Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze was o pomoc

Mam ładną karkówke i oprócz zapiekania jej w rękawie

Polecane posty

Gość prosze was o pomoc

z przyprawami, lub krojenia na gulasz nie mam pojecia jak ja przyzadzic na obiadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Proszę was o pomoc
Ale jak dokładnie je robisz po zwinieciu dusisz czy pieczesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
możesz ją upiec na soli. Przyprawiasz musztardą i przyprawami prowansalskimi. Wrzucasz na sól do piekarnika na ok 2 h zależy od wielkości. Do tego ziemniaki i sos z jogurtu i czosnku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kroisz na plastry ,rozbijasz na średni cienkie plastry,na zewnątrz solisz i posypujesz pieprzem,wewnątrz plaster smarujesz musztardą np,sarepską i układasz np.plasterek dobrego boczku i kilka piórek cebuli.Zawijasz w roladki ,łączenia spinasz wykałaczką,Otaczasz roladkę w mące,podsmażasz na patelni na gorącym oleju,na złoty kolor.Przekładasz do rondla,podlewasz wodą i dusisz do miękkości,uważając by woda nie odparowała do końca.Gdy będą gotowe ,to roladki wyjmujesz i na soku z mięsa robisz sos dodając trochę wody i śmietany.Doprawiasz sos wg własnego uznania i gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość x,,ssksksk
a ja np robie tak: 1 sposob- kawal karkowki zamarynowac troche wczesniej- np olej zmieszany z przyprawami , potem wyjac i nasmarowac ze wszystkich stron musztarda, upiec, kolo 2 godzin w zwyklym piekarniku , do tego ziemniaki i sos chrzanowy albo musztardowy 2 sposob- karkowke pokroic w plastry, doprawic przyprawa gyros, ukladac w blaszce lub naczyniu zaroodpornym warstwami karkowke posmarowana grubo keczupem i pokrojona cebule- tez sporo i zapiec kolo 2 godzin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fhfhfhfhf
podsmaż przyprawiona wegetą, pieprzem(wcześniej plastry zbij tłuczkiem dobrze) w rondlu podsmaż cebulki dymki na oleju, dodaj sos sojowy połącz i duś w rondlu jakieś 45 minut, dolewaj ciupke bulionu co jakiś czas, niam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja robie shoarme taka jak w sphinksie, kroje na a paseczki niby cieniutkie, marynuje w przyprawie do gyrosa i oliwie a potem smaze okolo pol godziny az sie spieka na brazowo i chrupiaca. podaje z frytkami i surowkami i sosem czosnkowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prosze was o pomoc
dziekuje, jesteście kochane, teraz sama nie wiem co wybrac:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mały motywator ale nie ja
na grila jak masz takiego elektrycznego , albo obtocz w mące uprzednio zamarynowaną/ doprawiona w plastrach, podsmaż z obu stron i do tego jakiś sos cos jak pieczeniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl
ja rozbijam plastry karkówki,na każdy plaster kłade plasterki cebuli i pioeczarek przykrywam plastrami sera smaruje nato keczupem z drobina majonezu. albo rozbite plastry karkówki obsmażam lekko na patelni i w naczyniu żarodpornym przekładam poszatkowana kapuste z główki plastrami tej karkówki i zapiekam w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×