Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inchblue

Od 1 sierpnia 15 kg w dol

Polecane posty

Gość iiffoonnkkaa
Cześć, chciałabym się przyłączyć mimo że już dwa tygodnie temu rozpoczęłam walkę z wagą. Bardzo podoba mi się pomysł z tabelką i cotygodniowym wspólnym ważeniem:) Ja w tabelce dodałabym jeszcze wzrost. nick......waga wyjsciowa.....waga obecna.......waga docelowa.....termin inchblue..........92............. ....69,5.....................54 ............12.2011 zielone jabłko...85..................72.......................62.............12.2011 basiak_...........83,5...............78,1.....................58.............12.2011 Chiquitaa.........92.................83.......................75.............11.2011 lessina.............82................74................. ......58-60.........12.2011 iiffoonkkaa.......75................71........................58.............11.2011

nie umiem dodać siebie do tabelki, kto mnie doda ?Jak wklejam to mi za szeroka wychodzi ;-) waga wyjściowa 81, waga obecna 75,5,waga docelowa 55, termin 12.2011 wzrost 160cm wspólne ważenie jak najbardziej ;-)może być piątkowe, mi obojętne jaki to będzie dzień.

tak sobie jeszcze pomyślałam, że ten mój termin grudzień mało realny,bo jak w pół roku 20kg zrzucę, ech :-(

Gość Zielone jabłko
wilkowa próbowałam Cię dodać ale mi też wyszła za szeroka. Co do wspólnego ważenia myślę,że to dobry pomysł. Dodatkowa mobilizacja. Ja wolałabym poniedziałek. Nowy tydzień i może nowa waga:) Ale dostosuję się do was. Ja jestem na diecie od lipca, więc w lodówce jest jedzonko dla mnie ale jest też jedzenie, które je moja rodzinka. Ze słodyczami nie mam problemu. Nie przepadam za nimi. Jedynie jestem uzależniona od czekolady. Najbardziej lubię gorzką czekoladę:) Jak czytam to najczęściej w kubku mam ciepłą czekoladę. Niestety od miesiąca zamiast czekolady mam wodę. Raz w miesiącu pozwalam sobie na chwilę przyjemności. Taka nagroda za zrzucone kilogramy i wtedy zjem kostkę lub dwie.

nick......waga wyjsciowa.....waga obecna.......waga docelowa.....termin inchblue..........92................69,5.....................54 ..............12.2011 zielone jabłko...85................72.......................62...............12.2011 basiak_...........83,5.............78,1.....................58...............12.2011 Chiquitaa.........92...............83.......................75...............11.2011 lessina.............82..............74......................58-60.............12.2011 iiffoonkkaa.......75..............71.......................58................11.2011 wilkowa...........81..............75,5.....................55................12.2011

iiffoonnkkaa dziękuję :-) Moją zmorą jest majonez, mogłabym jeść go do wszystkiego,dlatego odstawię go na długi czas i mam nadzieję, że dam radę

Ja na początku nie mogłam się obejść bez słodyczy i nocnego podjadania. Teraz już drugi tydz żyje bez słodyczy i jakoś mi ich nie brakuje-czyli wniosek=>do wszystkiego się można przyzwyczaić. Trzymam kciuki za Was i za siebie też:)

no to się dziś nie popisałam, zjadłam na kolację duże lody 500kal i do tego 2 gotowane kukurydze :-( i jak tu się odchudzać skoro brak silnej woli cholerka ... ale mam teraz doła :-(

Gość madzikkkkkkkk
Ja też chętnie się przyłączę jeżeli można ;) wyjściowa 75, waga obecna 69,waga docelowa 55, termin 20.09.2011 wzrost 165cm

ja tez sie chetnie przylacze! waga poczatkowa 65kg waga obecna 65kg waga docelowa 45kg cel: 25listopad

Witam w sobotni poranek :-) Humor mam dziś dobry i mam nadzieję, że dietka mi się dziś uda lepiej jak wczoraj. Waga na szczęście nie pokazała wzrostu. Dziś moje menu bedzie wyglądało tak: grahamka z wędliną do tego ogórek zielony i pomidor jogurt jogobella light udko z kurczaka ugotowane plus surówka makrela w pomidorach pozdrawiam

