Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesciara ze szczesciazem

ciegle obraca sie na brzuszek i placze a to nie wszystko

Polecane posty

boje sie ze ida mu zabki, od dluzszego casu sie slinil, teraz ciagle daje raczki do buzi, jak nie raczki to co tylko moze. ma katar ale nie ma goraczki. przez 10h zjadl tylko 2 razy i to mniej niz zwylke i od dluzszego czasu zostawia w butelce po 40-60ml a zjada po 140ml. 6 sierpnia skonczy 4 miesiace. ale czy to na pewno zabki?? o co chodzi z tym przewracaniem na brzuch??

a jesli to zabki to jak sobie z tym radzic?? stal sie placzliwy i malo spi

do tego nie chce smoczka

Gość ewcia krewcia
Brzuszek nie ma nic wspólnego z ząbkowaniem:). Całkiem prawdopodobne że idą mu zęby a wraz z dolegliwościami zwyczjnie nie ma apetytu. Jeżeli ma podwyższoną temp. to podawaj dużo do picia. Moja córka bardzo wcześnie zaczęła ząbkować (niecałe 3 mies) a teraz jako 5 miesięczny bobas od dawna ma całe dwie dolne jedynki i od kilku dni przebija się górna dwójka więc na nowo mamy marudzenie ;). U mojej apetyt jest taki jak zwykle i dużo pije, gorączki nigdy nie miała. Podawaj małemu schłodzone gryzaki (jeżeli potrafi się już z nimi obchodzić:)) i przecieraj dziąsełka nawilżoną gazą z wywarem z rumianku (dla higieny i odkażenia). Pamiętaj by mleko miało ciut niższą temp niż zwykle (36 go góra 37 st) gdyż cieplejsze podrażni dziąsła i będą bardziej swędzieć i boleć. Jakby bolało często i bardzo to smaruj żelem Dentinox (max3 razy na dzień a najlepiej na noc) Teraz powinnaś mu przemywać wspomnianym wywarem dziąsła po każdym posiłku.

dziekuje:) a paracetamol na noc u herbatka uspokajajaca (hipp) pomoga mu spokojnie spac?? mam jeszcze czopki viburcol

up

Gość kochajaca mamusia
viburcol powinny pomoc i spróbuj jakiejs masci na dziaselka. Jak nie da nic to pediatry zapytaj. Moja cora miala 2 miesiace jak wychodzil jej 1 zabek

Gość kochajaca mamusia
a na brzuch sie moze przewracac bo ja dziasla swędza lub bola:)zalezy na jakim etapie zabki juz sa

na dole jest takie biale na srodku. nie ma zaczerwienienia ani nie sa opuchniete