Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana siostra swojej

Moja siostra właśnie ma cesarkę w 28 tygodniu ciąży !!

Polecane posty

Gość safarba
gmaja wez ty sie naucz czytac ze zrozumieniem :O O tygodnie czepila sie viviana :O Dlaczego takie glupki sie rozmnazaja :O

Gość a to ciekawe
Vivianaaa jak bedziesz kiedyś w ciąży i ginekolog założy ci karte ciąży to nie zdziw się, że będziesz miała wpisywane tygodnie...

Gość prowo,prowo
Nie wierzę,że bliźniaki w 28 tc urodziły się o takiej wadze!! Dziecko standardowo waży 3-4 kg . i to jak jest donoszone do 40 tc! A tu bliźniaki i po 2 kg w 28 tc,jasne.. PROWO!! A poza tym siostra niby walczy o życie,a siostrzyczka zamiast w szpitalu to siedzi na kafe!!

Gość safarba
A siostrze autorki i malym blizniaczkom zycze duuuzo zdrowka. Trzymam kciuki!

wybacz faktycznie nie ty to napisalas,ale widze ze starzsnie wymadarzala jestes. kazdy moze sie pomylic ale pewnie nie ty

Gość wrdtbvm
pierwszy raz sie spotykam zeby ktos podawal wiek ciazy w miesiacach:)

Gość pozytywnie zakręceni to
To nie fanaberia ! Ciąże liczy się w tygodniach a nie miesiącach. Widac, że nie byłaś/ nie jesteś w ciąży !! Każdy lekarz oblicza Ci który to tydzień ciąży i wpisuje w kartę ciąży ! :O Mało wiesz a dużo się wymądrzasz... Autorko wielkie dzieci jak na bliźniaczki w 28 tyg ! Mają duże szanse :) Aż mi się to nieprawdopodobne wydaje hehe

Gość A ja mam synka i marzyłam
Dajcie spokój dziewczynie. To na pewno nastolatka, która guzik się zna na rzeczy. Mnie też wkurzało takie liczenie u znajomych mojej mamy, jak jeszcze miałam mleko pod nosem i nie wiedziałam dobrze na co mam. :P Potem się tym nie interesowałam, a zrozumiałam wszystko dopiero w ciąży. :)

Gość Katiaaaaaa
do Vivianaaa - ty dziunia, ciąże odlicza się tygodniami a nie mieśiącami jak za PRL-u :O a jak masz problem to se przelicz, każdy miesiąc ma 4 tygodnie, wejdzie taka i piutu pitu, swoje mądrości, zejdz z topiku bo się duszno zrobiło autorko-będzie dobrze, jak na 28tydzień to dziewczynki bardzo ładnie ważą! ja urodziłam wczesniaczka w 34 t.c. i wazył 2300, a więc 6tyg. róznicy a tylko 300g. więcej ważył Teraz ma prawie 2l. i jest zdrowym, rezolutnym i wesołym chlopczykiem :) Trzymam za nich kciuki, pozdrawiam ;)

pisac sobie moze co chce, ale mowic powinno sie w miesiacach! logiczniej jest tak i juz.

a w ciazy mam nadzieje ze nie bede NIGDY ! precz z bachorami i oblesnymi brzdylami.

Gość wrdtbvm
oj uwierz ze sie rodza po 2 kg w tym tygodniu ciaza blizniacza to zupelnie inna bajka szczegolnie jesli tak jak napisala pierwsze dziecko urodzilo sie z waga ok 5 kg to predyspozycje i tyle znam mame ktora urodzila swoje crki blizniaczki po 3,5 kg kazda! prawie w terminie:D

jak bede miec ochote to sobie zejde, nie pasuje to sama sobie idz. ja mam prawo pisac to na co tylko mam ochote :):):)

Ehhh.. ! Który to miesiąc to możesz mówić dziadkom czy mniej kumatym facetom którym cięzko przeliczyć tygodnie na miesiące.

Gość lalalalaal
Vivianaaa,masz jakis problem? sfrustrowana kretynko:O

to bardzo dużo ważą, ale oby były zdrowe!! moja siostra też miała cesarke w 28 tygodniu z tymże ona nie miała bliźniaków, synek ważył ledwo ponad 1 kg, dlatego tym bardziej zdziwiona jestem ze blizniaki łącznie 4 kg, no ale nic, nie wnikam!! :) synek mojej siostry jest zdrowy i ma się swietnie, w pazdzierniku skonczy 4 latka ;) zycze powodzenia i oby z siostrą też było wszystko ok!!

Gość Katiaaaaaa
Viviannaa- to po jaki kij tu siedzisz na forum ciąża/poród/macierzyństwo????? coś z beretem nie w te stronę??? ps; i dziekować Najwyższemu że takie coś nie będzie się rozmnażać :D

Gość jesteś porąbana autorko
Gdyby moją siostrę coś takiego spotkało to bardziej bym się bała o nią. Tak samo komentujące: ta pisze, że siostra straciła duzo krwi, może stracić życie a wy się cieszycie jak moja kuzynka na Gwiazdkę ;/

sama do garow matko polko i kuro domowa :D nie siedze na forom ciaza porod i te oblesnosci tylko zobaczylam w nowych ''28 tygodniu'' krew mnie zalala o pistanowilam napisac co o tym mysle. juz!!!!!

Gość paolla olla
Vivianaaa, wiem ze jestes kafeteryjnym trollem :O ale wyjasnie ci zakuta makówko,ze w ciazy w 99,9999% lekarzy i cięzarnych posługuje sie wyliczeniami podawanymi w tygodniach.... dziewczyny,wybaczcie tej tępej gówniarze,w ciazy nie była i pewnie nie bedzie bo jej macica po 10 skrobankach i tak nie da rady ciazy utrzymac:D

Gość sjsab
jakby nie patrzec doroslego latwiej w tej sytuacji uratowac niz (tu dla Viviany) 7 MIESIECZNE NOWONARODZONE DZIECKO! pewnie ze ubytek krwi jest niebezpieczny ale lekarze wiedza co robic.

Gość nakopac do dupy Vivianie!!
dziewczyny,piszmy jej w ktorym tygodniu urodziłysmy...pamietajcie,w tygodniach!!!!!! JA 38 TYDZIEN!!!!!

Gość do paolla olla
kefeteryjny troll i zakuta makówa no medal za ten tekst najleposze co słyszałam w tym tyg mało w tym miesiącu zakuta makówa niezłe paolla

Viviana życie chyba za mało dało ci w kość skoro tak te tygodnie ciąży wyprowadziły cię z równowagi. Widocznie większych problemów nie masz i cię takie błahostki irytują :O

Gość do paolla olla
a ja w 76 tyg!!!!!!

Gość Fifarafa XXX
Viviance mąż trohcę więcej łańcucha popuścił przypiętego do kaloryfera w kuchni i dziewczyna dorwala się do kompa w pokoju - i szaleje jak pies skuszczony z łańucha buhahahahahahha:D:D:D

Gość !!@@@!!!@@@
zgdzam sie, ze dziwne, u jej siostry jest "zagrozenie zycia" a ta sie cieszy ze z dzieciatkami wszystko dobrze i siore ma w dupie. prowo na stowe, albo autorka ma zjebana psyche i zamiast do szpitala jechac to na cafe siedzi