Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość billyrubina

po jakim czasie zmniejsza się częstotliwość karmienia?

Polecane posty

Gość billyrubina

czesc, mam 3 tygodniowe maleństwo, które karmię co 3-2.5 godziny. Chciałam zapytać, po jakim czasie te przerwy miedzy karmieniami sie wydluzaja, bo juz troche padam na pysk :/

Mój synek ma 4,5 mca, prawie 5 i w dzień wprawdzie karmię w takich odstępach ciągle, ale za to odpada karmienie nocne. Nie wyobrażam sobie żeby za dnia mógł wytrzymać dłużej, no może do 3,5-4 godz. max. Za to jak miał 5 tyg. pierwszy raz przespał 5 godz. w nocy (bez mojego budzenia- upewniłam się czy już mogę), potem coraz dłużej, miał jakieś 6-7 tyg. jak przesypiał ok. 7 godz w nocy, potem jeszcze dłużej, bywa różnie ale generalnie noce mamy przespane. A naczytałam się na kafe strasznych historii o tym jak dzieci przez pół roku dwa razy w nocy jedzą :) Może ja mam jakiś zaburzony instynkt macierzyński, ale po pierwsze- nie zawsze budziłam się na płacz dziecka, budził mnie mąż, a po drugie- nie potrafiłam się przystosować i też padałam na pysk. W końcu zostawiałam mężowi odciągnięte mleko, jedno karmienie w nocy brał na siebie i przeważnie przynajmniej 5-6 godz. mogłam przespać, a to dużo...

Gość mamama27
no raczej sie nie wydłuzają - ja mam 9 miesięczniaka i jada tak co 2,5 - 3 godziny w dzień - chyba że pytasz o noc - no to sam ci pokaże że nie chce jeść - moj na mm dopiero kolo 6 m-ca zaczął jeść po 2 razy w nocy - teraz już nie je uff ale zaczęly się zęby i tak sie kręci, budzi i popłakuje... nie ma lekko

Ja mam 5-miesięczniaka i u mnie też synek jada średnio co 3 godziny w ciągu dnia, ale udaje mu sie przespać całą noc bez jedzenia lub ewentualnie budzi się raz w środku nocy.

Gość mam nadzieje na przespane noce
hej ja mam synka ktory ma półtorej miesiaca ,w nocy budzi sie jak z zegarkiem w reku 2,5h na karmienie czasami oczywiscie przebudza sie bez przyczyny :/ ale to staje sie rzadkoscia dzisiaj w dzien byl bardzo aktywny praktycznie nie mial drzemek w ciagu dnia , wczesniej bylo sporo takich pol godzinnych, a jedna dluzsza 2h mam nadzieje ze to znak ze dzisiejsza noc bedzie wreszcie spokojna :)