Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barela

Prawdopodobieństwo zajścia w ciąże

Polecane posty

Gość barela

Witam jestem mężczyzną, który stara się zachować spokój. Mojej kobiecie tydzień spóźnia się okres, wiem, że może być wiele przyczyn. Chodzi mi tylko, żeby ktoś mi podał procentowe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże, jeżeli podczas stosunku NIE PĘKŁA nam prezerwatywa. Mowa tutaj o Durexie, i mogę dodać, że zawsze po stosunku sprawdzam zbiorniczek, czasami nawet na niego naciskam, żeby zobaczyć czy nie jest dziurawy. Proszę o szczere odpowiedzi czy mimo to istnieje zagrożenie.

jeśli prezerwatywa ani razu podczas stosunku nie pękła ani nie zsunęła się, ani nie było dziwnych dla mnie zabaw typu zaczynamy bez gumy, a zakładamy na koniec - to szansa na ciążę jest mini mini malna, okres może sie spóźniać z tysiąca różnych powodów, ale generalnie zasada jest taka, że jak miesiączka się już spóźnia to robi się test ciążowy i wynik jest już wiarygodny (jeśli hormonu ciążowego jest na tyle duzo by zatrzymac miesiączke, to i test juz go wykryje)

Gość barela
No dobrze, a w jaki sposób może dojść do zapłodnienia jeżeli gumka nie pękła?

w zasadzie nie może są niby teorie że przez mikropory w lateksie mogą przeniknąć jakieś plemniki, ale ja tam w to nie wierze ewentualnie mogłoby być tak, że w gumce była jakaś fabryczna dziurka, której nie zauważyliście, albo troche plemników przeniosło się na jej zewnętrzną strone przy zakładaniu - prawie nieprawdopodobne wiec skoro jesteś pewien, ze z gumką było wszystko ok to ciaży nie bedzie

Mi sie wydaje że zajście w ciażę w waszym przypadku jest mało prawdopodobne. Durexy raczej sa pewne, jesli gumka nie pekła to nasienie nie dostało sie do pochwy. Pewnie Twoja dziewczyna sie denerwuje i dodatkowo powoduje to przedłużenie sie okresu

Gość barela
No właśnie odnośnie tych dziurek w Durexach. Boje się, że są tam takie mikrodziurki przez które może się przedostać nasienie. Ale tak jak mówie, ja zawsze po stosunku sprawdzam prezerwatywę. Po pierwsze zbiornik jest wypełniony nasieniem, po drugie ja go naciskam i sprawdzam czy przez "ewentualną legendarną" dziurkę fabryczną nie wypływa sperma. Chcę to po prostu logicznie wytłumaczyć i wykluczyć ciąże, żeby uspokoić siebie, a później swoją partnerkę.

"po drugie ja go naciskam i sprawdzam czy przez "ewentualną legendarną" dziurkę fabryczną nie wypływa sperma" Jednego czy dwóch wypływających plemników gołym okiem nie zobaczysz. ;) Co do tych mikroporów to nawet zakonnica podczas lekcji religii mówiła nam kiedyś, że są na tyle duże, że virus HIV może się przez nie przedostać, ale o plemnikach nic nie wspomniała. :classic_cool: Może po prostu zróbcie test-to chyba Twoją kobietę uspokoi. :)

jeden czy dwa plemniki to tylko w teorii wystarczaja do zapłodnienia, a w rzeczywistości sa pary które po pare lat starają sie o dziecko i to przy milionach plemników w pochwie także nie straszcie chłopaka

Gość barela
Dziewczyna denerwuje się jak cholera i boje się, że to też w pewien sposób może opóźnić okres. Poza tym zmiana klimatu, podróż, byliśmy na urlopie przez tydzień, dodatkowo była lekko przeziębiona. Ale tydzień okresu to jest czas już chyba trochę niepokojący?

no to juz masz odpowiedż czemu spóznia jej sie okres. Zmiana klimatu, podróż i przeziębienie a teraz jeszcze stres i nerwy. To wszystko wpływa na długośc cyklu także spokojnie. Wybierzcie sie na spacer, obejrzyjscie fajny film, wszystko bedzie dobrze, nie ma sie czym stresować

Nie. Do lekarza idzie się, jeśli okres spóźnia się dwa tygodnie. Ja kiedyś poszłam jak mi się spóźniał 5 dni to pani doktor mnie odesłała z kwitkiem i kazała przyjść jak się spóźni co najmniej 2 tygodnie.

Gość barela
No to nie wiem już sam. Test chyba i tak warto by było zrobić....Nie wiem czy przejmować się tym czy nie.... ona oczywiście podkreśla, że okres zawsze miała regularny, chociaż wiem, że to się akurat może w każdej chwili zmienić.

Dam Ci przykład. Moja kolezanka wraz ze swoim mezem spędzała wakacje na Chorwacji. Zawsze kochali sie bez zabezpieczen tylko albo przerywany albo do srodka. W czasie tego pobytu wyliczyła sobie ze napewno ma niepłodne no i zrobili do środka no i... Spodziewaja się dziecka bo nie wzieła pod uwagę tego ze nastapiła zmiana klimatu, podróż może jakies emocje

Gość barela
Udało się, jest okres. Dzięki wszystkim za wsparcie.