Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana siostra swojej

Moja siostra właśnie ma cesarkę w 28 tygodniu ciąży !!

Polecane posty

Gość załamana siostra swojej

boję się o jej zdrowie a przedewszystkim o zdrowie jej maluchów bo ma bliźnięta, ale miała TTTS i musieli rozwiązać ciążę ... dzieci mają niewielkie szanse na przeżycie bo jak wiadomo napewno są bardzo małe :( niedługo przyjdzie wiadomość czy już zakończyła się cesarka, czy nie .. i czy żyją ... trzymajcie kciuki ! aa i ile powinni ważyć w tym tygodniu bliźnięta ? bo oni z reguły waża wiecej

Gość pozytywnie zakręceni to
Mój Boże... :( Trzymam mocno kciuki za Twoją siostrę !!!!

Gość Dzial uczuciowy
chyba z 15kg każde

Ja też mocno trzymam kciuki za twoją siostrę oby wszystko zakończyło sie pomyślnie.

I daj znać jak już będziesz wiedziała. A swoją drogą bardzo mocno jej współczuję.

Gość pomyślnie? Co masz na myśli?
Bo jakby mieli te dzieci odratować, ale za to miałyby być warzywami do końca życia to ja dziękuję za takie pomyślnie :o Trzymam kciuki za siostrę, zeby jakoś przez to przeszła.

Gość o jenyyyy
ale szok pierwsze słysze o takim przypadku "na żywo" tylko w tv,oby maluszki były zdrowe a twoja sistra dobrze to zniosła nie wiem czy to duże pocieszenie ale ponoć bliżniaki są silniejsze bo nigdy ciąża nie dchodzi do 40tyg maź to 36 a więc te 4 tyg się dodaje około 28 tyg to moga juz nawet mieć z 1,8 a może nawet 2 kg to nieźle moja kolezanka urodziła dziecko z wagą niecałe 2 kg tez przez cesarke wyladowało w inkubatorku al ejest ok teraz mają świetny sprzet medyczny głowa do góry!!! daj znać jak poszło:) czekamy na dobre wieści:):)

Gość mama babelkow
W tym tygodniu z powodzeniem ratuje sie dzieci moje a tez spodziewam sie blizniat w 22 tc wazyly pol kg zreszta dzieci w ciazy pojedynczej i blizniaczej wagowo wygladaja do pewnego etapu tak samo a nawet czasem wyprzedzaja tydzien ciazy tak bylo u mnie do 16 tygodnia.Trzymam kciuki i mam nadzieje ze bedzie dobrze!

Gość bedzie dobrze!
musi być! maluszki wbrew pozorom są bardzo silne:) musisz byc dobrej mysli

pomyślnie? Co masz na myśli? -----> No raczej pisząc "pomyślnie" nie miałam na myśli tego co ty napisałaś. Moja kolezanka urodziła pod koniec 6 na początku 7 m-ca i chłopiec w tej chwili ma 10 lat i teraz jest okazem zdrowia.

Gość enamel02
Wierzę, że i z siostrą i z maluchami będzie dobrze! 🌼

Gość załamana siostry swojej
Są!!! Cesarka trwała 3 godziny, ale już są !! Dostałam smska od mamy !! Siostra straciła baaardzo dużo krwi ... Jest zagrożenie jej życia ... Bliźnięta urodziły się w całkiem niezłym stanie :) Dwie dziewczynki ... 1900 gram i 40 cm oraz 1960 gram i 41 cm ...

Gość mama babelkow
napewno ciaza jednojajowa jest pod tym wzgledem trudniejsza tak jak napisalas o TTTS ,moje sa dwuowodniowe dwukosmowkowe i na 99,9% dwujajowe gdyz w ciazy jednojajowej wytworzenie dwoch owodni i kosmowek jest wrecz niespotykane choc sie zdarza.Lekarze wiedza co robia moj tez mowil ze 28tc to czesty czas na porod moze dlatego ze macica jest juz rozwinieta na 40tc i maluchy maja malo miejsca ale jesli u twojej siostry lekarze podjeli decyzje o cc to napewno robia to po to zeby dzieci urodzily sie zdrowe i silne i zeby nikt nikomu juz nic nie zabieral.

tak małe są jednojajowe

Gość mama babelkow
Suuuper i jaka maja piekna wage prawie po 2 kg rewelacja:) ja urodzilam sie w 41 tc a wazylam 2200 wiec sa WIELKIE!!!!Gratulacje i zdrowka dla calej trojeczki!

