Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie poniosą mi sukni z welonem

Wiecie co ? Już chyba nie chce być ze swoim facetem

Polecane posty

Gość rozczarowana33
"hyeanakira" i "mońcia80" może Ci wasi nie są tacy źli i mają jakieś uczucia czy pozytywne cechy. Ja chyba nie dam rady kochać kogoś kto nawet własnej matki nie szanuje. Wczoraj byłam u niej, widziałam że jest jej przykro, ze przyszłam zamiast niego. Szkoda mi jej bo to troskliwa kobieta a on taki nieużyty. Próbowałam mu coś wczoraj przetłumaczyć ale kazał mi się zamknąć i nie wtrącać. Dobrze, że zaczął się tydzień będziemy się rzadziej widywać... Trzymam za was kciuki dziewczyny i za waszych facetów żebyście wytrwali w tej sielance jak najdłuzej!

ja nie twierdze, że jest taki najgorszy, ma swoje wady i zalety jak każdy. ale u Ciebie to jest faktycznie pacha z tym kolesiem. z moich obserwacji wynika, że tak jak facet traktuje swoja matkę tak będzie traktował i Ciebie to samo się tyczy stosunku ojca do matki. wiec lepiej ciekaj moja droga, bo nic dobrego Cię nie czeka...

o to fajna sprawa w moim przypadku akurat bo u moja faceta to matka na pierwszym miejscu w domu jest :) no ja też nie mówię że mój jest jakiś wybitnie zły jak wiadomo każdy ma jakieś wady i czasami fajnie jest o nich z kimś pogadać :) tak dla oddenerwowania się :) rozczarowana33 ehh przykre ale może czas postawić karty na stół? po co Ci taki drań w domu? wystarczy że swoje skarpetki prać musisz :)

dziewczyny, czytam ten topik i tak jakbym o sobie czytała! Jestem ze swoim 4 lata. Niby jest ok ale wkurza mnie jego zachowanie. Po pierwsze jest strasznie mrukliwy - nie pogada z moimi rodzicami, zachowuje się jak ciele. Jedynie po alkoholu gada az nadto. Właśnie o alkohol też się rozchodzi- jak wypije za każdym razem chce zerwać, twierdzi jaka jestem zła i niedobra itd. Zawsze jak słyszę, że otwiera piwo to już wiem, że będzie awantura, pakowanie rzeczy i mój płacz :( Głupia byłam, że nie zerwałam na początku, teraz jest coraz gorzej :( Poza tym, on pracuje -ja nie i to chyba uświadcza go w przekonaniu, że jestem jego służącą. Jak posprzątam to nasyfi - chodzę zbieram za nim rzeczy, bo wszystko rozwala tam gdzie stoi, jedzenie po pracy mu zrób, kawusie mu zrób itd. A on tylko komputer i gry :( czuję, że już się nie liczę. Są jeszcze dobre chwile ale coraz mniej :( ale to własnie to, że są nie pozwala mi odejść :o chciałabym znaleźć w sobie siłę i zerwać ale nie umiem. Mam plany na przyszłość i coraz rzadziej widzę w nich jego. Nawet seks przestał mnie ekscytować, odsuwam się od niego. Dawniej chciałam być jego żoną, matką dzieci, teraz chciałabym wyjechać sama za granicę i zacząć wszystko od nowa. Udaję, że jest ok, ale tak naprawdę on jest kulą u nogi. masakra :o

oj Truskawkowa :( masz rację najgorzej jest odejść :( ale wiesz to dobry pomysł odsuwaj się, stawaj się bardziej samodzielna aż pewnego dnia przyjdzie Ci z łatwością odsunięcie się od niego. Jeśli nie chcesz by to wyszło z Twojej inicjatywy i czuć się winna to zapodaj mu to piwko i niech sam sprawę zakończy :) a Ty spokojnie wyjdziesz, zobaczysz czy mu jeszcze zależy faceci się często budzą z tego swojego transu jak widzą że mogą stracić swoją kobietę, bo jak na razie to on widzi że Ty go tak łatwo nie puścisz, zrób przełom :) jak się zmieni to dobrze a jak nie to zaczniesz realizować te plany na przyszłość w których nie ma jego :)

zrobiłam pierwszy krok - uczę się języka. Kiedy już poczuję się na tyle pewnie, że będę mogła wyjechać, specjalnie go upiję i sprowokuje. Póki co nie mam sił by to zrobić, załamałabym się całkiem...

