Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona allegraczka

Co warto kupować na allegro a czego unikac?

Polecane posty

np wiem że buytów nie warto

kosmetyki, bo pełno podróbek, a sprzedawcy mają prawie same pozytywy :O

Gość sadewde
NIc nie warto. Allegro zrobiło się syfem. teraz co drugi sprzedawca tam to oszust. Lupując na Allegero bardzo ryzykujesz.

kupiłam naszyjnik i był bardzo w korzystnej cenie jestem bardzo zadowolona sprzedawca miał same pozytywy a teraz od 3 tyg . zbiera negatywy dorobił sie już 16 :o w dobrym momencie sie załapałam...kosmetyki fakt, kupiłam sporo bubli np. fluid który w ogole nie kryje :o

nie zgodzę się , ze nie warto nic kupować. Ja na Allegro nie kupuje biustonoszy i jedzenia i rzeczy , które w zwykłych sklepach są bardzo tanie oraz nie kupuje rzeczy uzywanych. A co do podróbek to warto kupować u takich sprzedawców , którzy wystawiają paragony/faktury. Żeby mieć 100 % pewności , ze faktycznie kupujemy oryginał zawsze na stronie GUS można sprawdzić nr NIP lub REGON sprzedawcy czy faktycznie firma istnieje.

jestem zadowolona z zakupu książek :D kiedys zamowilam legowisko dla psa i czekalam miesiac. pieniadze na konto wplacilam po 5 min. od zakupu. jaka byłam wkur.... zamawialam rozne rzeczy(nawet psa) i tylko raz zdarzyła mi sie taka sytuacja nie mila sytuacja.

Gość antyallegrowiczka
NIE WARTO kupować: -kosmetyków -perfum Naciełam sie za kazdymr azem.Tam sprzedaja mnostwo podróbek tzeba bardzo uwazac wlasciwie to ja nic juz nie kupuje na allegro bo co kupialm to albo podrówbka albo parasol sie zepsuł za drugim razem, albo uchwyt na papier toaletowy rozklekotany albo zarówki szybko sie wypalają... nie wiem skad oni maja ten towar ale chyba to jakieś wyprzedaże wadliwego towaru albo cuś?nie wiem

Gość antyallegrowiczka
dzastolinatoja a co to ma za znaczenie ze sobie sprawdzisz ze firma istnieje??buahhahah nie rozsmieszaj mnie.... ja tez moge miec firme ale sciagac z chin podróby i co??nie da sie??wszytsko sie da!!

Gość nlknl;
ja kupilam tanio oryginalne gacie znanej marki

Ja kupuje głównie książki, sporadycznie kosmetyki, ale nie takie jakieś firmowe do malowania tylko np Dermene do włosów jak jest promocja na tańsze niż w aptece, filmy i bajki na dvd, zabawki dla córki

Gość antyallegrowiczka
malablondynka uwazaj zeby ci nie pekły:)

o własnie znajomy kupował tanio durexy po 100 szt jedna za 1 zł albo mniej ...dużo lepiej niż w sklepie i ksiązke raz kupiłam :) ale ogólnie czy warto ? ksiązka sporo wazy

Zależy, ja np kupuje małe zestawy tak, że książka wychodzi jakieś 10zł, do tego 10zł wysyłka, a mam tam np 5 książek... Kupuje zawsze w stanie jak najbardziej dobrym więc mam prawie nowe książki gdzie jedna kosztuje prawie 30zł w taniej cenie ;) Ostatnio kupiłam zestaw nowych książek Kinga w takiej cenie - w foli jeszcze były jak je dostałam :)

antyallegrowiczko nie nerwicuj się tak , bo ci ciśnienie skoczy :D. Wyobraź sobie, ze jeśli sprawdzisz sprzedawcę i okaże się , że ma on zarejestrowana działalność to możesz poprosić o skan faktury towarów , które ma sprzedaży. ja tak raz zrobiłam kupując bardzo drogi aparat fotograficzny. Uczciwy sprzedawca, któremu zależy na sprzedaży takowy skan udostępni bez problemu. Oczywiście proszę wtedy o przesyłkę kurierska aby sprawdzić na miejscu czy wszystko gra. Kiedyś u innego gościa chciałam kupić kilka korektorów pod oczy , gościu miał elegancko nip regon .Sprawdziłam go w necie i okazało się , że owszem firma istnieje ale imię się nie zgadzało, a poza tym był to sklep z rtv :) Oczywiście korektorów nie kupiłam :)

Obecnie kupuje wyprawkę dla mojego dziecka i ubranka są śliczne, świetnej jakości i dużo tańsze niż w sklepie stacjonarnym. Tak naprawdę to 90% zakupów, jak nie więcej robię na Allegro i jestem zadowolona. Trzeba po prostu kierować się zdrowym rozsadkiem . Jeśli widzisz w sprzedaży wodę perfumowana 100 ml Armaniego za 65 zł to choćby nie wiem jak sprzedawca zapewniał to będzie podróba. Trochę wyobraźni, przezorności :)

Gość ja troche handluje ksiazkami
używanymi na allegro i się opłaca. W sumie więcej sprzedaję niż kupuję ale z zakupów tez jestem zadowolona. Niektóre kosmetyki warto kupowac ale tylko np. w aptekach które sprzedają za posrednictwem allegro, bo wtedy masz pewnosc ze sie nie natniesz na jakiś badziew.

a co powiecie o ubraniach? albo samochodach? a telefony komórkowe? pełno tam jakiś no name'ów i boje sie że ta chińszczyzna nie dość że sie psuje może tez spowodowac spiecie

Gość gość
Kiedyś kupowałam zawsze tak samo - znajdowałam gdzieś na necie albo stacjonarnie towar, a później zamawiałam go na allegro, bo był o wiele tańszy. Nie wiem co się pozmieniało, ale od kilku miesięcy kupowanie na allegro jest pozbawione sensu - ceny z kosmosu. Wczoraj na promocji w Empiku kupiłam nowego Xmana za 20 zł, film na dvd. Ja c***atrzę, a na allegro to samo stoi za 50-60 złotych. To samo było przed świętami - w niektórych przypadkach naprawdę kolosalne różnice.