synusiaaaaa
a moze nie przejsciowe :-) ja wymiotowałam od rana do nocy, schudlam 5 kg, codziennie leciala mi krew z nosa, potem z dziąseł w koncu wylądowałam w szpitalu... na zwolnieniu chorobowym bylam od 8 tyg.

?????????

Gość ukakuka
Ja tylko mam nadzieje, ze w koncu w Polsce ukroci sie ten proceder L4 na ciaze :O To wrecz nie do pomyslenia co wy ze soba robicie :O

Gość mamusia synusiaaaaa
i nie jestem pierdolona leserka :-) przez 8 lat pracy tylko ten jeden raz byłam na zwolnieniu chorobowym!

Gość Ja też tak miałam
Ja dojeżdżałam do pracy ponad 80 km, była zima pociągi przepełnione i ciągle opóźnione. Pamiętasz może relacje z TV w grudniu. Wokół sami kaszlący i zakatarzeni ludzie. I abo gorąca i duszno, że nie było czym oddychać, albo tak zimno że wszyscy siedzieli w kurtkach trzęsąc się z zimna. I to w/g mojego gina było powodem do dania mi l-4. A poza tym kobiecie w ciąży nie wolno chyba pracować w systemie zmianowym? Na pewno nie jeśli masz nocki, albo gdy zmiana przekracza 8 godzin. Wówczas pracodawca musi zapewnić Ci inne stanowisko pracy, albo zwolnić Cie z obowiązku świadczenia pracy.

Gość weź zwolnienie na tydzien lub
weż zwolnienie na tydzien lub dwa, przeciez gdybys nie byla w ciazy a wymiotowala to tez bys poszla do lekarza. ja na zwolnienie poszlam ok. 8 miesiaca a wczesniej bylam na chyba 3 zwolnienieach po tygodniu, wlasnie ze wzgledu na wymioty, bole glowy itp.

Gość weź zwolnienie na tydzien lub
aha i ja te krotkie zwolnienia bralam od internisty, bo jak wymiotowalam, to przeciez bez sesnu jest czekac tydzien na ginekologa