Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla nich

Po co dzieci jeżeli nie będzie w stanie dołożyć się do jakiegoś startu

Polecane posty

Gość dla nich

Czy po to żeby wychować drugiego offermę.

jak to po co? jak porosną będą sprzątać i sprzedawać rękodzieło na najbliższym ryneczku, żeby dołożyć się do utrzymania rodziny :D

Ja akurat jestem troszeczkę podobnego zdania, aczkolwiek potrafię zrozumieć, że nawet jeśli ktoś nie jest super bogaty, chce mieć bardzo dzieci. I potrafię zrozumieć, że mimo nie za dobrej sytuacji taka para ma jedno dziecko. Bo z jednym jakoś się zawsze radę da. Ale nie potrafię i nie zrozumiem nigdy jeśli ludzie biedni mają zaraz pięcioro i wzwyż dzieci...... Ja mam świadomie jedno dziecko i mimo że stać mnie na więcej, pozostanę na tym jednym, ale zapewnię mu wszystko co najlepsze. Od urodzenia odkładamy mu pieniądze na konto, ma na nim nawet swoje becikowe, pieniądze ze chrztu, wszystko co od kogokolwiek dostanie + nasza comiesięczna suma. Uważam, że takie odkładanie nie jest konieczne i wiele ludzi nic nie dostaje na swój start w dorosłe życie i też jest ok. Najważniejsze to zapewnić dziecku godziwe życie, dobre warunki, naukę, wyżywienie i w ogóle dobre życie, a potem samo sobie poradzi. Jeśli jednak kogoś na to stać to lepiej, że dziecku coś odkłada, niż przewala na swoje bzdurne zachcianki :)