Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjhfyuki

ile pieluszek?

Polecane posty

Gość hjhfyuki

zużywa sie miesiecznie dla noworodka?

po 8 dziennie razy 14 dni potem po 6 szt, jak bedzie miec około 2 mies to 5 lub 6

Gość Darrude
7-8 dziennie.

Gość Niemamy na to wpływu
7,8 dziennie

Gość DoswiadczonaSytuacjaaa
paczka miesiecznie czasem 2 ja jak bylam w szpitalu to na dwa dni poszly mi tylko 5 pieluch wiec to roznie bywa

Gość na poczatku schodzi ich bardzo
nawet do 10 dziennie bo dizecko robi kupke po kazdym karmieniu a karmi sie czesto. Po pol roku to jakies 5-6 dziennie. Zalezy co ile bedizesz zmieniac. Ja zmienialam co 3-4 godziny plus jedna pielucha na noc. Na poczatku mega paka schodzi w nieclay tydzien

Gość Skoro tak....
Moja córa ma 5 i pół mies i praktycznie od samego początku schodzi dziennie min 8 pieluch a głównie dlatego że zmieniam co 4 godziny a czasem co 3 jak widzę że pielucha spuchnięta jak kupka to rzecz jasna od razu i w ten sposób łacznie najczęściej wychodzi 10 pieluch.

to zalezy jak karmisz, ja karmilam piersia to przez pierwsze 2 mc dochodziło nawet do 14. kiedys moj synek pobil rekord zrobil 5 kupek podczas jednego karmienia. to ze zmieniałam 3 razy podczas jedzenia to byla norma( tz jedna jak sie obudzil, jedna podczas jedzenia i jedna chwile po). teraz ma pol roku i zmieniam ok 8. Natomiast moja siostra po 6 mc na mm zmieniala 4 .

Gość nam
paczka starcza od początku na jakieś niecałe dwa tygodnie ale zmieniam często co 3 lub 4 godziny.

ja dla miesięcznego dziecka zuzywałam paczkę 94 szt pampers rozmiar 2 przez 10 dni. teraz pampers rozmiar 3 82 szt mam też na 10 dni.zmieniam często ze względu na upały, żeby pośladki się nie odparzyły.

Hm, dla noworodka to właściwie 10-15 na dobę, zmieniałam przed każdym karmieniem (prawie zawsze mocno przesikane albo kupka), karmiłam tak ok.l 9 razy na dobę, a nieraz przystawiony do piersi synek jeszcze coś wyprodukował, czasem zaraz po założeniu świeżej pieluchy okazywało się że to nie wszystko... Dużo zeszło przez pierwszy miesiąc, podobnie jak chusteczek bo robił kupę także w trakcie przewijania, co wytarłam to on znowu... Fuj, dobrze że to za nami :)

u mnie jakoś 8-10..11...12 i wiecej nie pamiętam dokłądnie,obecnie mniej bo uczymy robic na nocnik,ale niedawno po 6 pieluch,bo nie czekam az pielucha bedzie pelna,nigdy tego nie robilam,bylo siku byla i zmiana pieluchy