Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hoda Hafez

DD na spokojnie :)

Polecane posty

Gość Hoda Hafez

Cześć dziewczyny! Postanowiłam się odchudzić ;) Jak większość z Was, nie jest to mój pierwszy raz, lecz -enty i jak większość jestem pełna nadziei i wiary we własne siły :) Kiedy myślę o odchudzaniu, przychodzi mi do głowy tylko jeden sposób - dieta Dukana. Byłam na niej dwa razy, znam ją doskonale, mam książkę i naprawdę czuję się w tym temacie obeznana. Zawsze jednak nie starczało mi silnej woli przez mój szalony tryb życia. Teraz jestem w Polsce u rodziców, do końca września i postanowiłam wykorzystać te sprzyjające warunki i podjąć się ten diety. Mam wakacje, dobrze uposażoną kuchnię i polskie jedzenie! Tzn mam na myśli polskie produkty żywnościowe, których nie ma w Walii (gdzie studiuję). A więc :) Mam 21 lat, 164cm wzrostu i ważę 68 kg. Właśnie się ważyłam i ta waga mnie ucieszyła, ponieważ jeszcze pół roku temu było jakieś 3-4kg więcej, byłam na Dukanie i modliłam się żeby spadło poniżej siedemdziesięciu... niestety nie spadło (tylko i wyłącznie z mojej winy!). Dziewczyny, ja Was bardzo serdecznie zapraszam, było by cudownie mieć kilka osób które by się nawzajem wspierały! Aczkolwiek jeśli nikt taki się nie znajdzie, to postanawiam pisać tutaj o swoich poczynaniach i prowadzić coś na zasadzie dziennika :) Rozpisałam się jak nie wiem co ;) Czekam na Was :)

Pierwszą fazę robię dość restrykcyjnie - jajka na twardo, gotowany kurczak, może jakiś serek wiejski, chuda szynka z indyka, ryba. Jeszcze nie wiem ile będzie trwała, ale pewnie coś około 4-5 dni :) Uwielbiam herbatę zieloną i czerwoną, więc będę piła jej dużo, i wody rzecz jasna. Z ćwiczeń to pewnie tylko basen, który mam za darmo :)

W domu rodzinnym pokusy czyhają z każdej strony ;) Rosół na stole, piękny żółty makaron... Nie, nie, ja tylko gotowanego kurczaka poproszę. Pewnie zaraz sypną się pytania. Mam zamiar kupić patelnię teflonową, już nie mogę się doczekać placuszków na śniadanie :)

Witaj w gronie dukających. :) Co do patelni to osobiście wolę ceramiczną ale to być może kwestia upodobań. :p Ja tak polubiłam tę dietę, że żal mi się będzie z nią rozstać. Na śniadanie jadłam dukanowe placuszki z otrębami plus sałatka z pomidorów i jogurtu. (mam dni z warzywami), drugie śniadanie wielki kawał dukanowego sernika, obiad flaki z żołądków kurczaka (wczoraj zrobiłam na 2 dni). Już nie mogę się doczekać 10.08 gdy zmienię wagę w stopce. :p

Hej Naata! :) Wiem, że ta dieta naprawdę wciąga i ja bardzo lubię atmosferę Dukana :) Chyba chodzi o tą ekscytację codziennie rano wstępując na wagę, choć wiem, że nie każdego dnia jest spadek :) Ceramiczną mówisz? A możesz mi wytłumaczyć na czym polega różnica? Bo ja zupełnie się na tym nie znam, ale wszystko czego pragnę (ho ho) to smażyć na patelni bez żadnego tłuszczu. Tak naprawdę nigdy nie zasmakowałam prawdziwego placuszka otrębowego, bo nigdy mi nie wychodził :) P.S. Bardzo się cieszę, że napisałaś 🌻

Teraz już tak szybko nie chudnę, ale spadki wagi są cały czas (no był jeden zastój). Wydaje mi się, że ceramiczna jest bardziej śliska. Gdy smażę jajecznicę bez tłuszczu na teflonie jednak troszkę przywiera, do ceramicznej nie. Ostatnio zaobserwowałam, że bardziej chudnę po chudym twarogu np. w postaci sernika. Ale myślę, że to sprawa indywidualna. Dziś po obiedzie zaszalałam i zjadłam z pół blachy, ale po ostatnim takim obżarstwie miałam większy spadek wagi więc zobaczymy. :D

O to dobrze wiedzieć o tym serniku :) Ja też kiedyś robiłam (ale to bylo w Anglii gdzie produkty nie są zbyt dobre, nie ma to jak Polska) i nie bardzo mi smakował :) Ja trochę się czuję dziś oslabiona, rzygac mi się chce i nawet dostałam biegunki, ale to chyba takie pierwszy 'szok' :) Hm... powiedz mi jak się maksymalnie zmotywować? Co robisz gdy dopada Cię zwątpienie? Jakie masz ulubione przepisy? Będę wdzięczna za każdą radę :)

W sumie pół blachy sernika to tylko 25dag twarogu 0% i dwa jaja. :p Miałam po nim duży spadek wagi. :p Z potraw najbardziej lubię zupy gotowane na pokrojonej w kosteczkę piersi kurczaka, pierś "smażoną" na serku wiejskim light z cebulką granulowaną, flaczki z żołądków kurczaka, wątróbkę duszoną z cebulką, śledzie marynowane z Lidla (są ze słodzikiem), sernik, ciastka z błonnikiem kakaowym, jaja z protomajonezem, serek homo 0% ze słodzikiem i wanilią. :p

Bywają chwile zwątpienia, nie powiem, choc to dopiero 3 dzień :) Może potem będzie łatwiej? Zaprszam wszystkich, którzy rozpoczęli przygodę z Dukanem :)

