Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eutyliaaaa

jestem gruba i nie wiem jak schudnac czy ktos tez ma nadwage tutaj

Polecane posty

Gość eutyliaaaa

ciagle sie zabieram za odchudzanie i tak juz od 3 lat.mowia mi,ze jestem ladna ale powinnam schudnac,moja dieta trwa 3 dni ,juz mam tak zrąbana przemiane materii.nie wiem jak sie zabrac za to,prosze doradzcie mi cos zmotywujcie ,mam dopiero 21 lat

Gość FAnaberia35567
mam to samo i codziennie mówie ze od jutra zaczynam a teraz wlasnie wcagnełam 2 nalesniki i tosta z nutllla :( tez mam dosc i ) motywacji :( kiedys schudłam 16 kg ale nie wiem skad miałam tyle siły :(

Gość FAnaberia35567
Ile wazysz i ile masz wzrotu ? ja 80 kg 170 wzrostu

Gość bezzębna mieczysława
no coś ty na kafe grube:D ja mam 176 i ważę 21 kg:D

Gość eutyliaaaa
a w jaki sposob schudlas te 16kilo?? moze jakos razem zaczniemy?

Gość FAnaberia35567
oj wtedy to poprostu poszłam po bandzie i jadłam tylko jeden posiłek dziennie były to zwykle warzywka na patelnie ale była to drastyczna dieta. Jednak w ciągu 2 miesięcy schudlam tyle no i oczywscie sie ruszałam duzo. W chwili obecnej od stycznia nie jem wcale miesa ale powodem nie jest odchudzanie. o dietach wiem chyba juz wszytsko wiem jak jesc kiedy itd tylko poprstu silnej woli cos mi brakuje :/ i mam przez ro juz totlanego doła.

Gość FAnaberia35567
bo ze mną jest wąłsnie tak że wolę schudnąc szybko na diecie niskokalorycznej niz zdrowo w dłuzszym czasie. Powolny ubytek wagi mnie zniechęca.

Gość eutyliaaaa
no to moze cos zaplanujmy?zmotywujmy sie?kurcze mi juz brak slow do mnie,niszcza mnie komplusy

Gość FAnaberia35567
mnie tak samo zżera wstyd że mam brzuchol jak ciężarna. Cała szafa ubrań w które nie wchodzę :/ A ty ile chcesz schudnąć ?

Gość Blueberry000131
Ja wzielam sie za siebie i schudlam z 78kg do 68 kg przy wzroscie 170 ;) takze dalo sie,skakanka,posilki prawie normalne,wykluczylam slodycze,cukier,tluszcze i zamienilam to na salatki warzywne,owocowe,piersi z kurczaka,czasami makarony,duzo ryb ;) i jakos sie udalo,oczywiscie to nie koniec bo marzy mi sie schudnac jeszcze 8kg no ale czas pokaze, aaa i tego cudu dokonalam w 2,5 miesiaca :) ale skakanka systematycznie! codziennie po 1000 skokow,oczywiscie nie od razu !

Gość eutyliaaaa
a co jadlas mniej wiecej na sniadania,kolacje?

Gość FAnaberia35567
No tak oczywiście ruch jest najważniejszy bo bez tego ani rusz :) Jednak widzisz u mnie problem tkwi w tym że ja się odchudzam i trzymam diety całe 5 dni a w weekend nadrobię wszystko bo mam apetyt i tak w koło co zrzucę to przybiorę :/ Gratuluję spadku wagi :)

Gość FAnaberia35567
Na początek oblicz swoje zapotrzebowanie na kalorie. Następnie tak ustaw swoją dietę aby bilans kaloryczny był ujemny. Rozłóż w czasie 4-5 małych posiłków na cały dzień z tym żeby ten ostatni był na ok 2 godz. przed snem. W necie znajdziesz wartości kaloryczne poszczególnych produktów. Kolacje najlepiej zjesc baiłkowa a nie weglowodanowa.

Gość eutyliaaaa
chodzę do sklepu tylko w godzinach pracy dźwigowego

Gość FAnaberia35567
A ja zmykam i od jutra poważnie biorę sie za sibie :P Zyczę cie powodzenia.

