Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziaaaa............

jak myślicie czy wiek 21 lat to dobry moment na dziecko ????????????????????????

Polecane posty

jak w temacie:)

a dlaczego myślisz że nie ?

Po pierwsze jestem młoda, mam ambitne plany co do mojej edukacji. Na obecnym etapie życia myśle, że 28 to odpowiedni wiek, a co przyniesie życie zobaczymy

Gość Moze tak moze nie zalezy
pod warunkiem, ze masz juz tak poukladane zycie, ze jestes wszystko czego potrzeba zapewnic dziecku to owszem odpowiedni wiem o ile tez czujesz sie na to gotowa. Ale swiadomie urodzic dziecko, a potem siegac po zasilki, mieszkac katem u rodzicow to skrajna nieodpowiedzialnosc. Instynkt macierzynski czasem trzeba pochamowac i na pierwszy plan wysunac rozsadek.

dziwki z kafeterii- wiem o tym . ale chodzi mi o to czy przeciętna kobieta jest na tyle rozwinięta (psychicznie bo fizycznie to wiadomo że tak ) żeby miec dziecko tym wieku . bo widzę że coraz więcej młodych dzieczyn decyduje sie wczesnie mieć dziecko ..

Gość niby jak rozwinięta psychiczni
skończyła już edukację? pracuje? ma warunki mieszkaniowe? A może ma chlopaka po zawodówce, który ją po urodzeniu dziecka porzuci i mysli, że spotkała ją wielka miłośc! - prędzej chyba to, prawda?

Jak masz kochającego męża, za co żyć i pragnienei bycia matką (i twój fecet tez) to czemu nie :)

Gość Monisiaaaa
w tym wieku człowiek powinien się rozwijać, a nie przyszłość wiązać ze zmienianiem pieluch, no chyba, że ktoś jest mało ambitny albo wcale i wychowany był w "tradycyjnym" modelu rodziny, gdzie tylko ojciec pracuje, bije zonę, dzieci, a zona uwiązana do niego nie może odejść, bo nie ma gdzie. :-(

Gość Moze tak moze nie zalezy
mlode dziewczyny raczej w wiekszosci wpadly, a nie celowo zaplanowaly macierzynstwo w tym wieku.

jes;i oboje chcecei dziecka i jestescie w stanie go utrzymac i wychowacto czemu nie

Jeśli potraficie je wychować, utrzymać i zagwarantować "ciepły" dom to czemu by nie.

Gość Moja koleżanka ma prawie 21lat
i ma już 3 dzieci, po ich urodzeniu facet który jej zmajstrował dzieci ją zostawił. pierwsze dziecko urodziła w wieku 16 lat i tak po kolei co rok. Jak ją ten facet zostawił to juz wpadła z innym gościem ale wzieła tabletke "po". Dziewczyna robi jakas zawodówe zaocznie, mieszka w kawalerce z mama i młodsza siostra która tyez w wieku 16 lat urodziłą: BLIŻNIAKI!! To jest masakra. I co da sie? Dziewczyny sa co weekend na dyskotekach. Chleją i sie swietnie bawia.