Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laleczka106

JESTEM W CIĄŻY! RODZICE KAŻĄ MI USUNĄĆ! NIE WIEM CO ROBIĆ POMOCY!

Polecane posty

Jesteście niesprawiedliwi... no ale w sumie czego spodziewać sie po polakach.....sama arogancja....obrażanie innych nienawiść i ocenianie z góry....a ja przeciez potrzebuje tylko porady ludzi którzy mieli z tym do czynienia wiec prosze innych zeby sie niewypowiadali....bo ja dla nich tego nie pisze... przeciez kazda kochajaca sie para uprawia seks....ja kąpletnie nie mialam doswiadczenia bo to moj pierwszy chlopak z ktorym to robilam.... wiec prosze mnie nie wyzywać od kurew bo ja w wieku 19 lat straciłam dziewictwo ... a nie w wieku 12 czy 13....

Gość nicolkaaa
Te tabletki uszkadzaja plod ale nie masz 100% ze poronisz. Moja znajoma po tych tabletkach urodzila dziecko ze stwardnieniem rozsianym. Do konca zycia sobie nie wybaczy ze przez wlasna glupote tak skrzywdzila dziecko.

laleczka106 -> widać za wcześnie straciłaś dziewictwo skoro teraz chcesz zabić swoje dziecko.

Gość do nicolkaaa
Mylisz się te tabletki są bardzo bezpieczne, być może Twoja koleżanka kupiła z nieznanego źródła więc się nie dziwię z women on web są ok. Poza tym jeśli faktycznie Twoja koleżanka uszkodziła tylko tymi wątpliwymi tabletkami płód to czemu później tego nie skontrolowała u ginekologa? Co? nie wiedziała że jest dalej w tej ciąży czy jak?

I co z tego? Skoros taka dorosła, to trzeba przewidzieć konsekwencje współżycia. Seks jest dla dorosłych. 🖐️

Gość nicolkaaa
Te tabletki sa nie legalne. Dostepne tylko przez neta lub od "zaprzyjaznionego" lekarza. Wziela tabletke, dostala bardzo bolacego okresu ale jak sama potem przyznala byl cos skapy, myslala ze poronila. Zanim zorjetowala sie ze nie poronila bylo za pozno na skrobanke...

Gość do nicolkaaa
To jakaś idiotka była,przecież jedna tabletka nie wystarczy to się bierze co 4 godziny, ehh mogła się tego dowiedzieć wcześniej

Gość vera a co ty
jestes jakąś nawiedzoną staraczką?

Gość 328908-p4873
zgłaszam sprawę na policje. zostaniesz namierzona przez IP. rodzice poniosą odpowiedzialność karną.

Gość vera czemu straszysz
policją? :)

Gość jips
Piękne czasy... .zabić człowieka, bo jest niewygodny, czy nie zabić? Pomyśl, czy gdyby chodziło o Twoją przyjaciółkę, ukochanego lub sąsiada, zastanawiałabyś się, czy go zabić, bo Ci nabluzgał albo Ci się jego gęba nie podoba? Zgroza:/

Gość ale to nie jest człowiek
To nie jest człowiek :O nie porównujcie wczesnej ciąży do waszych sąsiadów :D Jesteście śmieszni, skoro dziewczyna nie chce tej ciąży to dlaczego ją tak bardzo obrażacie, przecież to szok dla tak młodej osoby, na dodatek jej własny chłopak do tego doprowadził :O

Gość nicolkaaa
Brala tak jak jej powiedziano... Te tabletki nie moga byc bezpieczne skoro nawet w krajach gdzie aborcja jest legalna (mieszkam w niemczech i tu tak jest) te tabletki nie sa dostepne w aptekce... Ok kilku kobieta sie udalo po nich poronic ale jest cala masa kobiet ktora miala po nich duze problemy. Nie namawiaj mlodej dzeiwczyny na cos nie legalnego i nie sprawdzonego bo moze sobie narobic wiecej klopotow...

Gość aktam
Piękne czasy... .zabić człowieka, bo jest niewygodny, czy nie zabić? Pomyśl, czy gdyby chodziło o Twoją przyjaciółkę, ukochanego lub sąsiada, zastanawiałabyś się, czy go zabić, bo Ci nabluzgał albo Ci się jego gęba nie podoba? Zgroza:/

Gość nicolkaaa
A wracajac do tematu... Co na to twoj partner? Tez jestem przeciwna aborcji lepiej jak bys urodzila i oddala...

Gość umpa lumpa
na zaplodnienie bez zgody jest chyba paragraf... poza tym cos czuje, ze to provo

Staraczką?! No co ty, weź przestań. :D Generalnie nie chcę mieć dzieci. :D I gdzie ja straszę policją?

