Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roztanczona salome

ODEBRANIE MU PRAW RODZICIELSKICH - MAM BYC SWIADKIEM?

Polecane posty

Gość roztanczona salome

mojemu facetowi tesciowa zalozyla sprawe o odebranie praw rodzicielskich i ustanowienie jej rodzina zastepcza dla wnuczki. oskarza go min o to, ze nie interesuje sie dzieckiem. mala bywala u nas dopoty, dopoki babcia i mama nie zaczely na nas szczuc buntowac i weszyc. chcielismy miec kontakt z mala a nie z nimi. byla u nas szczesliwa, mowila ze nas oboje kocha i chjce z nami mieszkac. czy wobec tego powinnam byc swiadkiem na rozprawie?jestem w swietle prawa obca osoba, nie mamy slubu, ale miesazkanie w ktorym jestesmy i do ktorego zapraszalismy mala jest moje.pomozcie.

Gość asdfgthj
a na jakiej podstawie chce mu odebrac prawa rodizcielskie? bije? molestuje dziecko , jest alkoholikiem? ćpa? bo jesli nie to gowno mu zrobi nie mozna odebrac praw tylko dlatego ze sie dzieckiem nie zajmuje nie macie sie co martwic jak to facet wszytko powei co tu napisalas to beidze OK,

Gość asdfgthj
i jescze jedno to dziecko ma matke a tesciowa chce zostac rodzina zastępcza? to chyba jaks pojebana ta babka co to wsyztko wymyśla

Gość Z Zniecierpliwiony
Prawnymi opiekunami dziecka są rodzice. Zatem nie rozumie skąd tu się wzięła babcia.Jako osoba obca wezwana w charakterze świadka ...masz obowiązek pod rygorem kary ,stawić się w sądzie w tym charakterze.Gdybyś była rodziną ..np żoną masz obowiązek stawić się w sądzie ale i masz prawo do odmowy składania zeznań.

Gość roztanczona salome
babcia dziecka chce odebrac prawa rodzicielskie swojej corce (mamie dziewczynki)i bylemu zieciowi (tacie).jej -bo jest chora psychicznie jemu bo na zlosc.i tyle. jesli on mnie prosi bym z nim poszla na rozprawe powinnam isc i swiadczyc??czy to nie wypada raczej?opowiadac jaka mala byla tu wesola?jaki kontakt zlapala ze mna i z przyrodnia siostra?

Gość Z Zniecierpliwiony
Już odpowiedziałem....wezwana do sądu masz obowiązek się stawić ,jako zaś osoba obca w świetle prawa masz obowiązek zeznawać. Babcia ma prawo z takim żądaniem wystąpić. Zasadność tego wystąpienia oceni sąd.

Gość roztanczona salome
ale ja nie dostalam wezwania z sadu na swiadka.moj facet mnie poprosil. moje pytanie brzmi - czy sie nie osmiesze ze jako obca osoba zjawie sie na sprawie i bede miec cos do poiwedzenia?mi wydaje sie to nie na miejscu troche.ale moze sie myle.

Gość Z Zniecierpliwiony
W tym nie ma nic śmiesznego i Ty się na pewno nie ośmieszysz występując w sądzie. Jeżeli jemu na tym zależy to musi pozwać Ciebie na świadka.Jeżeli to dziecko przebywało u was ,było szczęśliwe i zadowolone z tego pobytu , Ty je znasz , on chce mieć to dziecko przy sobie .....to jak najbardziej powinnaś zeznawać w sądzie na taką okoliczność.

Gość _Samotna_mama_
Na pewno można odebrać prawa rodzicielskie, jeśli "tatuś" nie łoży na dziecko ani nim się nie interesuje.

Gość qwertyuiop34567890-=
_Samotna_mama_ aniby na jakiej podstawie>? ze sie nei interesuje? to co trzeci taki tatus by mial odebrane prawa

Gość viuguio;v
masz coś do powiedzenia to idź i powiedz niech twój facet poda cie na świadka tu nie chodzi o to co właściwe a co n ie tylko czy dziecko powinno być wychowane prze babcie, która jeśli ma psychiczna córkę sama musi być jebnięta, chodzi o szczęście i dobro dziecka, a dlaczego twój facet nie załozy sprawy o zmiane postanowień rodzicielski w kwestii zamieszkiwania dziecka i dlaczego dziecka nie zabierzecie do siebie??

oczywiście, że zeznawac! jeśli dziecko jest po opieką chorej psychicznie matki, to nie babka a ojciec ma prawo do opieki nad dzieckiem w pierwszej kolejności - jeśli mu zależy na dziewczynce powinien złożyc o odebranie praw matce i wnieśc o całkowitą opiekę nad dzieckiem ale pamiętaj, że wcale nei jest łatwo odebrac prawa rodzicielskie, pomimo tych krzyków na kafeterii, nienawiśc pomiędzy rodzicami jeszcze nie jest wystarczającym powodem na szczęście

Gość roztanczona salome
nie mamy na razie warunkow mieszkaniowych adekwatnych dla dwojki dzieci:/po prostu;/

Gość alina -wrocek
Jak mu odmówisz,a on poda Ciebie na świadka w Sądzie to i tak będziesz musiala być. Powiedz wszystko to"mala bywala u nas dopoty, dopoki babcia i mama nie zaczely na nas szczuc buntowac i weszyc. chcielismy miec kontakt z mala a nie z nimi. byla u nas szczesliwa, mowila ze nas oboje kocha i chjce z nami mieszkac" Najważniejsze dla Sądu jest dobro dziecka,a nie fanaberie doroslych. Musiałby by być osobnikiem patologicznym ,aby mu odebrać prawa rodzicielskie.