Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co chcesz

Pytanie o aparat na zeby

Polecane posty

Gość co chcesz

na ile zebow zaklada sie aparat na gorny luk?

Gość co chcesz
pomocy? :(

Gość co chcesz
bo ja mam tylko 4 i nie wiem czy wystarczajaco?:(

Gość co chcesz
podszywy won:D. Odswiezam

Gość fsdffs
na wszystkie poza siódemkami :) ale nie ty decydujesz czy masz zakladana tylko gore czy góra dół, o tym decyduje ortodonta zazwyczaj zaklada sie góra dół

Gość kociakiciakocia
pierscienie na zeby 6 czyli od 6 do 6

Gość co chcesz
uff. Dzieki za odpowiedz:) macie aparaty?

Gość kociakiciakocia
nie ale chcialabym miec bo nie mam 6 a mam 7 i 8 i chetnie bym je przesunela zeby szpar nie bylo ale nie wiem czy tak mozna;p

Gość co chcesz
ja zalozylam kilka dni temu. Wlasnie ortodontka cos wspomniala, ze 6 sa kluczowe. Ale jak chcesz 7 i 8 dostawic do 5, to nie wiem czy nie mozna takiej koronki czesciowej na tyl zalozyc, bo ja na dolny luk taka koronke bede miala. Moze zapytaj:)

Gość kociakiciakocia
no tak ale ja ma 8 ktore chce miec wiec jak sobie ta 7 do 5 przesune to i tak bedzie szpara 8-7 ;p

nie będzie szpary, bo ostatnie zęby same dojdą ;) ja z drugiej strony nie miałam bodajże 4, wiec pierścień normalnie na 6, i o dziwo 7 nie została w tyle tylko poszła samoczynnie za 6;)

Gość co chcesz
kryzysowa, dlugo mialas aparat? Prostowalas zabki czy zamykalas szpare?

Gość kociakiciakocia
dzieki:)

i to i to ;) miałam dwójki w tyle, bo sie w łuku nie mieściły, no i szpary, teraz wszystkie w rządku stoją ;) bez miesiąca 2 lata będzie. ale jeszcze retencja... na dole dopiero rok mam ;)

Gość co chcesz
a efekty takie jakie sobie wymarzylas? Idealne? :) jak ta retencja wyglada?

Gość co chcesz
ludzie! moze sie powymieniami fotkami naszych aparatow?

Gość kociakiciakocia
retencja to albo aparat zdejmowany albo drucik albo szyna przezroczysta... zalezy co lekarz zaleci

Gość co chcesz
z tymi fotkami to nie ja:p

no proste są :) ale mam dwójki zupełnie różne, tzn jedną dłuższą drugą krótszą, troche mnie to denerwuje, ale nie wiem czy się rzucę na doklejenie... retencja ? to coś takiego jak aparat wyjmowany, taka płytka z drucikiem, zakłada sie na noc, bo zęby lubią wracać na swoje miejsce i trzeba jeszcze takie coś nosić..

haha kiedyś miałam schize robic zdjecia z miesiaca na miesiac zębów, żeby efekt porównać i jak mi szpare zamykała to naprawde porównać zdjęcia sprzed i po to coś niesamowitego, ale szybko ta sziza mi przeszła :D

i to jak :( pierwszy tydzień nagorszy (potem najgorsze będą pierwsze tygodnie po wizytach, kiedy zęby boleć będą) ale orto daje taki wosk i jego mozna przykleic zeby nie ociera tak

Gość ja pierniczę nie mogę
mi górny prawie nic nie ocierał. Owszem bolało w drugi dzień po założeniu, ale w trzeci już tylko "swędziało" i w 4 wszystko było ok. Dolny uwierał, około dwóch tygodni miałam małe problemy, ale to wszystko da się przeżyć. ;) a efekt wspaniały i powalający :)

no wlasnie mam ten wosk caly czas, bo juz mi sie krew zaczela lac:( na szczescie tylko z tylu, co z przodu mam porcelanowy i on nie rani. A zeby mnie bola jak nie wiem. Przyzwyczaja sie skora do tych zamkow, czy tak przez 2lata musialas zalepiac?

Gość ja pierniczę nie mogę
ja nie musiałam zalepiać, ale ranki były. Po jakimś czasie przechodzi, zależy od przypadku ;) dziś aparat noszę górę półtora roku, dół prawie rok i nie czuję go wcale. Zapominam, że go mam. Byle pierwsze tygodnie wytrzymać, potem będzie z górki.

przyzwyczai się, spokojnie. ponad połowa takiego małego opakowania została nawet. a moze Tobie drut wystaje jakichś ? mi jak wystawał i baardzo ranił, to go sama zaginałam jak było daleko do wizytu u orto na ponad 20 km mam i tylko w piatki przyjmowala. a jak byłam u niej to ucinala po prostu