Gość o jenyyyy
to tak jak pisałam z ta waga oby sistra szybko do siebie doszła :):) GRATULACJE świeżo upieczona cioteczko:):):)

az mnie ciarki przeszly jak to przeczytalam, to super ze dzieci sa takie duze. A co z siostra?

Gość safarba
gmaja no przeciez napisala ze jest zagrozenie zycia :O

28 tydzien.... boze czy wy nie umiecie pisac miesiac?????????? tylko 20 tydzien 16 tydzien 90 tydzien!!! jak mnie to wkurza! co to za moda zeby tygodnie odliczac! moze niedlugo sie zacznie mowic 85674 dzien ciazy 56 godzina 89 minuta!!!!!!! ludzie ogarnijcie sie!!!!!

Gość będzie dobrze będzie dobrze
będzie dobrze. Musi być. Ja wiem coś o tym... Bardziej bym się martwiła o siostrę niż o dzieci, bo z tego co piszesz, to fajne dziewczynki. Waga jest duża, a lekarze ratują dzieci z wagą już 670 gram, widziałam takie dziecko w chwili urodzenia i teraz, jak ma roczek i uwierz m, nie jest warzywem, ale normalnym dzieckiem. Choć wiadomo, że przez ten pierwszy rok jest trudno, ale dzieci Twojej siostry są duże i dadzą radę. Gdzie rodzi, jeśli można wiedzieć?

wielkie są, to fakt, lekarz sam się zdziwił ze sa tak duze podobno sa bardzo silne ! ale siostra urodzila synka juz wczesniej w 40 tygodniu i wazyl prawie 5 kg, wiec to normalka ze duze dzieciaczki:) dostali po 6 pkt. z siostrą bardzo słabo, straciła dużo krwi, łożysko miało dwa krwiaki... eh

Gość safarba
Vivianaaa 28 tydzien.... boze czy wy nie umiecie pisac miesiac?????????? tylko 20 tydzien 16 tydzien 90 tydzien!!! jak mnie to wkurza! co to za moda zeby tygodnie odliczac! moze niedlugo sie zacznie mowic 85674 dzien ciazy 56 godzina 89 minuta!!!!!!! :O:O:O:O Wiesz, problem w tym, ze godzina ma 60 minut wiec trudno cos wyliczyc jako 89 minute :O

rodzi w Siedlcach bo stamtad jestesmy z siostra jest zagrozenie zycia :( jak tak dalej bedzie bedzie potrzebna operacja usuniecia macicy bez pytania nikogo o zgode :(

Gość do safarba
pierdzielisz głupoty i tyle ....

Gość dshhedvghedshj
Viviana ty chyba nie chodzilas w ciazy idz do lekarza jak w nia zajdziesz i powiedz ze jestes w 2 miesiacu to cie zabije smiechem.Wiesz dlaczego bo w ciazy liczy sie kazdy tydzien kazdy dzien dla dziecka szczegolnie urodzonego przedwczesnie ,a jak masz problem z liczeniem to zanim zaciazysz idz sie doedukuj bedziesz umiala policzyc:D

Gość Adela :)
Dzieciaczki mają bardzo ładną wagę! Napewno wszystko będzie dobrze. Życzę dużo siły dla Twojej siostry i duuużo, duuużo zdrówka dla maluszków!

nie czepiaj sie liczb bo wpisywalam byle co w klawiature- dla przykladu waszych kretynskich okreslen!!!

ciaze prawidlowo liczy sie w tygodniach a nie miesiącach. ty safarba chyba nie masz pojeci o czym ty mowisz. zaden lekarz nie operuje miesiacami. Trzymam kciuki za siostre , male jak sa takie duze to napewno dadza rade.

a jaki problem napisac w miesiacach zamiast w tygodniach??????? to idiotyczne i juz.