Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Nago przed niemowlakiem?

Polecane posty

Dziewczyny - czy pokazujecie się nago przed swoimi dziećmi? Mam 5 miesięcznego bobasa i jak idę się kąpać do łazienki to zabieram go na bujaku, więc widzi jak się rozbieram i potem wycieram i ubieram. Pewnei jeszcze nie czai, ze matka jest naga, ale tak sie zastanawiam do kiedy fatycznei mogę tak przed nim paradować. Jak to jest u Was?

Gość kdhdhsj
Hahahahah no bez przesady :D:D

Gość bno co ty
to żart chyba? Mam 4 letnią córkę i jak się kąpie a jej sie chce siku czy coś to sobie wchodzi do łazienki. Czasem siedzi na WC i mi opowiada jakieś ważne historie. Przeciez niemowlaka piersia sie karmi! Nie pojmuje o co ci chodzi.

Gość hahaha twoje dziecko
wcześniej widziało twoje części intymne niż ty jego :)

Gość pslaaaaaa
Ja przed moją 3latką nie ukrywam się gdy jestem nago np. gdy ona robi siku w łazience a ja w tym czasie wychodzę spod prysznica.

A czy Wasi meżowie też paradują z klejnotami na wieżcu przed Waszymi kilkuletnimi córkami? :-) Wiadomo, ze chodziło mi o dziweci płci przeciwnej. Ja z moją mamą do teraz kąpiemy się przy sobie, czy przebieramy i żadna się nie chowa, ale nie sądzę, ze chodzicie gołe przed 10 czy 15 letnimi synami. Dlatego o to mi chodziło - do kiedy w miarę "bezkarnie" mogę chodzić nago przed moim synem, a kiedy powinnam się już zasłaniać - chodzi głównie o dolne intymne części ciała :-)

wydaje mi sie ze przed dziewczynka nie ma takiego czasu, natomiast przed chłopcem hmmm sama jestem ciekawa mam syna i tez sie nad tym zastanawiałam.

Gość mam 3 letniego synka
i też go nie wyrzucam z lazienki jak musi skorzystać. Nie obnosze sie z tą nagością jakoś specjalnie ale nie robie z tego problemu. Myśle że inne sa relacje ojciec corka a inne matka syn. Przecież to twoje dziecko, bylo w tobie, karmilaś je piersią. Myślę że tak dlugo aż nie ma zadnych podtekstów sexualnych w myślach takiego malego szkraba można nie robić z nagości problemów. Nie nalezy oczywiscie przeginac w 2 stronę i lazić po mieszkaniu bez ubrania no bo w koncu nagosc jest naturalna. Nie nie. chodzi tylko o to że jeśli już taka sytuacja się zdarzy że dziecko musi wejść do łazienki kiedy ty się kąpiesz to nie warto robic z tego powodu wielkiego halo. No a wstyd przed niemowlakiem to dla mnie śmieszne. Jemu to twoje cialo sie tylko z samymi fajnymi i nie sprośnymi rzeczami kojarzy. Mama- cieplo, bezpieczeństwo, JEDZENIE!

Gość huhuhukl
jestem tez ciekawa do kiedy moge pokazywac sie nago przed moim synem i sie z nim kapac a dodam ze ma roczek ale jakos nie widze narazie w tym nic zlego

Gość trzylatek
ja mam trzyletniego syna i nawet mi nie w głowie się chować przed nim przebieram się przy nim, kąpię, kąpiemy się czasem razem, tak samo oczywiście mój mąż zachowujemy się jakby to nie była żadna nadzwyczajna sytuacja, jesteśmy najbliższą rodziną! nie wpajajmy naszym dzieciom wstydu przed naszym ciałem tak jak matki nam wpajały!

Gość jyyuyy
ja nigdy nie paradowałam przed synem nago..gdy kąpałam się to mąż zajmował się dzieckiem...

A przy Waszych psach, kotach i chomikach też wstydzicie się rozebrać? Tak mi się nasunęło, przecież dziecko kilkumiesięczne jeszcze nie kojarzy nagości z czymś zbereźnym.

Gość kikolec
mi sie wydaje, ze do tego momentu az Ty sie bedziesz krepowac

kikolec - lepiej tak nie mów, jeszcze niektóre mamuśki będą się z dwudziestoletnimi dziećmi kąpać bez krępacji:P

Gość kikolec
Melissandre- myslisz,ze istnieja takie mamuski ? :-) Ja mam 10 miesieczna corke i czasem sie z nia kapie ale mysle, ze jak ona zacznie mowic tak sporo to przestane tak robic, pojdzie do przedszkola i powie, ze mama ma to ma duze piersi albo cos w ten desen. Zaraz znajdzie sie jakas przewrazliwiona osoba... No i mam taki komfort, ze wc osobno wiec taka "nagosc" odpada.

Gość pco poprawia humor?
nie widze NIC kompletnie NIC zlego w nagososci przed niemowlakiem, o co taka panika?

Gość mango__
ja się kąpie razem z moim 1,5 rocznym synkiem. nie widzę na razie problemu. on jest głównie zainteresowany swoją kaczuszką albo tym jak prysnąć z wanny ;)