Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz wam cos powiem

Jesteście za karą śmierci w Polsce??

Polecane posty

nie mówie, że mają źle... tylko, że w innych krajach europejskich mają luksusy w tych więzieniach, że więźniowie żyją o wiele lepiej niż pracujący uczciwi obywatele

Ja mysle,ze kazdemu latwojest powiedziec,ze nie powinno byc kary smierci,dopoki nie spotka ich cos takiego w zyciu. Ja sobie nie wyobrazam,ze ktos skrzywdzil lub zabil mi kogos z moich bliskich,i ja mam mu wybaczyc. Wiedziec,ze zyje gdzies w wiezieniu,ze moze za 25 lat wyjdzie z tego wiezienia,i moze znowu kogos zabije.

Gość nieładnie
Palatine musisz wiele rzeczy przemysleć, zastanowić się nad samym sobą, zrozumieć kim jest człowiek, czym jest człowieczeństwo a dopiero póżniej nawoływać ewentualnie za przywróceniem kary śmierci. Dojrzej Człowieku, dojrzej.

ale nikt tu nie mówi o wybaczeniu.. nie my decydujemy o życiu, nie my je daliśmy i nie my je będziemy zabierać 5 nie zabijaj, a wykonanie kary śmierci to też zabójstwo, fakt inny jego wymiar, ale zabójstwo

nieładnie a kim ty jesteś, że będziesz mnie pouczać? kto ci dał prawo? chyba się pomyliłaś człowikiem to nie jest ten co zabija on tylko wygląda jak człowiek...

Gość reasumując 90% polaków
to mordercy

Gość MAX 22
Jestem za sprawiedliwą karą śmierci tzn, jeśli zabiłeś ze szczegółnym okrucieństwem kara powinna być taka sama. Pamiętam jak PO dochodzili do władzy i obliczyli sobie ilu ich wyborców siedzi w więzieniach a nam wciskali że kary nic nie dają , nie ma sensu dawać ostrych kar bo w Polsce mamy za ostre, kościół poparł i mamy to co mamy, nie ma dnia żebyśmy nie słyszeli o okrutnych zbrodniach dokonywanych nie tylko na dorosłych ale też na dzieciach : gwałty i morderstwa, jak również morderstwa dokonywane przez dzieci i tłumaczenie ze komputer dziecka psychikę wypaczył. Temat rzeka , ale odpowiadam jak wynika z powyższego jestem za zaostrzeniem kar, łącznie z karą śmierci.

do zwolenniko: a macie odwage sie przedstawic itp.?

wiedzialam, że tępe wilki wolą pozostać anonimowe

sama jestes tepy wilk...tobie na pewno nie musze sie przedstawiac i na pewno nie na forum. Ale jesli beda kiedys zbierac podpisy,to sie podpisze.