Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamlazlaaaaaaaaaaa

przegotowana woda z kranu do przygotowywania mieszanki...

Polecane posty

dzis zostalam ze tak powiem" wyzwana od idiotek" przez osobe z rodziny. Powodem tego bylo to, ze powiedzialam iż od urodzenia corki az do teraz 8 miesiecy do przygotowywania mleka uzywalam zwyklej przygotowanej kranowki..... nawet takiej bez filtra itp itd. Czy naprawde tak bardzo zaszkodzilam mojemu dziecku... juz sie sama zastaniawiam ze moze ta"osoba" mowiac tak na mnie miala racje.....:( jakie mogla wyrzadzic dziecku szkody moze mnie ktos uswiadomi...

...

sama ja pije nie jest złA

Nie przejmuj sie. Ja od pierwszych dni daje dziecku wode z kranu. Oczywiscie najpierw wrzala a dopiero pozniej przyrzadzam picie, mleko i obiadki dla synka. Nie bardzo rozumie, jakiej innej wody mialabys urzywc. Mineralnej nie wolno!!

no zasugerowano mi te nisko... czyli zywiec przygotowac, albo mama i ja.....itp

Gość Tępicielka ułomów
Dajcie se siana, a raczej to text do tych młotków którzy cudują. Ja daję dziecku przegotowaną wodę z kranu i żyje. Moja siostra wychowała tak dwójkę dzieci i są piękne i zdrowe, koleżanki naokoło też używają tylko takiej wody. Mózg się lasuje jak słucha się takich debilizmów. Nie słuchaj tych cudaków!

eee tam, ja jestem cudakiem bo jak mieszkalam w Gdansku to sobie herbate robilam na wodzie biedronkowej, bo kranowy nie moglam przelknac :O za to teraz mieszkam w Norwegii i pije kranowe bez przegotowywania ;)

Gość Mama karmiąca piersią....
ja swojej córce również dawałam przegotowaną wodę z kranu. Teraz córka ma 2lata i ani razu nie chorowała

Gość ehejech
Ja także daję kranówkę przygotowaną od urodzenia.

Gość karolinkacmok
Woda z kranu porzadnie przegotowana nie zaszkodzi dziecku. Jesli jednak chodzi o podawanie jej dziecku - to nie podaje od urodzenia w ogole. Ale to dlatego ze ja sama w domu nie pije wody z kranu - wiec tak samo moje dziecko nie. Wode z kranu uzywam tylko do kapieli ;) Na pewno taka woda nie zaszkodzi - a jaka sie podaje dziecku to kwestia wyboru:)

Gość karolinkacmok
z tym ze u nas woda z kranu to masakra- smierdzaca ostro chlorem :/

Gość pqwo
NIE WOLNO gotować wody mineralnej! Ból brzucha gwarantowany. Ja też podaję normalna kranówę. A co niby miałabym podawać? Te wszystkie specjalne wody to jeden wielki pic. Idzie z tej samej linii co zwykłe wody, tylko butelki zmieniają.

Gość pogonilabym z domu
ja tez od poczatku dawalam wode z kranu przegotowana i syn zdrowiutki. Reklama , pranie mozgu juz od rana. :)

Ja też dawałam przegotowaną z kranu. Nie widzę potrzeby przyzwyczajać dziecka do delikatnej wody butelkowanej, by potem je przestawiać na "kranówkę". Poza tym jak dziecko pójdzie do przedszkola/ żłobka, kto tam będzie się cackał i gotował zupy na nie-kranówie?

Ja daję do picia przegotowaną kranówkę (sama też taką piję), wodę mamy nie najgorszą. Gotuję też na tym zupki itp. Mineralka dla niemowląt (oczywiscie też do gotowania) to dla mnie lekka ściema, podobnie jak mm przez 2 lata.