Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maleńka-34

Chyba jestem w ciąży z czwartym!

Polecane posty

Gość Maleńka-34
pójde po test i jutro napiszę co i jak.

Gość no i strzeliło
Ja planowałam zostać przy jednym, ponieważ "przespaliśmy" rozsądną granicę wieku ( jak dla mnie to 2-4 lata między dziećmi) Do tego moje lata... Pierwszej myśli się wstydzę, teraz czekam co będzie...

finalina - weź pod uwagę, że dla niektórych "niezaplanowane" nie równa się "niechciane", z tego co się zorientowałam autorka nie biadoli i nie ubolewa, ewentualna ciąża nie byłaby dla niej końcem świata

Gość gratulacje moje
Trójka z nieduża różnicą i do tego nastolatek to wyzwanie ale też wiele radości. Trzymam za Ciebie kciuki autorko!

Gość finalina
Adelina, to ciężko Wam musiało być - 6 lat starań. Ja po prawie 2 miałam dość.

Gość no i strzeliło
różnicę wieku - miało być

Gość finalina
Tak, sądzę po sobie - głównie. Ale nawet biorąc rzecz obiektywnie,to nie znam w moim otoczeniu ludzi, co od razu przy jednym razie byli w ciąży, to wbrew pozorom nie jest takie proste.

A po czym kobieta ma poznać, że jest super płodna?:D O pierwsze dziecko staraliśmy się dwa lata. Leczenie, liczenie dni płodnych i masa łez. O drugie nawet nie zdążyliśmy się postarać. Jedna @ po porodzie i ciąża. I teraz nie wiem czy jestem superpłodna czy super niepłodna:D Ale żeby nie było - my się cieszymy, że tak szybko poszło;)

Gość gratulacje moje
No a jednak. Jakby bylo takie trudne to tak wiele nastolatek nie chodziłoby z brzuchami i wozkami. Problem polega na tym, ze jak się chce to nie tak latwo zajść, a jak się nie chce to od razu. Ale tak ze wszystkim w zyciu.

Gość finalina
Endessy,to my też 2 lata. Teraz już nie uważamy nawet, twierdząc, że co będzie to będzie, ale jakoś dziecko ma ponad rok i nic nie ma, a zabezpieczeń też nie ma.

Gość Adela :)
Ciężko było, przypłaciłam depresją. Tak to jest jak człowiek coś sobie skrupulatnie planuje i nagle gdzieś pojawia się zgrzyt. Mieliśmy już wszystko, zdążyliśmy się wyszaleć, brakowało tylko dziecka. Lata biegania po szpitalach, lekarzach, tony hormonów i wyczekana, zagrożona ciąża. Dlatego drugiej nie chciałam, bałam się. A tymczasem druga ciąża bez komplikacji. Nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał, dziś w nocy pakowałam torbę, bo córusia chyba się do nas wybiera :). Jeszcze jestem w domu. Autorce gratuluję! Daj nam znać.

Dlatego śmiać mi się chce jak ktoś mówi, że wcale nie tak łatwo zajść w ciąże bo dla jednego to wyższa szkoła jazdy a dla drugiego bułka z masłem a autorce gratuluje i trzymam kciuki i pomyśl ile kiedyś wnuków będzie do Ciebie na święta przyjeżdżać;)

finalina --> no ale zdarza sie, mi sie zdarzylo, jeden jedyny raz dalismy sobie szanse, nawet nie obliczalam kiedy mam plodne dni, odstawilam antykoncepcje i w ciazy bylam w pierwszym mozliwym cyklu. wiec to ze nie znasz nie znaczy ze to jest niemozliwe.

ja praktycznie nie zabezpieczałam się z moim chłopem, mysląc jak będzie to będzie.Ani widu, ani słychu ciąży. Aż nadszedł moment kiedy stwierdziliśmy że jednak trzeba. Ja rzucałam, prace, mój chłop właśnie też zmieniał. Wiadomo w takiej sytuacji dziecko nie było by najrozsądniejszym pomysłem. Zaczeliśmy używać prezerwatyw, no i bach jedna pękła. Do dzisiaj pamiętam mine mojgo faceta i mój uśmiech i słowa - spoko i tak mam nie płodne. 38 tygodni później urodziłam syna :D Zgadzam się też z Żona. To tak jakbym mówiła - mi się udało zajść przez przypadek i od razu więc nie wierze że ktoś może mieć z tym problem. To jest analogiczne do tego co pisze finalina.

