Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosh1989

ściąganie szwów po porodzie naturalnym

Polecane posty

jak się do tego przygotować? wystarczy się podmyć? pytam bo jutro ide a ciągle ze mnie cieknie.

Gość tarkaz
Wystarczy się umyć nic innego nie poradzisz na to że krwawisz. A dlaczego idziesz ściągnąć szwy ? połozna nie przychodzi do ciebie?

Rozpuszczalne zakładają w środku, a na zewnątrz szyją nierozpuszczanymi. Położna środowiskowa powinna wyciągnać szwy na wizycie. To normalnei, ze z Ciebie cieknie - położne są do tego przyzwyczajone.

zależy od szpitala, ja miałam zewnętrzne rozpuszczalne, kolezanka miała nierozpuszczalne. u mnie na wizycie położna nawet nie spytała o ranę, nie mówiąc o obejrzeniu czy ściągnięciu szwów (choć i tak nie było to potrzebne). koleżanka jechała do szpitala na ściągnięcie. co miasto, co szpital, co przychodnia to inny zwyczaj. co do pytania to wystarczy sie podmyć. nie przejmuj się że jeszcze odchody są, to całkiem normalne.

Gość ja rok temu byłam
przeważnie są rozpuszczalne, więc same się rozpuszczą...

Gość Gosiaczkowo
to chyba zależy od nacięcia czy pęknięcia. Ja miałam delikatne, więc miałam rozpuszczane, ale leżała ze mną dziewczyna, która była bardzo mocno nacięta i dali te do ściągnięcia niby z tego powodu

Gość to głownie zalezy od widzi mi
sie lekarza, jakie szwy zalozy.