Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Montes

Ktora zaszla w 1 cyklu po tabletkach?

Polecane posty

Gość Montes

Czesc dziewczyny, chcialabym sie dowiedziec czy sa tutaj osoby ktorym udalo sie zajsc w ciaze w 1 cyklu po odstawieniu tabletek anty. Napiszcie prosze jak wygladal ten wasz 1 cykl. Czy byl normalny, czy bylyscie w stanie okreslic czas jajeczkowania itd. No i oczywiscie jakie byly pierwsze objawy ciazy. Chetnie sie dowiem jak to u Was bylo. No i z gory gratulacje dla tych ktorym sie tak szybko udalo =)

Gość nawet taniej
Z czego wiem to lekarze zalecają co najmniej 3 cykle odczekać żeby endometrium i układ hormonalny wrócił do normy. Ja zaszłam zaraz w 4 w którym można było.

Gość Montes
Wiem o tych 3 msc na odczekanie. Ale sa tez inne teorie.. moj gin nie widzi przeciwskazan. Jest tez taka metoda ze dla tych ktorzy maja problemy z ciaza ze zaleca sie 3 msc tabletek anty a potem staranie w 1 cyklu- co zwieksza szanse. Tak czy inaczej nie o to pytalam..

Gość pingwinnn
ja zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu tabletek anty... ale ten pierwszy cykl po odstawieniu był mega rozjechany, okres dostałam dopiero po ok 1,5 mca, potem jak nie dostałam w terminie też myslałam ze to z odstawienia ;) a to ciaza była juz :) dowiedziałam się w 6 tyg dopiero ;)

Gość Montes
pingwinnn- dzieki za odp =) Kto jeszcze sie podzieli?

Gość nawet taniej
ja mogę tylko dopisać że cykl był normalny ok 30 dniowy.

Gość morelowapani
Hej, ja zaszłam w ciążę w I cyklu po odstawieniu Jasmin. Takie miałam zalecenie lekarki, żeby od razu próbować...Mam PCO, brałam tabletki pół roku, a potem od razu zaszłam w ciążę. Cykle był zupełnie normalny, jak nie dostałam na czas okresu to już miałam jakieś podejrzenia:) Zrobiłam test, wyszła bardzo blada druga kreska, na drugi dzień test z krwi i już wiedziałam, że będziemy mieć dzidziusia:) Ciąża była wzorowa, bez żadnych problemów, córka zdrowa, ma już 1,5 roku:) Pozdrawiam

Gość frida878787
Ja zaszłam w 5 cyklu po odstawieniu, ale od pierwszego mialam w miare regularne miesiaczki, tylko po prostu nie wychodziło :) ale powodzenia i trzymam kciuki bo wiem jak by sie chcialo juz :) ja teraz jestem juz w 37 tyg ciazy :)

Gość Montes
morelowapani- dzieki za odp. Powiedz mi prosze czy wiedzialas ze jajeczkujesz? Plodny sluz, klocie w jajniku itp? Jakie mialas objawy?

Gość Montes
frida878787- gratuluje =) ano bardzo by sie chcialo juz.. :)

Gość frida878787
Montes jeśli moge doradzic to dopiero jak zaczełam zazywać wiesiołka, to mi sie sluz poprawil, wiedzialam kiedy mam plodne, i zaszłam :) takze wyprobuj bo nic nie zaszkodzi, bo to witaminki, nie jest drogie a naprawde zwieksza szanse :) u mnie 4 cykle nic, zaczelam brac wiesiolka i udało sie :):):) takze warto wyprobowac, i jedz kwas foliowy caly czas, bo najlepsze ma dzialanie jak sie go zazywa przed zajsciem aw koncu zajdziesz :) Ja zazywałam Yasminelle dla formalnosci.

wpadka w pierwszym cyklu po odstawieniu. Trudno było ustalić jajeczkowanie i spodziewany dzień miesiączki bo zawsze w 1 cyklu tej mięsiączki nie miałam. Pierwsze objawy- wzmożony apetyt, wrażliwość na zapachy, powiększone i obolałe piersi. w 7tc (5t od zapłodnienia) mdłości.