Gość do nicolkaaa
Jak się użyje prawidłowych tabletek aborcyjnych to jest wszystko ok, a ty nie masz pojęcia co brała twoja koleżanka i jak brała, więc ten przykład można między bajki włożyć. "kilku kobietom się udało"?!Nie rozśmieszaj mnie :D jakby tylko takiej nielicznej grupie sie udawalo przerwać ciaze to nikt by sie tego nie podejmował. Prawda jest taka, że jest to sprawdzony sposób.

Gość vera a ile masz lat?
Pewnie 19 jak dekalogowata... :O a jak nie chcesz miec dzieci i bys teraz wpadla to co? rodziłabyś a później unieszczesliwilabys tylko dziecko i siebie :O

Gość a skąd wiesz
że by unieszczęśliwiła? Zabójstwo jest zapewne lepsze i uszczęśliwi nie tylko dzieciobójczynię, ale także dziecko, które nie będzie zmuszone żyć na tym popapranym świecie? No cóż, ciekawy punkt widzenia, warty rozważenia:/

Gość nicolkaaa
do do nicolkaaa nie bede sie z toba spierac ja ich nigdy nie bralam i brac nie bede... masz racje nie wiem na pewno co i jak brala moja znajoma... Jednego jestem pewna jest to najgorszy i nainiebezpieczniejszy sposob usowania ciazy!!! Jak juz ktos chce ciaze usunac to niej jedzie zagranice i usunie w jakiejs klinice w ludzkich warunkach... A swoja droga zastanawia mnie to jak w dzisiejszych czasach mozna zaliczyc wpadke???

Skończyłam 24 lata. Czasami myślę sobie, że chcę dzieci a czasem, ze nie. To 'nie' jest częściej. Jestem jeszcze młoda. mam czas na dzieci. Gdybym wpadła, to na pewno nie lecialabym z płaczem na forum. Szanujmy się. :o 🖐️ Jestem dorosłam, więc podejmuję świadome decyzje. Możecie myśleć, że jestem idiotką, tak naprawde gówno wiecie o mnie i o moim życiu. Jestem odpowiedzialną kobietą, która krzywdy sobie nie robi. :)

Gość do nicolkaaa
Co do wpadki to z tego co zrozumiałam, jej chłopak się o to postarał. Może przebił gumkę? Piszę poważnie, bo nie raz słyszałam o takich przypadkach. Mam nadzieję że nie wybrali stosunku przerywanego :O

Gość vera a masz partnera?
i pytanie brzmiało czy byś usunęła a nie czy byś poleciała z płaczem na forum :O

Gość lllillla
ja bym na twoim miejscu usunela chociaz mam 28 lat nie przepadam za dziecimi i nie nie rozumiem tych zachwytow nad nimi im jestem starsza tym bardziej upewniam sie w swojej decyzji dodam ze kilka lat zajmowalam sie dziecmi i bylam w nich zakochana chcialam miec nawet swoje na szczescie udalo sie kazdy ma prawo podejmowac swoje decyzje pomysl o tym czlowieku ktore urodzisz co mu zapewnisz czy dasz rade wychowac je na szczesliwego czlowieka

Nigdy w życiu bym nie usunęła. :O No chyba, że dziecko miałoby poważną wadę rozwojową albo gdyby moje życie byłoby zagrożone. Z konsenkwencjami trzeba się liczyć.

Autorko piszą na tak i na nie, pisały osoby w podobnej sytuacji że też tak miały z rodziną. To jakiej ty pomocy oczekujesz.. Pieniędzy na aborcję czy czego bo nie rozumie. Jedni chwalą że chcesz usunąć inni radzą by nie. Co można ci więcej poradzić? Spytaj wprost o adres kogoś kto usuwa, apteki z lekami, albo jak nie o to chodzi to o adres domu samotnej matki, jak załatwić prace czy mieszkanie czy co bo naprawde cholera wie czego ty oczekujesz. Były słowa złe ale też i wsparcia - co można wiecej? Idz do swojego faceta gadać co dalej a nie obcych pytasz. Przeciez nikt nie zna twojej rodziny i czy jednak pomogą. Masz 2 wyjścia. Sama musisz wybrać. Pogadaj z facetem i rób coś. A nie sie obrażasz na społeczeństwo. Przeciez wiadomo ze każdy na swoje osobiste podejście i swój rozum. Powodzenia

Gość jestem przeciwniczka
ale nie mam innego wyjścia. NO KURWA SUPER!!!!

Gość nicolkaaa
No sory... tabletki, plasterki, wkladki domaciczne... To wszystko jest teraz ogolnodostepne a dziewczyny dalej wpadki zaliczaja :( Lenistwo istne lenistwo i chodzenie na latwizne a potem placz i zabijanie wlasnego dziecka :( Przykre troszke... Jak ktos kiedys powiedzial " sa dwie niekonczace sie rzeczy, wrzechswiat i ludzka glupota, tyle ze co do tego pierwszego nie mam pewnosci"