Gość finalina
No a jak ja mam mówić po sobie - to zajście w ciążę to jak trafienie 6 w totka... No a inni: Jedna koleżanka starała się rok,druga kilka lat, jedni znajomi walczą od bodajże 5 lat. Kumpela kilka razy zapominała się w dni płodne - nie zaszła. Kuzynka zaszła w 3 miesiące.Koleżanki , co niedawno wyszły za mąż, zaszły w ponad rok po ślubie.Tak że w wielu przypadkach to nie jest tak od jednego strzału.Ciąża za 1 strzałem to nie większość przypadków.

Gość finalina
Ja nie twierdzę,że każdemu przychodzi trudno, ale nie wierzę też, że 90% kobiet zachodzi od 1 strzału. Zarówno trafienie za 1 strzałem jak i staranie się wiele lat to przypadki raczej mniejszościowe. W większości przypadków raczej zajmie to choćby te 3 miesiące do pół roku.

Gość finalina
Dlaczego ? Nie pomyślałyście, że to może być prowokacja ?

fialina po prostu wystarczy odrobina zrozumienia że różne przypadki chodzą po ludziach a Twoja sytuacja nie jest odnośnikiem do wszystkich kobiet na świecie. Sama mam znajoma która 3 rok stara się o dziecko. Ale nie odnosze swojej sytuacji do jej i nie mówie jej że zajście w ciąze to bułka z masłem. Poprostu to inna bajka.

ja mam kolezanke mlodsza od siebie ktora ma 3 dzieci. zawsze jej starczyly te 2 miesiace gora, ostatnie dziecko pojawilo sie za pierwszym strzalem. moja druga kolezanka ma 2 dzieci i oba to przypadki. ja mam jedno dziecko i jeden jedyny raz final w srodku bez antykoncepcji. z kolei grono moich znajomych nie moze zajsc w ciaze po kilku latach, grono jest bezplodne, inni staraja sie kilka miesiecy.. srednia wiadomo ze wyjscie te kilka miesiecy z wszystkich przypadkow ale srednia nie jest rowna dla kazdego.

My bardzo chcieliśmy i od razu sie udało a najmłodsza nie byłam bo już pod 30-tke, wcześniej przez 8 lat nie chcieliśmy dziecka i antykoncepcja nie zawiodła. Po 3 dziecku raczej nie pozwoliła bym sobie na spontaniczny sex bez zabezpieczenia ale każdy jest inny na szczęście

Gość finalina
No ale doświadczona kobieta, po 3 dzieci nie pytałaby dziecinnie na forum,czy jak jej się okres spóźnia, to ma iść po test ? Trochę dziecinne, nie uważacie ? A poza tym ta historia, że to czwarte dziecko. Wy się pewnie podniecacie, a to zwykła prowokacja być może.

Gość finalina
Pewnie ktoś jest ciekaw reakcji kafeterianek, jak zareagują na babkę, co bez głowy zaszła w ciążę z 4 dzieckiem.

Gość finalina
tym bardziej, że ma w domu 1,5 i 2,5 roczniaka, to chyba byłoby z lekka nieodpowiedzialne.

Gość finalina
Endessly - powinnaś zauważyć, że nie podniecam się samym tematem wątku, tylko teoretyzuję na temat płodności, pomijając temat autorki, właśnie dlatego, że temat uważam za prowokację, a akurat ciekawie mi się rozmawiało na temat płodności.