Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mangolia-magnolia

Chce wyjechać za granicę!!!! Ale.....

Polecane posty

Gość Mangolia-magnolia

mam tylko 18 lat, nie mam nikogo z rodziny za granica, znam jezyk niemiecki i troche angielski. Mogłabym pracować jako sprzataczka, na zmywaku, obojetnie..byleby coś zarobić. Czy mam jakies szanse?:(

Gość Mangolia-magnolia
Ewentualnie mogę robić loda starszym Niemcom...

Gość Izolina123321123321
Masz

Gość Imienionowa Anka
jedz jako au pair np do USA:) Mozesz zaarobic nawet tysiaka dolarow miesiecznie a zarcie spanie gratis

Gość Izolina123321123321
Na loda zawsze się ktoś chętny znajdzie :)

Gość Mangolia-magnolia
głupim podszywom dziekuje :] i nie chce komenatrzy typu praca w burdelu itp. Czy sa tu jakies osoby co wyjechały za granicę i sobie tam daja rade?

Gość oczywscie ze masz sznase
ale musisz zaryzykowac. wybralabym niemcy na twoim meisjcu.

Gość Echo.
ja bym chciała do Norwegii wyjechać, ale dopiero za jakieś 3lata.

Gość lola _lola
Mieszkam w Anglii 5 lat , na poczatku bylo bardzo ciezko, ale teraz jest ok i nie mam zamiaru wracac do Polski, no moze na razie, nie wiem co zycie przyniesie, ale teraz jest ok;) i jestem szczesliwa

Gość Mangolia-magnolia
chciałabym do Niemiec, kurcze to jest moje marzenie by wyjechac za garnicę.. ale nie wiem jak sie do tego zabrać

Gość Mangolia-magnolia
lola a pracujsze tam? jesli moge spytać to na jakim stanowisku? i ile masz lat?

a na jakim poziomie jest Twój niemiecki? Jakie miasto Cię interesuje? I jaka branża najbardziej by Ci odpowiadała na początek? Ja jestem z Niemiec, może mogłabym jakoś pomóc ;)

Gość fddvddcwe
poszukaj au pair, ktos ci dobrze poradził !

Gość Mangolia-magnolia
Niemiecki podstawowy,..zdawałam z niego maturę. łatwo smi wchodzi do głowy i wciąż się go ucze. Miasto jest bez znaczenia, tak samo z branżą, zależy mi na jakiejkolwiek pracy. Mam w sobie duzo zapału :D

Gość Imienionowa Anka
W Twoim przypadku w zasadzie tylko au pair wchodzi w grę, czyli opieka nad dziećmi ze specjalnego programu. Zarabiasz niewiele, ale nauka języka jaką zdobywasz jest bezcenna:)

Gość oczywscie ze masz sznase
au-apir to rzeczywsice bardzo dobry pomysl i na twoim miesjcu na razie na tym bym sie skupila a jak juz tam bedziesz to mzoesz powoli zaczac sie rozgladac za czyms innym.

Gość Mangolia-magnolia
a jesli nie mam podejscia do dzieci?:(

Na Twoim miejscu spróbowałabym na własną rękę, nie przez żadne chciwe agencje ;) Ja mam kontakty, ludzie szukają osób chętnych do sprzątania, opieki nad dziećmi itp. mam też kolegę który jest właścicielem polskiej dyskoteki i szuka też kelnerek itp. - oczywiście podstawowy niemiecki musi być. Można się też zawsze rozejrzeć za pracą w stylu opieki, sprzątania itd. w zamian za mniejsze wynagrodzenie ale za to z zakwaterowaniem i wyżywieniem chociaż odradziłabym tę opcję ze względu na to, że w większości przypadków taka osoba musi pełnić więcej obowiązków niż na początku ustalone. W Berlinie jest wielu polaków, wielu wynajmuje pokoje młodym osobom, znaleźć coś dla siebie to żaden problem, za naprawdę nieduże pieniądze.

uważaj na agencje bo chętnie wykorzystują Twój brak doświadczenia w tych sprawach i młody wiek, nie rzadko robią w trąbę przycinając na tym duże sumy ;) Możesz przed wyjazdem nawiązać kontakt z kimś z danego miasta, możesz już sobie zorganizować jakiś pokój u kogoś (na początk) dobrze by było gdybyś miała jakąś większą sumę na przyjazd, na życie zanim dostaniesz pierwszą wypłatę. Jedni płacą na godzinę, inni tzw. Pauschal czyli pewną sumę za konkretne czynności :)

Gość Mangolia-magnolia
Jeszcze się zastanowię, ale wiem, że to mój cel i muszę wyjechać:) mam nadzieje, że uda mi się coś znaleźć, tak bardzo bym chciała...

Gość Mangolia-magnolia
Pieniądze mam odłożone jakby co:P

a co to za problem cokolwiek znaleźć jeśli jesteś zainteresowana czymkolwiek. Zaraz Ci znajdę 10 propozycji o pracę gdzie miałabyś szansę :)

Gość Mangolia-magnolia
dzięki mycha:):):) jestem zielona w tym wszytskim..boje się, że podejmę złą decyzję

Jadę do Holandii w ten weekend, sa jeszcze miejsca i myślę, że mogłabyś jechac mając 18 lat, ale wyjazd w ten weekend, ewentualnie mogłabyś się oróbowac dogadać aby był w następnym tygodniu. Zainteresowana?

Praca jest przy pakowaniu mięsa lub na magazynie jako order picker. Mycha to, ze znajdzie sie ogloszenie w internecie to zwykle nic nie daje, wiem z doświadczenia, na większośc ofert nie ma odpowiedzi ;)

Gość Mangolia-magnolia
małaczarna w ten weekend to troszkę za szybko, niestety nie skorzystam. ja mam jeszcze czas i moglabym wyjechac we wrzesniu nawet bo chce sie dobrze rozejrzec znalezc cos na prawde korzystnego

Gość Grubber
Wiedeń - Austria super zarobki. Lepsze niż w Niemczech

Gość Mangolia-magnolia
dzieki mycha, mam nadzieje ze jestes regularnie na forum to jeszcze pogadamy jakby co poprzeglądam te ogłoszenia