Gość zębiera
witam to moze i ja sie przyłacze? mam 169cm i waze na chwile obecną 77-75 bede dokładniej sie wazyć w poniedziałek, chciałabym wazyc jakies 65 kg i musze ta wage osiagnac dlatego tez nie wyznaczam sobie jakiegos konkretnego terminu bo nie musze chudnąć szybko zalezy mi bardziej na skutecznosci i aby zrzucone kilogramy nie wróciły :) moim celem jest to zeby w przyszłym roku na plazy wyglądać bosko :D

Gość zębiara
moja dieta a w zasadzie nie dieta a postanowienia to -owoce tylko na czczo -przynajmniej 1,5l wody dziennie -zero fast foodów i innych smieci -miedzy posiłkami 3-4h przerwy -ograniczyc ilosc weglowodanów i jesc tylko te o niskim indeksie glikomerycznym -ne łaczyc tłuszczów z węglami -codziennie chociaz chwile poswiecic na cwiczenia

Gość Zielone jabłko
Witam:) Humor mam dobry mimo deszczowej pogody. Od tygodnia tylko pada i pada. Lubię deszcz ale nie jego nadmiar w postaci kilku dni. Ja dzisiaj zjadłam jabłko ( wiem , że nie powinno się go jeść na czczo) i właśnie piję truskawkowy kefir 0% . Nie lubię rano jeść obfitych śniadań. Na obiad będę miała rybę z warzywami ( wszystko przygotowane w parowarze) Na podwieczorek zjem brzoskwinię a na kolację kanapkę z chudą wędliną, pomidorem:) Zamierzam również poćwiczyć. Ten sam zestaw ćwiczeń jak codziennie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia:D

Gość zębiara
zielone jabłko czemu nie powinnaś zjesc jabłka na czczo ?

Czy mogę dołączyć? nick......waga wyjsciowa.....waga obecna.......waga docelowa.....termin inchblue..........92................69,5................. ....54 ..............12.2011 zielone jabłko...85................72.......................62..... ..........12.2011 basiak_...........83,5.............78,1.................. ...58...............12.2011 Chiquitaa.........92...............83.................... ...75...............11.2011 lessina.............82..............74................... ...58-60.............12.2011 iiffoonkkaa.......75..............71..................... ..58................11.2011 wilkowa...........81..............75,5................... ..55................12.2011 Słoneczko2010..86............. .80..................... ..68................12.2011

Gość Zielone jabłko
zębiara nie wolno jeść jabłko na czczo. Jabłka na czczo niszczą żołądek. Moja lekarka mi zabroniła bo dość często jadłam jabłko na śniadanie i pojawiły się bóle żołądka. Powiedziała mi, że jabłka na czczo niszczą żołądek i stąd pojawiają się te bóle. Dzisiaj niestety się złamałam i zjadłam ale więcej nie zamierzam. Teraz jem jabłka na podwieczorek ale pozwalam sobie tylko na jedno dziennie. Słoneczko pewnie , że możesz. Im więcej tym lepiej:) Witamy w naszym gronie:D

Gość zębiara
to i ja sie dopisuje do tabelik:) bo nie zamierzam sie poddac i zrezygnowac rozumiem ze inne owoce mozna jesc na czczo ? nick......waga wyjsciowa.....waga obecna.......waga docelowa.....termin inchblue..........92................69,5................. ....54 ..............12.2011 zielone jabłko...85................72.......................62..... ..........12.2011 basiak_...........83,5.............78,1.................. ...58...............12.2011 Chiquitaa.........92...............83.................... ...75...............11.2011 lessina.............82..............74................... ...58-60.............12.2011 iiffoonkkaa.......75..............71..................... ..58................11.2011 wilkowa...........81..............75,5................... ..55................12.2011 Słoneczko2010..86............. .80..................... ..68................12.2011 zębiara...........77..............?.....................65....................????

nick......waga wyjsciowa.....waga obecna.......waga docelowa.....termin inchblue..........92................69,5................. ....54 ..............12.2011 zielone jabłko...85................72.......................62..... ..........12.2011 basiak_...........83,5.............78,1.................. ...58...............12.2011 Chiquitaa.........92...............83.................... ...75...............11.2011 lessina.............82..............74................... ...58-60.............12.2011 iiffoonkkaa.......75..............71..................... ..58................11.2011 wilkowa...........81..............75,5................... ..55................12.2011 Słoneczko2010..86............. .80..................... ..68................12.2011 zębiara...........77..............?..................... 65....................???? klakowska84 .... 70 ............70 ........................65-60............09.2011

