Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

Zna się ktoś na urządzaniu wnętrz?

Polecane posty

Potrzebuje pomocy przy urządzeniu pokoju dziennego :) Od podstaw urządzić pusty WYSOKI pokój tak żeby wykorzystać jak najwięcej przestrzeni, zwłaszcza żeby ta wysokość nie poszła na straty ;) Jakie meble wybrać, jak ustawić ... nie wieeeeem 😭 Zwłaszcza o tą wysokość mi chodzi Pokój ma taki układ http://oi54.tinypic.com/33cx3ps.jpg Nie pamiętam teraz wymiarów, ale na długiej ścianie w tej chwili mieści się kanapa 3os, dwa fotele i jest jeszcze trochę miejsca, między oknami mieści się duży tv.. nie wiem ile to tam może mieć :( No ale jak wykorzystać wysokość? Postawić regały jakieś np, czy jakąś qrwa nie wiem meblościankę mini z tych takich nowoczesnych, a nad nimi półki na kartonowe pudełka z gratami? W sumie przeglądam katalog Ikei teraz, ale nic nie jest w stanie mnie zainspirować :O Chciałabym narożnik duży, ale gdzie ja go sobie postawie [beska] Ratujcie blondynkę 😭

Nalezalo by obnizyc sufit i ocieplic go welna mineralna aby zmniejszyc koszty ogrzewania .To jako pierwsza czynnosc .A duzy naroznik mozna postawic na wprost drzwi wejsciowych czesciowo pod oknem .Miedzy oknami mozna postawic biblioteczke na ksiazki.A na scianie od pieca do okna j est duzo miejsca na roznego rodzaju meble w zaleznosci od potrzeb .

Sufitu nie mamy zamiaru obniżać z tej wysokości chce właśnie skorzystać jakoś i to jest ten problem bo wszystkie meble sięgają ledwo ponad połowę pokoju. Kurcze nie wiem czy szukać regałów na zamówienie? :O Czy dokładać półki nad gotowe meble? :O

Gość lubię koty i
zwróć się do architekta wnętrz, oni naprawdę nie gryzą :)

Wiesz co no właśnie raz pisałam na jakieś stronie typu murator czy coś to jak mi zrobił propozycję to chyba bym kredyt na to brać musiała bo propozycje mebli z kosmosu :D A ni jak mnie też nie zainspirował jak to przerobić na tanią wersję :O Dlatego właśnie pytam na normalnym forum, normalnych ludzi którzy może coś się znają, albo sami mają takie wysokie mieszkania i wiedzą co się sprawdza, a co nie

Zrob mebloscianke na zaowienie do sufitu .Do tego musisz miec drabine zeby cos polozyc.

A tak wogole to dlaczego upierasz sie zeby nie obnizac sufitu ,kiedy zyskala bys na energii cieplnej i to sporo .

Nie ubolewam nad utratą energii, zresztą mieszkanie jest ciepłe :) Szkoda mi je obniżać i cisnąć się później zwłaszcza, że troszkę gratów jest. Mam nadzieje że taka meblościanka nie będzie za bardzo przytłaczać :( No nic, dzięki, jeszcze poszukam może wujek google mi znajdzie jakieś inspiracje na wysokie wnętrza :)

Aha zresztą okna mam też bardzo wysokie, jakbym chciała obniżyć sufit i zostawić je tak jak są to na nic mi się to zda, a przerabiać tego teraz nie będę bo są to nowe okna.. zresztą tracić naturalnego światła też nie chce :)

Gość IMO13845
Blondi mieeeszka w kaamienicy!! :classic_cool: Tak jak ktoś powyżej - meblościanka na wymiar, ale z drabiną będziesz musiała się bratać.

No mieszkam i co w tym takiego "!!" ? :D Góra będzie obładowana nieużywanymi zbytnio gratami to jakoś to przeżyje ;) Ale jakby co to mam przecie drabinę już teraz bo jak bym firanki wieszała :D Qrwa ale serio meblościanka? Nie lepiej będą półki wyglądać same i na nich tylko kartony z gratami to na jednej stronie, a na drugiej oświetlenie.. nie chce zatłoczyć takim regałem pokoju