Hura, kupiłam patelnię ceramiczną :) Już ją wypróbowałam i nie mam zastrzeżeń, ale pewnie częstsze używanie zweryfikuje jej jakość :) Powiedzcie mi jak robicie placuszki otrębowe, że są takie ładne i mają wygląd placka? Mi się to zupełnie nie udaje, całość nie trzyma się kupy i wychodzi coś na kształt jajeczniecy :D Za krótko je trzymam? Może ktoś pomoże?

witajcie=) moge się przyłączyc??? jakos nie mogę sobie miejsca znalezc na zadnym topiku...za rzadko tam piszą, ja staram się pisac raz na dzień=) no więc moja historia wygląda tak . startowałam z wagi 68kg przy wzroscie 168, doszlam do wagi 61 i mam zastój. dlatego zaczełam od początku

Cześć Miriam, nareszcie jakiś odzew! :) Zapraszam serdecznie, będzie mi bardzo miło! Ja mam jutro ważenie, czuję że coś poszło od niedzieli, po spodniach ;) Miriam powiedz mi jak to jest z tymi plackami otrębowymi? (patrz post wyżej). Fajnie że startowałyśmy z tej samej wagi, ale Ty jesteś wyższa :) Wiesz, nie ma co się martwić zastojami, one będą i muszą być, waga będzie trwalsza, jeśli będzie spadać wolniej :) Musimy być cierpliwe 🌻 Ja już zmykam do łóżeczka, jutro wielkie ważenie, trzymać kciuki! Dobranoc ❤️

niestety nie pomogę ci z tymi plackami bo ja otręby zjadam z jogurtami albo robię sobie chlebem lub bułeczki, ale to rzadziej bo mi sie nie chce=)))

cos czuje że jeszcze mnie dogonisz z ta waga bo na serio od miesiąca ani drgnie...jak myslisz czy to jest przejściowe??? gratuluję tak dużego spadku...i oczywiście silnej woli bo jakbym była w twojej sytuacji=) (tzn jestes u rodziców ze tak się wyraze na wakacjach) to bym chyba nie chciała się odchudzac=)

Wiesz Miriam nie jest łatwo... docinają mi i nie za bardzo wspierają. Mama to jeszcze tam jakoś rozumie, nawet mi kurczaka kupuje ;) ale tata... chyba najlepiej chciałby żebym żywiła się tłuszczem zgromadzonym na brzuchu, robi przerażoną minę gdy cokolwiek wkładam do ust... dziś mnie kilka razy wyprowadził z równowagi. Ale ja normalnie mieszkam w Anglii, atam trudniej o produkty takie jak twaróg, serek homo itd (przynajmniej w mojej miejscowości, niestety nie ma polskiego sklepu). Więc z dwojga złego lepiej w domu. A zastojem naprawdę się nie przerażaj, dziewczyny na forum też tak miały, wtedy kiedy i ja byłam na Dukanie :) A dziś wyszły mi w końcu te placki,więc jestem happy :)

Hello, jak się macie? Ja jestem trochę zakręcona, rzadko tu zaglądam :) Teraz czekam na deser który chłodzi się i tężeje w lodówce Deser czekoladowy: - dwa serki homo naturalne (po 150g) - kakao (dałam na oko, dość dużo) - słodzik (jak powyżej) - łyżeczka żelatyny w dwóch łyżkach wrzątku) Jak spróbowałam przed włożeniem do lodówki to było pyszne, myślałam że się nie powstrzymam ;)

Eh, widzę że nikt tu nie zagląda :( Piękny dziś dzień, zimna cola o poranku i jajecznica :) Życzę miłego dnia!

hej=) ja wczoraj trochę zajęta byłam i nie miałam czasu zajrzeć=D no ale juz jestem...a dzisiaj spałam bo na imprezie byłam i dopiero o 5 rano wróciłam... u mnie juz się przyzwyczaili ze się odchudzam=D ale tez za normalne to dla nich nie jest, jak mi waga nie spadnie przez nastepny tydzień to się chyba załamie=(((

Nie załamuj się, dziewczyny też mają zastoje po 2-3 tygodnie. A nie czujesz luzu po ubraniach? Czasem waga nie pokazuje spadku, ale obwodach czuć, że się straciło :) Ja na razie się nie ważę, bo jestem tuż przed @, czuję się wielka i ociężała, a biust to chyba z dwa rozmiary mi rośnie, czego wcale nie lubię :P Ja właśnie wszamałam grillowaną pierś z kurczaka z serkiem wiejskim :) Kurcze, w ogóle nie czuję że jestem na diecie :) :)

no może i masz rację=))) po pw zrobie same proteiny... chyba bede jadła samego kurczaka, moze cos pomoże=D

Hi hi :) Dla mnie jeszcze jednym z najlepszych 'Dukan - fat - burnerów' jest pasta tuńczykowa: tuńczyk w sosie własnym + jajko na twardo + chudy twaróg + cebula :) Słuchaj Miriam a z jakiej wagi startowałaś? Ile czasu trwa Twoje odchudzanie?

startowałam z wagi 68kg i odchudzam się od 11 maja=) więc 3 miesiące i taaaki mały ubytek...

Hm... 7kg w 3 miesiące to rzeczywiście mało... A na pewno trzymasz się wszystkich zasad? Bo to jednak trochę dziwne, że tak mało poszło.

tak na pewno=) mogę z czystym sumieniem powiedzieć ze wszystkich... no ale ja jetem i ztego zadowolona, moze to i dobrze ze tak wolno=) ja tylko chce zeby mi szlo w dół , nawet te 0,5 kg na tydzień