Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana 128

mamy maluchow z Anglii - poratujcie prosze! Pilne

Polecane posty

Gość zatroskana 128

Kochane, na pewno moge na Was liczyc. Moj maluch ma 6 miesiecy i dostal plesniawek w buzi ( wszystko pcha! ). Poszlam do tutejszego konowala, to mi powiedzial.... ze dziecko ma resztki mleka w buzi. Rece opadaja. To nie jest moje pierwsze dziecko i wiem jak odroznic resztki jedzenia od plesniawek! Ale nie wiem jaki srodek dostepny w Anglii bylby pomocny. Pomozcie, dziewczyny.

Gość jfdklghdfjgfg
widzisz problem taki ze polacy sa nauczeni lekow na wszystko!!! nawet w takich przypadkach jak twoj,gdzie plesniawka przejdzie sama !!!!!!!!!!!!!!!Oczywiscie mozesz isc po droga opinie do innego lekarza,ale mysle ze jesli nawet powie ze to plesniawka ,niedostaniesz zadnego leku....bo to nie polska..

Gość jfdklghdfjgfg
Miconazole(to taki zel) daja ne plesniawke jak bys tak bardzo chciala, ale to lek na recepte, wiec nie moge ci naczej pomoc. idz do lekarza i powiedz ze chce to...moze ci dadza.

Gość zatroskana 128
bardzo ci dziekuje za porade. Zadne z moich dzieci po dzis dzien nie bralo zadnych lekow, ale to milo, ze mnie z gory wpakowalas/les do worka z lekoholokami. Dzieki jeszcze raz.

Gość olivia dunham
podala ci nazwe leku a ty na nia z ryjem:o typowe

Gość szuruuubuuruuuu
rada naszych babc.... ponoc siku na tetrowej pieluszce pomaga...a jak nie to popros kogos z rodziny zeby pilnie wyslal ci aftin z polski.moja miala plesniawki jak miala pare tygodni i dostala antybiotyk i nie przeszlo dobrze ze tesciu wyslal mi aftin...

Gość zatroskana 128
Typowe Olivio, to sa wasze wypowiedzi. Najpierw zjechac Polakow ( bo normalnie odpowiedziec grzecznie, to by nie dalo rady ), a potem moja grzeczna odpowiedz skomentowac, ze "wyjechalam z rychem", Wy chyba macie cos z glowa.

Gość szuruuubuuruuuu
a i zmien lekarza bo jakis nieteges jest....

Gość zatroskana 128
szuruuuu - dziekuje. Te metode znam i poluje na jego siuski juz trzeci dzien, ale cos nie mam szczescia :), a tymczasem buzia z dnia na dzien gorzej w srodku wyglada.

Gość olivia dunham
serio, grzeczna?? A to dobre

Gość szuruuubuuruuuu
wloz do pieluchy cotton wool (waciki) a potem wycisnij, tego problemu nie mozna ignorowac poniewaz jak sie pogorszy to moze sprawiac bol przy jedzeniu i piciu i dziecko moze sie szybko odwodni ,szczegolnie teraz jak mamy lato.podobno dobrze jest po wypiciu mleka czy po obiadku wyplukac jame ustna przegotowana woda.powodzenia zycze.

Gość zatroskana 128
dziekuje szuruburuu, to swietny pomysl! Tak zrobie z tym wacikiem. Bardzo dziekuje.

Gość szuruuubuuruuuu
nie ma sprawy! te waciki to pomysl mojej kolezanki bardzo mi tym pomogla i nadaje sie swietnie jak potrzebujesz zrobic badanie moczu a wiesz jak jest przy malym dziecku!hihi moja ma 2 latka i na nocnik tylko jak ma nastroj!

Gość zatroskana 128
czasem na najprostsze pomysly najtrudniej wpasc, nie? :D Nie pomyslalabym o tym waciku, a to genialne proste rozwiazanie! Ciekawe, ze kiedy nie potrzeba, to przy przewijaniu nie raz zalicze "strzal", a kiedy potrzebuje, to akurat ani kropelki :) :)

Gość karolinka ze szczecinka
zatroskana, moja corka tez to miala jako niemowle nic nie pomagala, az... zaczelam jej przemywac buzie w srodku po kazdym karmieniu przegotowana woda na wygotowanej tetrowej pieluszce namaczasz wygotowana w 90 stopniach , wyprasowana pieluche w przegotowanej wodzie i trzerz w srodku buzie, myjesz, normalnie dziasla, jezyk , wszystko, i t5ak po kazdym karmieniu czy piciu,schodzi jak ta lala

Gość zatroskana 128
Super! Wszystkim bardzo dziekuje za rady!