Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helirussia

czy przy jednym karmieniu karmicie jedną piersią, czy

Polecane posty

Gość helirussia

też np. 15 minut jedna a potem przekladacie do drugiej? Czy moze jedno karmienie jedna piers, a kolejne druga?

20 minut jedna a potem 20 minut druga.dziecko powinno caly czas ssac,nalezy je budzic jak zasnie.(tak gadali w szkole rodz i na porodowce)

ja się nie zgadzam przy jednym karmieniu powinna być tylko jedna pierś Przy następnym - Ta druga. U mnie to działo, b. rzadko się zdarzało, ze dziecko się nie najadło i podawałam drugą ( tylko przy skokach rozwojowych, ale jeden dzień i produkcja wzrastała na tyle, że już wystarczało z jednej) Tak mnie uczyli w szkole rodzenia - info od doradcy laktacyjnego. To samo nie ma co patrzeć na czas jedzenia tylko na dziecko, kiedy się najada, a kiedy już tylko jest przyklejone. Moja córka akurat zawsze szybko jadła - góra 5 min, ale intensywnie i sama się odczepiała ;-)

u mnie tez co karmienie to jedna piers na zmiane, tylko przed spaniem zosiek wypija z obu do ostatniej kropli i spi do rana

Jedno karmienia - jedna pierś, chyba że małą dopada wyjątkowo duży głód:-) Pokarm zmienia się w trakcie karmienia, najpierw leci mleko I fazy - wodniste, bardziej słodkie, za to mniej tłuste. Po kilku minutach ssania pojawia się mleko II fazy - bogate w tłuszcz i białka. Jak zmieni się pierś to dziecko znowu dostanie wodniste mleko I fazy i się nie naje, tylko napije. Moja Zosia w czasie upałów sama domaga się zmiany piersi, denerwuje się jak za długo trzymam ją przy jednej i nie chce pić tego "gęstego" pokarmu.

Gość mamusiaSPELNIONA?
helirussia chłopczyk czy dziewczynka? :) ile ma?