Gość Montes
frida878787- kwasik biore. o wiesiolku pomysle w takim razie :)

Gość morelowapani
Hmm...szczerze mówiąc pamiętam tylko, że pobolewał mnie brzuch. Więcej objawów nie pamiętam. Akurat mąż wyszedł z wojska, byliśmy mega stęsknieni i "nadrabialiśmy stracony czas":). Jak już test z krwi wykazał ciążę to pamiętam, że też bardzo bolał mnie brzuch, aż się przestraszyliśmy, że coś jest nie tak. Byłam na usg, ale lekarz nie zobaczył jeszcze ciąży. Powiedział, żebym zrobiła jeszcze raz test z krwi, jeśli wartość hcg rośnie prawidłowo, zgodnie z normami, to wszystko jest ok. A ty podejrzewasz u siebie ciążę, czy dopiero zaczynacie się starać o dziecko?

Gość Montes
morelowapani- staramy sie z mezem. To moj 1 cykl po tabletkach. Nie jest za normaly dlatego pewnie nie zajde od razu. Jestem w 18 dc. nie zaobserwowalam plodnego sluzu. przez 3 ostatnie dni mialam dziwne uczucie, jakby ciagniecie w macicy, jakby mnie ktos trzymal za macice (no ogolnie ja czulam, zwlaszcza jak chodzilam). Dzisiaj sie obudzilam z bolem lewego jajnika. Moze teraz dopiero owulka. Ciezko cos powiedziec. Bedziemy sie starac dalej.

Gość morelowapani
Montes, spróbujcie się wyluzować i nie myśleć o tym, po prostu cieszcie się sobą i seksem :) Twoje objawy mogą świadczyć o owulce więc powodzenia Wam życzę:)

Gość kdieyw
Odstawiłam novynette i od razu po okresie były staranka,takze bez odczekania nawet 1 m-ca. Ciąż bardzo ok,dziecko też :)

Gość Montes
kdieyw- powiedz cos wiecej, jakies objawy mialas? Wiedzialas kiedy owulka itp? a pierwsze objawy ciazy? Poza tym oczwiscie gratuluje :)

Gość nie znam sie wiec phytam
czy to prawda, ze wzrasta szansa na ciaze mnoga gdy sie zacznie zaraz po odstawieniu? znacie takie przypadki?

Gość Montes
podobno prawda ale nie mam na to zadnych dowodow w postaci znanych mi blizniakow :) dla mnie moga byc blizniaki =) wszystko byle szybko przyszlo i zdrowe!

Gość fruziaaaaa
ja zaszlam dokladnie w 1 cyklu po odstawieniu:) lekarz nie kazal mi robic zadnych przerw, bo bralam te tabsy nowej generacji:)

Gość Montes
fruziaaaaa- fajnie, gratuluje =) jakie objawy mialas?

Gość Montes
up

Gość Montes
up up

Gość kdieyw
żadnych owulek poprostu spontan -okres,wesele i do dzieła :)akcje były częste i owocne jak widac:)

Ja zaszłam w drugim cyklu po tabletkach,ciaża super,synuś zdrowy:) teraz odstawiłam tabletki,miałam odczekać miesiąc,ale sie nie udało:)bedę robiła test w tym tyg bo bolą mnie piersi i wogóle brzuch,tak jak w pierwszej ciąży,mam nadzieje,ze sie udało:)brałam tabletki Yasmin

Gość Montes
Super :) gratuluje. Ktos jeszcze mial takie szczescie?

Gość Montes
podbijam

Gość też miałam mały
Ja zaszłam w 1 cyklu :)

Gość Montes
też miałam mały- a pamietasz jaki byl ten cykl? czy nazwalabys go normalnym? wiedzialas kiedy owulka itd?