Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agabuszka

E bay UK. Pomocy.

Polecane posty

Gość agabuszka

Mam pytanie do osob oblatanych troche na ebay. Do tej pory kupowalam jedynie, nie sprzedawalam. Wczoraj wystawilam przedmiot o wartosci 400 funtow (w sklepie), za cene oczywiscie mniejsza. Nowka. Kupno na "buy now", bez aukcji. Zaznaczone bylo, ze wysylka jedynie do UK. Po kilku godzinach przedmiot zostal kupiony przez osobe z zerowym feedbackiem i z kontem zalozonym tez wczoraj. No, ok...kazdy kiedys zaczyna. Ale teraz zaczynaja sie schody. Chce aby wysylke skierowac do Nigerii niby do jej syna (kupiony przedmiot jest jakoby prezentem urodzinowym, syn pracuje z UNICEF ) Jej niby w miescie nie ma i nie moze odebrac i odeslac. Na paypalu kasy nie ma ale jest jakas dziwna informacja (na mailu) ze pieniadze sa na escrow account i zostana przekazane na mpoj paypal po podaniu im shipping reference Czy to jakas sciema? Po pierwsze mialam zaznaczone, ze wysylka tylko do UK (wysylka miala byc free). Niby sa dodatkowo wplacone pieniadze za przesylke do tej Afryki ale cos mi sie nie podoba. Ja mam wyslac przedmiot nie majac kasy???????? Zawsze musze sie w cos wrabac :D

Gość ja uzywam 5 razy w tyg.
to sciema. nie badz naiwna. kurwa, trzymaj sie z dala od murzynow bo to kurwa sa scierwa tylko. napisz jej ,ze jezeli nie przesle pieniadzy na towje konto w ciagu 24 godz. to nie przeslesz jej tego w ogole i masz prawo tak zrobic.

Gość agabuszka
Juz poczytalam w necie o tym procederze. Juz wiem, ze to sciema! Kurde, zakonczyli mi sprzedaz, teraz musze z ebayem wyjasnic bo nie mam ochoty im placic prowizji za sprzedaz, ktorej nie bylo :D

Gość agabuszka
No, niezle... :O Jeszcze ciekawe jak mi pojdzie z ebayem :O Mam nadzieje, ze nie upra sie, zeby im prowizje placic. Zaraz do nich pisze i wysle te maile. Eh, ja to mam zawsze "szczescie" ;-)

chce zeby wysylke skierowac do Nigerii ale juz o koszta przesylki nie zapytala? Daj sobie siana wogole nic nie wysylaj i jak pisze ZDZ najpierw pieniadze na koncie potem wysykla, bez zadnych wyjatkow.

Gość oves
a mnie wogole denerwuje te e-bay,nie woadomo o co tam chodzi.

Gość oves
jak ja chce cos zobaczyc na e-bay i kupic to wyskakuje mi tysiace rzeczy z calego kraju po ktore trzeba cale uk przejechac.nie ma opcji by zobaczyc przedmioty na sprzedaz tylko ze swego regionu.pare razy zajrzalam na te strone u juz nie zagladam.cos mi sie podoba chce to klupic ale musze jechac setki kilometrow

Moi znajomy tak laptopa sprzedał, oni maja fałszywa stronę paypal , gdzie ci pokaże ze pieniądze zostały wpłacone i tak stracił laptopa za 500 funtów.

ciekawe z tym paypalem, bo w koncu sprawdzasz swoje konto czy masz pieniadze.. no ale wszedzie zdarzaja sie oszustrwa. oves --> ustawiasz opcje zeby pokazywalo nearest first i wtedy obok masz podane od najblizszej aukcji do najdalszej od twojego miejsca zamieszkania. takze chyba cos nie skumalas.. :)

Gość wprawdzie bylo to na allegro
ale moja kolezanka wlasnie w ten sposob stracila telefon warty 1,5 tys zl wyslala go do Nigerii a kasy ani sladu :O to niestety ludzka glupota, bo nie poczekala na pieniadze na koncie, tylko dostala podobna informacje, ze kasa jest na koncie escrow czy cos takiego, a to jedna wielka sciema.

Gość agabuszka
Dokladnie to jest tzw: nigerian scams :O Pelno w necie na ten temat http://hubpages.com/hub/Ebay_Scams Wczoraj zglosilam ta sprawe na e bay, na razie nie mam odpowiedzi. W kazdym razie szajka nie popuszcza, dzisiaj mam na mailu info od nich - niby z paypala (wyglada bardzo podobnie) ale jak sie dokladnie przyjrzec to mail wyslany z online.fund.payment@in.com. Strasza mnie zgloszeniem na e bay (nie wyslany przedmiot) i zawieszeniem mojego konta na paypalu. Ale jak wysle im dzisiaj shipping reference number to mi laskawcy odpuszcza :D Cale szczescie, ze nie wchodzilam na te podrobione paypale bo pierun wie, gdzie by to mnie przekierowalo. Dla mnie teraz najwazniejsze jest, aby mi e bay anulowal tamta transakcje i nie bral prowizji. W tej chwili gnoje zwiazali mi rece - nie moge wystawic przedmiotu po raz drugi 😠 Wczoraj jak zakladalam ten topik to mi chyba cos na mozg padlo bo przekret jest widoczny golym okiem. Szlag by to!

Gość agabuszka
Dzieki. Poczekam jeszcze do popoludnia, jezeli sie nie odezwa (z e bay) to bede albo na tym czacie albo telefonicznie sprawe wyjasniac.

Gość DO OVES
owszem, wyskakuja tysiace opcji,ale po lewej stronie masz filtry i tam wybierasz na samym dole optymalna dla ciebie odleglosc od kodu pocztowego, ktory trzeba wpisac w okienku :D Przeciez wszystko jest dokladnie opisane - tak samo jak szukasz spodni, czy innych przedmiotow - tez wybierasz poprzez filtry rozmiar, kroj, itp.

Jak wystawiasz drozszy przedmiot na ebayu to zawsze zaznbacz ze kupujacym ktorzy maja ponizej 10 pozytywnych feedbackow nie sprzedasz .

Gość o maj god o maj god
oves - smiac mi sie chce z ciebie, tyle opcji do wyboru, ustawien pod siebie, a ty biedulka musisz zjechac caly kraj, zeby cos odebrac. jak jest mala rzecz, nawet ubranie czy jakis sprzet to przeciez wysylaja ci do domu i nie musisz nigdzie jezdzic

Gość oves
a czy ja napisalam ze gdzies po cos jezdzilam? :D ja tylko raz przegladalam te stronke.nic nie kupowalam i nic nie sprzedawalam.i po niektore rzeczy to trzeba jezdzic bo nie wysylaja.

Gość o maj god o maj god
''musisz jezdzic'' w domysle, nie ze juz jezdzilas tylko z zalozenia, ze musialabys ewentualnie jezdzic zreszta chyba zapomnialas co napisalas wczesniej ''jak ja chce cos zobaczyc na e-bay i kupic to wyskakuje mi tysiace rzeczy z calego kraju po ktore trzeba cale uk przejechac.nie ma opcji by zobaczyc przedmioty na sprzedaz tylko ze swego regionu.pare razy zajrzalam na te strone u juz nie zagladam.cos mi sie podoba chce to klupic ale musze jechac setki kilometrow ''