Witajcie:))) dodałam sie do tabelki, jestem na diecie 2 dzień, co piatek bede sie ważyc. Fajna sprawa z ta tabelka:))) Wszytsko czytelne i bardziej motywujące:)

u mnie zmiany w menu: bułka grahamka z wędliną plus ogórek zupa ogórkowa bez ziemniaków pstrąg pieczony z warzywami jajko na twardo nie wiem z czym ;-) piszcie dziewczyny co będziecie jadły to będziemy mogły zwalać od siebie pomysły ;-)

Gość Zielone jabłko
Jedni mówią, że można jeść owoce na czczo a inni, że nie. Tak samo jak powiedziane jest, że owoce je się do godziny 12. I tak nikt praktycznie tego nie stosuje. Ja nie mogę jeść na czczo jabłek ale z resztą owoców i warzyw nie mam problemów. Moja lekarka mówiła, że jabłek na 100% nie można jeść bo szkodzą o reszcie owoców powiedziała, że to zależy od tego jak będę się po nich czuła. Jem normalnie brzoskwinie, nektarynki , arbuza i całe szczęście bo nie boli mnie po nich żołądek. Lubię owoce i warzywa dlatego ciężko mi zrezygnować z jabłka na czczo zanim coś zjem. Ale zdrowie ważniejsze. Pamiętam jakie miałam skurcze i bóle żołądka. Leżałam skulona w łóżku aż w końcu poszłam do lekarza, wypytała mnie o wszystko i jak dowiedziała się o tych jabłkach to kategorycznie zabroniła ! . klakowska jestem tego samego zdania co do tej tabelki. Jest czytelna i motywuje, łatwiej się pilnować. Bo trzeba podawać nową wagę i można patrzeć jak lecą kilogramy. Widać również z jakiej wagi się startowało:)

u mnie zmiany w menu: bułka grahamka z wędliną plus ogórek zupa ogórkowa bez ziemniaków pstrąg pieczony z warzywami jajko na twardo nie wiem z czym ;-) piszcie dziewczyny co będziecie jadły to będziemy mogły zwalać od siebie pomysły ;-)

to proponuje ponownie zwazyc sie 1 sierpnia i uaktualnic tabelke a nastepne pomiary wagi niech beda w kazdy piatek skoro tak chcecie :) ja dzis zjadlam 2 nektarynki, troche mango na sniadanie bulka z jajkiem na twardo i pomidorem teraz beda ziemniaczki i piers z kurczaka plus jakas surowka

to ja tez sie spowiadam -kiwi -dwie deski ,jajko sadzone ale tylko z białka, pomidor cebulka i ogórek -kasza jeczmienna z kefirem a na kolacje bedzie kalafior gotowany

nick......waga wyjsciowa.....waga obecna.......waga docelowa.....termin inchblue..........92................69,5................. ....54 ..............12.2011 zielone jabłko...85................72.......................62..... ..........12.2011 basiak_...........83,5.............78,1.................. ...58...............12.2011 Chiquitaa.........92...............83.................... ...75...............11.2011 lessina.............82..............74................... ...58-60.............12.2011 iiffoonkkaa.......75..............71..................... ..58................11.2011 wilkowa...........81..............75,5................... ..55................12.2011 Słoneczko2010..86............. .80..................... ..68................12.2011 zębiara...........77..............?..................... 65....................???? klakowska84 .... 70 ............70 ........................65-60............09.2011 kolesiowa_taka ....63 .............63..................... ..58-55 ................ ?

Na początek może nie tak dużo chciałabym schudnąć chociaż te 5 kg. Nie mam silnej woli i jak widzę coś pysznego na stole to bym chciała to zaraz zjeść. Moim problemem jest ze nie jem śniadań. W pracy zazwyczaj coś słodkiego albo nic. Dopiero obiad o 14. Kolacje to różnie. Ale staram się nie jeść później niż o 19. Muszę odrzucić napoje gazowane ( głównie pepsi). Piję czerwoną herbatę, czasami jakaś odchudzającą. bardzo rzadko zwykłą z łyżeczką cukru ale to muszę mieć naprawdę ochotę na taką. Dzisiaj jadłam dwie kromki chleba na śniadanie, na obiad kilka kawałków mięsa z gulaszu i ziemniaki. I potem nic. Kupiłam sobie tabletki z białej morwy, zobaczymy czy coś dadzą. Ruchu mam raczej mało. Do pracy samochodem, w sumie wszędzie samochodem.

ja mam 76 kg na wadze :-( idzie się załamać i odechciewa się dietowania