Gość Blueberry000131
na sniadanie platki z mlekiem,badz kromka razowego chleba z pomidorem,ogorkiem i szynka, obiad normalnie tylko np mieso z surowka ale bez ziemniakow, kolacja to tam cos takiego podobnego do sniadania albo jakis owoc,albo cos takiego :) dziekuje,ale to nie koniec, ja jakos sie zawzielam za siebie i efekty przyszly,choc nie same :)

Gość eutyliaaaa
a jakie platki jadlas?

Gość leonz poczty
nalepjej owsaine najzdrowsze a nie te wszytsjkie nacukrowane

Gość leonz poczty
ja tutaj widze ze ty szukasz az ktos ci napisze od a do z jak schudna alno moze jeszcze za ciebie schudnie wez zez poszukaj w necie a znajdziesz wszystko co trezba len nie z tej ziemi

Gość Blueberry000131
jadlam cornflakes ;) ale jak masz jesc to czego nie lubisz,to lepiej zrezygnuj,ja akurat lubie bardzo platki,warzywa i owoce wiec dla mnie to byla przyjemnosc je jeść :)

Gość kiedysgrubaaaa
a ja schudłam 40 kg :)

Przygodę z tym forum zaczynałem właśnie od porad dietetycznych. Kluczową istotą jest dieta, ale fachowa, dobrze ułożona a nie gotowce z internetu czy od koleżanki układane przez znachorów. Napisz jak jesz to coś poradzimy

Gość zwyklakazia
koniec diet kochane,,,, ograniczcie wegle, ruszcie tylki na silownie 3-4 razy w tyg....i gwarantuje wam, ze po 4 -6 miesiecy osiagniecie swoj cel.....diety cud NIE ISTNIEJA!!!!!!!! koniec uzalania sie nad soba przed komputerem......

Gość malagenia
Faktycznie teraz jest tyle diet, że trudno się zorientować która jest najlepsza. W sumie przydatna może być książka "które diety naprawdę działają". Można ją ściągnąć za darmo ze strony alehistorie.pl Na pewno jest to przydatna lektura dla każdego, kto chciałby zrzucić kilogramy.

Gość nudy w pracy
schudłem w ciągu roku 20kg bez żadnej diety. Sposób jest prosty. Zamiast wozić dupę autobusem, wszędzie chodzić na piechotę. Zaoszczędzi się na biletach i spali trochę kalorii. Znaleźć pracę w której nie można sobie podjadać co chwilę i nie brać do roboty żadnego tłustego żarcia. Robić konkretne zakupy i nie zapełniać lodówki po same brzegi. W ogóle przestać żreć jak świnia. Ja schudłem, chociaż wcale tego nie chciałem. Cała ta gadka, że ciężko schudnąć, to jedna wielka ściema. Jak ktoś jest leniwy to każda wymówka dobra.

Gość moje zdanie jest takie....
ja schudłam w ciągu 4 miesięcy 8 kg a mój mąż 15:) Jak to zrobiliśmy...wzięliśmy kredyt mieszkaniowy...stres jak cholera a jak się przy tym chudnie...:D

Ja polecam zainwestowanie w wakacje odchudzające. Pare dni pozwoli zupełnie zmienić podejście do jedzenia, można skupić się na tym, aby naucyzć się co powinno się jesc i w jakich ilosciach i jak do tego odpowiednio dolozyc cwiczenia fizyczne. Swietna oferte tego typu ma hotel Primavera z Jastrzebiej Gory :)

HEJ DZIEWCZYNY :) JA ZACZĘŁAM ODCHUDZAĆ SIĘ OD 4 LUTEGO. SCHUDŁAM JUŻ 4 KG. CZYLI W DWA TYGODNIE :) ZACZĘŁAM STOSOWAĆ DIĘTĘ SOUTH BEACH I POWIEM ZE JEST NAWET DOBRA :) DZIEKI NIEJ WYKLUCZYŁAM MAKARON, SŁODYCZE, ZIEMNIAKI I INNE RZECZY. PRZY NIEJ JESZCZE CWICZE 6WEIDERA I BIEGAM JAKIES 15 CZY 20 MINUT BO WIECEJ NIE MOGE.. CHCE SCHUDNAC DO 30KWIETNIA 20 LUB 15KG. I WIERZE ZE MI SIE UDA! :D MUSIMY SIE WSPIERAC A RAZEM OSIAGNIEMY SWOJ CEL :)

Gość kafeteriansgirl
a czy znacie jakies ćwiczenia na biodra i boczki oraz uda i pupę??