i bardzo dobrze głowa do góry :P dasz radę zanim go poznałaś pewnie w tle jak szłaś ulicą leciała piosenka "ona ma siłę nie wiesz jak wielką" ważne by odnaleźć w sobie te pokłady odwagi i siły gdzieś tam schowane w środku :) i ruszyć do boju :) na kursie może poznasz jakiś fajnych ciekawych ludzi to od razu poczujesz się lepiej i pewniej :)

właśnie mam nadzieję, że poznam kogoś , jakichś przyjaciół, bo jak wiadomo - przyjaciele są najlepsi na smutki a ja ostatnio potraciłam wszystkie kontakty. Może też poznać jakiegoś faceta? czasem myślę, że gdybym się zakochała w innym miałabym więcej siły na odejście ... a tak to masakra.

ja też kiedyś dla "wielkiej pseudomiłości" zatraciłam kontakty ze znajomymi. ku wielkiej głupocie własnej. teraz nigdy tego nie zrobię! widzę, że mój to prawie ideał w porównaniu z niektórymi ;) Truskawka chcesz "przepis" na swojego? bo takie zachowanie ja już przerobiłam i zapewniam sposobem nie gadaniem :)

przed wszystkim przestań go prosić, aby cię zauważył. gra niech gra, pije niech pije wyjdź wtedy z domu, albo zajmij się czym chcesz, a po powrocie nie tłumacz się. ja swojego kwituję krótko: czy ja Ciebie spowiadam z tego gdzie i z kim bywasz? (i się zamyka, tylko, że nie wolno Ci go "spowiadać", żeby nie było :)). jeśli masz swoje hobby, poświęć temu więcej czasu niż do tej pory. jeśli nie masz, znajdź! nauka języka też super pomysł. i najważniejsze znajdź pracę! (wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale na początek zacznij od byle czego, a w miedzy czasie szukaj tego co cię będzie interesować). przestań za nim zbierać śmiecie, to nie dziecko. jak go matka nie nauczyła porządku to niech mieszka w chlewie. wiem, że to trudne, ale ja tak nauczyłam byłego pomagania. 4 tyg w syfie, zacisnęłam zęba, ale zajarzył i więcej nie było niesprzątane dłużej niż 2 tyg :D czyli pełen sukces. zacznij wychodzić do ludzi bez niego jeśli nie chce wtedy co ty. musi zobaczyć, że nie jest dla ciebie całym światem i potrafisz żyć oraz funkcjonować bez niego. a nast razem jak koniec to koniec!

aaaaa i to że mruk to trudno, taki jego "urok" raczej z tym nic nie zrobisz. ja też nigdy nie potrafiłam nawijać ze starszymi moich byłych. z obecnego mamą jest prościej, bo mamy temat rzekę- kwiaty :D

próbowałam nie sprzątać - robił mi awantury, że jestem leniwa, że skoro nie pracuję, to może on ma sprzatać za mnie :o mam zamiar zatrudnić się w sklepie, żeby być jak najdalej od niego. Ostatnio przestałam mu mówić co robię to sprawdza mi historię w kompie a potem mówi, że pije bo ja daje mu powody. Np ostatnio założyłam tu topik, że spotkałam bardzo fajnego świadka jehowy - oczytanego i przystojnego . Ten znalazł topik i awantura, że skoro jestem w związku to nie mam prawa mysleć o innych, ani tym bardziej nie mogą mi się fizycznie podobać:o Teraz kasuję historię, bo inaczej się nie da :o

Mnie też już mój faceta zaczyna drażnić... kiedyś było inaczej... nawet nie pomyślałam o nikim innym... a teraz mam coraz więcej takich myśli... za miesiąc ślub, w zeszłym tygodniu dowiedziałam się że jestem w ciąży... a ja mam coraz więcej wątpliwości...

to ja nie wiem już co Ci doradzić... idź do pracy, może się coś zmieni. a jeśli nie, to olej kolesia. szkoda sobie marnować życie z takim chamem.

Vanili Ty się zastanów, bo masz jeszcze czas... dziecko to nie wyrok, nie musisz się kajtać z jego ojcem. chcesz się rozwodzić za dwa lata?

teraz zainwestuję w siebie. Chce poznać jak najwięcej ludzi i już nie będę taka głupia, że wszystko dla niego rzucę...oj nie. Może się jeszcze ułoży, zobaczymy. Póki co, będę tu zaglądać. Na razie znikam, miłego wieczoru 🌼 😘 🖐️

znam całe stado przypadków z wątpliwościami, ciążą itp wszystko w jednym. większość już po rozwodzie. wiesz... ja uważam, że nic na siłę. jeśli macie być razem to będziecie. jeśli nie jest wam pisane to żaden kwit wam tego nie ułatwi a tylko utrudni. przełóż wszystko, lepiej później bez wątpliwości