Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz wam cos powiem

Jesteście za karą śmierci w Polsce??

Polecane posty

Gość matka teresa od aniołów
Dlaczego? Wytłumacz mi w inteligentny sposób?

nieładnie "Nie. Przestepca powinien zrozumieć swoją zbrodnię i odpokutować za nią. " przez góra25 lat, noo dla tych "wyjatkowo " barbarzyńskich egzemplarzy naszego gatunku do konca zycia :) zyjacych na Twój koszt w ciepełku, nie martwiących sie absolutnie o nic, zywiacych sie lepiej niż zołnierze w wojsku, kpiacych z prawa , odmawiających tego czegos co szumnie nazywa sie resocjalizacja, nierzadko nie wykazując nawet cienia zalu i skruchy...???? "Śmierć niczego nie załatwia. Kara śmierci to jest tylko barbarzyńska forma zemsty" To najbardziej ludzka forma zemsty

Widzę dużo osób tutaj ma podobne do moich poglądy Proponuję założyć partię albo stowarzyszenie?

A mu jestesmy ludźmi.

Ja nie moge musze obiad ugotowac.

Już Hamurabi w starożytnym Babilonie robił to z czym teraz nie radzą sobie państwa UE...

Ba,nawet kosciol w szczegolnych przypadkach jest ZA kara smierci. Ja nie widze sensu utrzymywania przez X lat jakiegos psychola,ktory np.zgwalcil jakies dziecko,a potem je pocial na kawalki,i bog wie co jeszcze.

Wtedy nie było "koscioła"

Dokładnie Paulina To jest śmieszne, żeby taki człowiek jeszcze dostawał żreć z moihc podatków, oglądał sobie TV i ćwiczył w więzieniu

napiszcie obywatelski projekt ustawy i już:P myśle ze spokojnie znajdziecie te 100tys osób, które go podpiszą

Miśka to nie rozwiązuje sytuacji... UE w swoich prawach pierwotnych zabrania kary śmierci Czyli Polska musiałaby wystąpić z lewckiej Unii

ja nie mowie,ze kara smierci ma byc za byle co. Bo sa rozne rodzaje zbrobni,ale tacy zwyrodnialcy,tak jak np.wnuczek zadal babci 30 pchniec nozem,bo nie dala mu 20 zl,albo matka urodzila dziecko i utopila je w latrynie - dla mnie to juz jest dno.

Gość Mirek35M
12:02 [zgłoś do usunięcia] Palpatine To nie czasy Świętej Inkwizycji... Polska powinna brać przykład z niektórych stanów USA...] Trucizna i odpowiesz przed Bogiem... A JA CIEBIE ZAPYTAM Palpatine - kto ma odpowiadać przed Bogiem ? czyż nie ten który wymierza również kare śmierci ? czyż i nie ty stajesz się mordercą ?

możemy i wystąpić w tej kwestii jestem akurat za, bo byłam od początku przeciwko wejściu do UE

kara śmierci powinna być za kwalifikowany brutalny typ morderstwa, porwanie i zabójstwo itd. Nie będziemy zabijąc jednej osoby, która zabiła np. z przyczyn finansowych bez jkiegoś szczególnego okrucieństwa

złamanie prawa boskiego w przypadku zabójcy sugerujesz że sędzia stawia się w roli Boga?

Gość to jest postęp wychowawczy
czyli żołnierz i policjant też według was jest mordercą

zgadzam się z Mirkiem, bo nie my daliśmy życie i nie my będziemy decydować o tym komu je zabrać. tak, jak wcześniej napisałam kara śmierci niczego nie rozwiązuje, bo morderca ma ponieść konsekwencje swojego zachowania i je zrozumieć. ale możecie sobie kombinować z projektem, może to chociaż nagłośni sprawe

Gość bumcyktrala
ale teraz pomyslmy z innej perpektywy rozmowa np. Boga z Gabrielem Bog: z tego co widze ludzie zgwalcili wyjalowili i juz prawie zabili planete Ziemia, wszystko co na niej bylo powoli umiera a to nie byla moja wola, ludzkosc przez swoje pragnienia rani niezliczone istnienia, nigdy nie powiedzialem ze ta planeta jest tylko wlasnoscia ludzi, mysle ze zasluguja na kare smierci niech bedzie humanitarna meteor o odpowiednich wymiarach starczy Gabriel: hmm myslisz ze to dobry pomysl?? nie lepiej im to powiedziec ?? ja wierze w to ze czlowiek potrafi sie zmienic tylko potrzebuje na to wsazowek i czasu, przeciez oni nie chca umierac poprostu nie wiedza co czynia, dajmy im czas i wskazowki niech sie zmienia jesli sie nie zmienia to i tak sami sie wybija, mysle ze powinnismy dac im szanse i pokazac ze warto sie uczyc zyc w poszanowaniu innych, jesli teraz w to zainwestujemy i nasz projekt sie powiedzie wszyscy beda zyc w radosci i szczesciu,jesli tego nie zrobimy jakie mamy szanse na to ze milosc kiedykolwiek sie objawi?? teraz popatrzcie na samych siebie jak to jest miec twarz mordercy i nawet nie byc tego swiadomym, czlowieka mozna zmienic tylko trzeba wiedziec jak, zabijanie nie przynosi tu zadnych korzysci tylko wznieca plomien nienawisci

jakie konsekwencje są w przypadku siedzenia i pierdzenia w stołek i nie gadaj takich śmiesznych rzeczy że oni cokolwiek zrozumieją...

w przypadku 1 osoby bym się zastanowił ale jak ktoś zabił 2, 3 ,5 czy 10 osób to co?

jeśli nie kara śmierci to tortury w czasie odsiadywania dożywocia tak żeby nie zabić ale zadawać ból..

Gość wrednamalpa26
jakie konsekwencje ma ponieść, pocieszył by cię fakt że morderca twojego męża dziecka lub matki, siedzi w więzieniu i być może nabija się właśnie z ciebie, dla mnie nawet dożywocie nie jest odpowiednią karą dla tych zwyrodnialców

Gość Fendii
TAK!! Zwyrodnialcy nie załugują na to by żyć a my musimy ich utrzymywać z podatków, podczas gdy oni zmieni cudze życie w piekło, lub doszczętnie je zniszczyli.

Ja bym ich napierdalał bejsbolem codzinnie a potem wysyłał na roboty za darmo... i ograniczył jakość wyżywienia

u nas jeszcze znowu tak dobrze w tych więzieniach nie mają. ale spójrzmy na więzienia a Austrii? tam w porównaniu do uboższych więźniowie mają luksusy

Gość Fendii
ej sorry niby u nas źle mają? Mają wyrzywienie, tv, bibliotekę siłownie. Taki skurysyn wychodzi na warunkowym po kilku latach i co dalej??? Żenada, widać że macie w sobie mało empatii, gdyby to kogoś z waszych bliskich spotkało nieszczeście ciekawe czy bylibyście za hotelem dla zbrodniarzy

Gość nieładnie
Palatine skąd w Tobie tyle nienawisci?