Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemowass

Problemy z teściową i... jej matką

Polecane posty

Rozumiem, że koszty mieszkania dzielicie między sobą? Bo jeśli nie i to on ponosi wszystkei koszty, to w pewien pokrętny sposób mogłoby tłumaczyć nastawienie "rodzinki". Natomiast tak - w życiu za niego nie wychodź z nadzieją, że "po ślubie się zmieni". Owszem, zmieni się, ale z całą pewnością na gorsze. Dopiero się zacznie... Jak będziesz "uwiązana" obrączką, to dopiero sobie zaczną używać, bo przecież trudniej będzie Ci od nich uciec. Dziewczyny dobrze Ci radzą, że musisz sprawę postawić jasno i jeśli "Twój facet"(będący tak naprawdę synalkiem mamusi)nie zgodzi się na postawienie matce i babci jasnych granic - nie pozostanie Ci nic innego jak wiać gdzie pieprz rośnie.

Gość no bardzo ladnie
weszla na nieswoje i jeszcze wymagania ma. Wesole podejscie- ona mu daje dvpy on daje jej mieszkanie. Nic dziwnego, ze maja do autorki takie a nie inne podejscie.

Gość uciekaj dziewczyno poki mozesz
teraz kochasz, ale za jakis czas bedziesz miala dosyc tej "milosci", mamisynek to jest najgorsze zlo dla kazdej kobiety. mialam takiego, tez kochalam, ale juz z nim nie jestem. na szczescie. z dnia na dzien czulam, ze on i jego mamusia stoja po drugiej stronie barykady. kiedys nawet uslyszalam, ze mam sie nie wtracac nawet jesli bede miala racje, bo miedzy nimi jest swoista relacja. juz wtedy mialam czerwona lampke, ale czekalam co los przyniesie i probowalam jakos ulozyc relacje. nic z tego. mamusia i synio to silna wieź, ktorej niczym nie zmienisz. zawsze bedziesz na drugim planie. zawsze bedzie zdanie mamusi najwazniejsze. a to zdanie - mamsui i synia zawsze bedzie dziwnym trafem takie same. wyobraz sibie, ze nawet moj byly zaczal ukladac nasze zycie pod mamusie (w planach urzadzenie pokoju dla niej itp). rozstac tez sie nie potrafil z klasa, zrobil to w bardzo nieelegnacki sposob. dziwne, bo chlopak wydawal sie byc na poziomie, jak widac, to byl tylko taki lans. normalnie nie daje rad typu - rzuc go, ale tutaj z cala swiadomoscia radze Ci rozwazenie kontynuacji tego zwiazku. miloscia tutaj nic nie zrobisz, nei wierz, ze milosc jest w stanie zrobic wszystko, gowno prawda. bedzie tylko gorzej, nei marnuj sobie zycia. szkoda go na mamisynka.

Gość problemowass
Ja płacę za to mieszkanie, nie siedzę tam za darmo. Zarabiam dużo mniej niż mój facet, ale płacimy po równo, do tego ja więcej wydaję dla nas na jedzenie. Mieszkanie on kupił w wiekszości za swoje pieniądze, ale matka się trochę dołozyła. Narazie stanęło na tym, że powiedział, że zabierze im te klucze. Po slubie mieszkanie to zamierzamy wynając a sobie budować wspólny dom z dala od jego mamusi, a bliżej mojej :D

Gość to jest zaborcza mamuska
z nia nie wygrasz... jezeli Twoj facet stoi po stronie mamusi to nie masz tam co szukac... on jest od niej uzalezniony, gdyby zalezalo mu na Tobie rozwiazal by to po pierwszej niemilej sytuacji.