Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemowaaaaa143

Anty a rozwolnienie

Polecane posty

Gość Problemowaaaaa143

Jest problem, wziełam tabletkę anty a za godzinę mnie pogoniło mocno. było to tylko raz, ale zastanawiam się co z tym robić? Brać kolejną tabletkę? Jest to trzeci tydzień brania tabletek, a jak na złość zaden lekarz nie chce odebrac telefonu. Co robić?

Gość problemowa12355
Czytalam w internecie ze w takim przypadku mozna zrobic od razu przerwe liczac od dnia kiedy nie wzielo sie tabletki, w tym przypadku jakby nie zostala do konca wchlonieta. Czyli dzis jest jakby pierwszy dzien przerwy tak?

Gość problemowa12355
Czytalam w internecie ze w takim przypadku mozna zrobic od razu przerwe liczac od dnia kiedy nie wzielo sie tabletki, w tym przypadku jakby nie zostala do konca wchlonieta. Czyli dzis jest jakby pierwszy dzien przerwy tak?

Gość ziajajaka
Możesz albo wziąć dodatkową-najlepiej ostatnią z opakowania, wtedy skrócisz sobie cykl. Albo dodatkowo się zabezpieczać gumką. Ale skoro to trzeci tydzień, to nie ma wielkiego ryzyka. Z tą przerwą to bym jednak nie ryzykowała

Gość problemowa12355
A jaka jest roznica czy wezme dodatkowa ostatnia z opakowania skoro sklad jest taki sam? Na ulotce pisza ze, mozna wziac dodatkowa tabletke i nie robic przerwy lub zrobic przerwe wliczajac dzien pominiecia tabletki. Sama juz nie wiem.

Gość taka co nic nie wie
masz wziąść ostatnią,zeby skórcić sobie przerwę chyba są napisane na opakowaniu dni tygodni więc lepiej wziąść ostatnią niż następną po tej co nie koniecznie wypróżniłaś bo sobie namieszasz z dniami ja na twoim miejscu brała bym normalnie tabletki i dodatkowo się zabezpieczyła przez następny tydzień to jest najlepsze wyjście

Gość problemowa12355
Problem w tym najgorszy ze przed rozwolnieniem kochalam sie z chlopakiem i skonczyl we mnie.

"Ale skoro to trzeci tydzień, to nie ma wielkiego ryzyka." Bzdura. Pierwszy i trzeci tydzień niosą za sobą największe ryzyko. "masz wziąść ostatnią,zeby skórcić sobie przerwę chyba są napisane na opakowaniu dni tygodni więc lepiej wziąść ostatnią niż następną po tej co nie koniecznie wypróżniłaś bo sobie namieszasz z dniami " A jak to różnica skoro z tego opakowania nie będzie już normalnie korzystać? I jak niby biorąc ostatnią miałaby sobie skrócić przerwę? Poza tym wziąć, a nie wziąść. Autorko zrób tak jak sama napisałaś-masz dwie możliwości. Albo bierzesz jak najszybciej kolejną tabletkę w miejsce tej ewentualnie niewchłoniętej i dodatkowo nie robisz przerwy tylko od razu przechodzisz do następnego opakowania albo ten dzień kiedy miałaś rozwolnienie traktujesz jako pierwszy dzień przerwy. Dodatkowo przez 7 dni zabezpieczaj się prezerwatywą. Ze względu na to, że uprawiałaś seks przed tym zdarzeniem z rozwolnieniem to istnieje ryzyko ciąży, ale niewielkie.

Gość Problemowa12123445
Kurde sama już nie rozumiem! Nie brałam dodatkowej tabletki. Stwierdziłam, że będę brała tabletki normalnie do końca opakowania a ewentualnie po tym czasie nie będę robiła przerwy. To jest tego typu problem, że sama nie wiem. Nie wiem czy można to nazwać ostrą biegunką, bo to była tylko jednorazowa akcja, a biegunka to efekt przeczyszczenia jelit prawda? Więc, co jeśli ta tabletka do jelit po godzinie jeszcze nie dotarła? Sama nie wiem, w ulotce piszą, że w przypadku pominięcia tabletki w trzecim tygodniu nie jest potrzebne stosowanie dodatkowej antykoncepcji. Tak czy inaczej jutro idę do ginekologa, jeżeli będzie to się spytam co i jak, albo zrobię jutro test ciążowy. Nie wieeeem!