Gość u mnie watrobka z cebulka Napisano Lipiec 29, 2011 salami jest okropny ;/ moje typy to masdaamer, morski vel krolewski i jeszcze są w makro takie litewskie sery w ksztalcie trojkata, wyciete z gomulki bardzo smaczne ale drogie :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konczita 0 Napisano Lipiec 29, 2011 bardzo lubie tez ser blugarski rodzaju kaszkawal. w ogole to lubie slone sery wlasnie tego typu. widze, ze ktos sie gleboko wczytuje w moje posty i cieszy, ze ma cos do zarzucenia (choc raz :D ) juz wyjasniam: czytalam szybko i zamiast bialowieza przeczytalam bieszczady :D sama nie wiem jak mi to wyszlo :P skupilam sie na miejscu zakupu, nazwa sera zupelnie mi uszla. to to masz i sie ciesz jeszcze raz. przy piatku. przy okazji, nie ma takiej mozliwosci, zebym sie skompromitowala, bo ja w ogole nie istnieje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja ostatnio na szybko Napisano Lipiec 29, 2011 kupiłam jakiś ser - nie patrząc jaki - z tych wyłożonych na ladzie - bo bardzo się spieszyłam. W domu stwierdziłam, że jest rewelacyjny - spojrzałam na matkę - kazało się, że to właśnie salami :-) Lubie też podlaski - bo do różnych tostów i zapiekanek się nadaje :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konczita 0 Napisano Lipiec 29, 2011 ja lubilam ser salami w dziecinstwie, bo lubie wszystko co ma smak wedzonki ;) ale potem nie jadlam go cale lata... po latach, wiedziona sentymentem znow go zjadlam i okazalo sie, ze ma konsystencje wyrobu seropodobnego :o nie wiem, moze sa rozne rodzaje... tak samo ser o nazwie 'wedzona gouda' - nie ser, tylko przetop z mleka i oleju (a la serki topione). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dangol2 Napisano Lipiec 29, 2011 uwielbiam RADAMER , ma dziury i lekko słodkawo-orzechowy smak , CUDO !! kosztuje ok 24 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z octu? to już nie Napisano Lipiec 29, 2011 teraz wszystkie sery żółte - te niezbyt drogie-w swym składzie mają olej palmowy-i wątroba potem boli! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość triste y sola Napisano Lipiec 30, 2011 Tu gdzie mieszkam mam dostep do najbardziej wymyslnych serow ale z sentymentu na kanapki kupuje polskie sery zolte.Najbardziej lubie salami,a potem mazowiecki i morski.A co z tym Sierpcem nie tak bo ja ich ser bialy kupuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sama już nie wiem który Napisano Lipiec 30, 2011 Mój ser też jest z Sierpca właśnie :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hfjhghjkhuykm Napisano Lipiec 30, 2011 Ser Złoty Mazur i Ser Morski ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja lubię Napisano Lipiec 31, 2011 tylżycki - bo ma zdecydowany, dosadny smak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moje typy :D Napisano Lipiec 31, 2011 zamojski z krasnegostawu ,edam rycki i rolada ustrzycka :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość o co chodzi z tym Napisano Lipiec 31, 2011 Sierpcem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Aguś* 0 Napisano Sierpień 1, 2011 Hit z Ryk - tylko 13% tłuszczu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dfsdgf Napisano Lipiec 8, 2012 ser Tylzycki ! Morski ! SOkol! Krolewski! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość królewski jemy Napisano Lipiec 8, 2012 płacę ok 26 zł za kilogram Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konczita 0 Napisano Lipiec 8, 2012 "teraz wszystkie sery żółte - te niezbyt drogie-w swym składzie mają olej palmowy-i wątroba potem boli!" jak maja w skladzie olej (jakikolwiek) to nie sa to sery! tylko seropodobne przetopy w stylu serek topiony, tylko na bardziej twardo, do krojenia, nie smarowania. sa podobnie niezdrowe jak wszystkie margaryny, frytury i inne sztuczne przetwory z oleju. jak chcesz oszczedzac, kupuje chocby i najtanszy ser, ktory nie musi byc wykwintny w smaku, ale niech to bedzie naturalny SER, a nie utwardzony olej z dodatkiem mleka :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konczita 0 Napisano Lipiec 8, 2012 ps. olej palmowy to juz w ogole jest grob mogila, najgorszy z mozliwych. lecz niestety tak bardzo powszechnie uzywany, bo strasznie tani :o czlowiek by nawet nie przypuszczal, ale nawet do masla orzechowego go dodaja (ktos mi kiedys na to zwrocil uwage, a ja myslalam, ze maslo orzechowe to juz niec innego, procz ew. soli ma nie miec). i do roznych takich produktow powszechnego uzytku, typu konserwy, warzywa w sloikach, slodycze .... a pamietacie slynna margaryne 'palme'? ciekawe z czego ona byla .... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chyba w snach Napisano Lipiec 8, 2012 Ser arla. Niestety nie pamietam ceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oto twój głos gdy ... Napisano Lipiec 8, 2012 Królewski z Sierpca to dobry ser ? Płacę 25 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perrriii Napisano Lipiec 8, 2012 Margaryna "Palma" ma 30% tłuszczu palmowego!Sprawdzono! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patrisa 0 Napisano Lipiec 8, 2012 ja lubię carski z lidla oraz różne goudy, morskie, radamer, masdamer moja córka zajada się hitem z ryk, ale dla mnie smakuje jak opona samochodowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wędzonka Napisano Październik 15, 2012 ja mam słabość do serów wędzonych. Ostatnio uzależniłam się od radamera wędzonego z serenady:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Roma75 Napisano Październik 16, 2012 Własnie zwróciłam uwagę w sklepie na tę markę (serenada) ze względu na oryginalne opakowanie. Próbował ktoś może innych gatunków sera tego producenta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sawa.83 0 Napisano Październik 16, 2012 Kupuję zwykle Edamski albo Gouda w plastrach a jak potrzebuję w kawałku to najczęściej Morski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lallaa Napisano Październik 16, 2012 Też najczęściej kupuję goudę w plasterkach, często z Serenady. Klasyczny smak, niestety zamknięcie słabo trzyma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anija21 0 Napisano Październik 17, 2012 Ja uwielbiam ser z dziurami, lub edamski albo królewski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikuraszes Napisano Luty 5, 2013 najlepszy ser to ser królewski z sierpca.dostaje go po dużej zniżce jako dla dostawcy mleka do okręgowej spółdzielni mleczarskiej w Sierpcu.to jest najlepszy ser!!!Gospodaruje z rodzicami na areale około 400 ha.mamy około 450szt. bydła w tym 370szt. krów dojnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 1, 2013 Oczywiście spodlaski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 1, 2013 Bursztyn, Rubin, Old Radamer, Szafir, z zagranicznych DOBREJ JAKOŚCI (a taki nie jest tani) ementaler, gouda, o takich klasykach jak parmezan nie mówiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 1, 2013 taki co staje : https://www.youtube.com/watch?v=Ae5hLA8BeqQ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach