Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chomiczek99

Clipper Logistics Group Ltd, ktoś coś o nich wie??

Polecane posty

Gość chomiczek99

Odpowiedziałam na ogłoszenie o pracę na stanowisko picker/packer. w UK. Odpowiedzieli mi i moje zgłoszenie zostało przyjęte. Mam wpłacić za autokar i 12.08 jest wyjazd. Ktoś może też się tam wybiera?? A wiecie może coś o nich (Clipper Logistics Group Ltd, Unit 1 Gelderd Road, Leeds, LS12 6BE).

Witam, ja z synem też mamy jechać dokładnie w tym terminie co Pani i właśnie nic nie wiemy. W internecie nie znalazłem żadnych opinii na ich temat. Wpłaciła Pani już pieniążki? bo ja obawiam się że wpłace i one przepadną.

Gość To ja chomiczek99
Dokładnie obawiam sie tego samego. I nie wiem co robić. A pieniążki trzeba wpłacić do trzech dni;/

Gość To ja chomiczek99
A skąd pan jedzie??

Gość Ja chomiczek99
Oj to nie jedziemy tym samym autokarem. Bardzo proszę jak pan sie coś dowie to niech mi pan napisze na poczte oneczka21@buziaczek.pl co oni tam powiedzieli. Ja będę dopiero wieczorkiem wić wtedy panu odpisze.

Gość iwonan10
Witam!!Ja też odpowiedziałam na na tę ofertę o pracę i też napisali mi że mam jechać 12.08,ale już nie wiem co mam robić z tego co wiem to oni co miesiąc wysyłają 2 autokary ludzi,i jeszcze jedno mnie zastanawia co z zakwaterowaniem czy ktoś mi odpowie??????

Gość iwonan10
Bardzo proszę coś napisać na ten temat!!!!A czy może ktoś jedzie z Wrocławia!!!!

Gość chomiczek991
No ja nie jadę z Wrocławia ale to ten sam autobus. No nie wiem. Ja chyba zaryzykuje i wpłacę jutro pieniądze bo ja nie to mi przepadnie miejsce. Skontaktuj się ze mną przez pocztę: oneczka21@buziaczek.pl

ja próbowałem dzwonić to najpierw był wyłączony telefon później nikt nie odbierał i znów jest wyłączony telefon. Ale ja chyba zaryzykuje i wpłace pieniążki.

Gość iwonan10
A wie pan coś na temat zakwaterowania?

Gość chomiczek99-
Napisali że zapewniają pomoc w organizacji zakwaterowania. Ja też ryzykuję. Mam taką propozycję, może wymienimy się numerami tel jakby co. A mój e-mail podany jest dobrze. Ale to możesz spróbować na taki jeszcze: oneczka21@poczta.fm

Gość iwonan10
OK.-Napisz mi na mojego emaila swój nr telef.i skąd jesteś oto mój adres iwonan10@op.pl

Gość chwast
ja mam jechac z białegostoku i sprawdziłem to ze autobus jedzie z białegostoku o g 7.00 tak jak w e-mailu ale bilet kosztuje 500 stów i jedzie tez do leeds Cos mi tu nie gra napiszcie co o tym sądzicie

Wiecie, ilu ludzi szuka pracy w Leeds i okolicach? Dlaczego Clipper nie użyje miejscowej agencji, których jest tu pełno? Ja bym się dobrze nad tym zastanowiła i sprawdziła firmę, która wam ten wyjazd organizuje.

Gość sprawdzilam
Słuchajcie wszyscy wy co chcecie sie na to nabrac nie wplacajcie zadnych pieniedzy to naciągacze ich stronę odwiedzilo ponad 3tys ludzi niech wplaci nawet polowa te 200f to zobaczcie jaki mają zysk. po pierwsze . moj mąż pracuje w leeds . nnie mają tam zadnych przyjęć dolkladnie sprawdzilam tez na stronie firmy . jesli są przyjecia to angielska firma oferuje to na stronie. tam niczego nie ma,. po drugie nie są zadna firma posresniczacą nie podaja zadnego nazwiska . mowia ze sa pracownikami co za banal!!! po trzecie najpoierw podpisuje sie kontrakt w polsce potem wplaca sie pieniadze a tu co? tam na miejscu. podają ze nie trzeba znac angielskiego a umowa tam na miejscu w jez, ang. kto sie na to nabierze?!!! pewnie nie bedzie zadnego autokaru bedziecie siedziec i czekac a tu nic nie przyjedzie a pieniadze nie odzyskacie . Wg mnie to cwaniaki z polski ktorzy tam pracują wplaciocie na ich konto polskie i nie odzyskacie pieniedzy bo nikt ich w anglii nie bedzie szukac. zadawalam im konkretne pytania wiem jakie nalezy byly wymijające odp . ja sie na to nie nabiore i wam tez nie radzę.

Gość sprawdzilam
poza tym jedyna opinia o nich dziwne ze dobra ukazala sie tuz przed podaniem ogloszenia. ludzie nie badzcie naiwni tak sie pracy nie organizuje lludziom powinna sie wam od razu zapalić lamka . oni nawet nie wiedza co to jest home oficce co trzeba zalatic od razu wiec kim oni są?!!! nawet nie firmą nawet pod emailem nie potrafią podpisac sie z imienia i nazwiska !!!!to naciągacze nie dajcie sie nabrac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość sprawdzilam
kazdy z was moze w wyszukiwarce znalezc nazwe firmy ang napsiac ogloszenie pseudo i powiedziec ludziom ze sa przyjecia podac nr konta nachapac sie i zyc sobie za granicą tak ze nikt ichh nie bedzie szukac i nie znajdzie . nie bądzcie naiwni . To moj ostatni wpis.

Gość chomiczek99.
Nie wpłacajcie pieniędzy. Ta kobieta jest oszustką!!! Wpiszcie sobie w google jej imię i nazwisko (tej co macie przesłać pieniądze na konto). Już wiele ludzi oszukała. Dzwoniłam po ludziach i opowiadali mi jak zostali oszukani. Jak spytałam ją o dane jej pośrednictwa o NIP, REGON to już nie odpisała. I jak prosiłam o prawidłowy telefon bo ten co jest w e-mailu od niej jest nieprawidłowy to też nie odp. Sprawa o jej osobę już jest na policji.

Gość Rafu_007
Chwast możesz podać gdzie sprawdziłeś, że taki autokar jedzie ? Niestety wpłaciłem pieniadze, ale moze uda mi sie anulowac przekaz (wykonany zostanie dopiero jutro o 11 rano). Ma ktos moze numer do tego niby przewoznika zadzwonie zapytac czy rzeczywiscie mam bilety.

Gość do goscia powyzej
idz jutro z samego rana na poczte i zapytaj jak anulowac przekaz.co za oszusci!!! powinni z wiezienia nie wyjsc!!

Ja tez , poza tym forum, nigdy sie nie spotkalam i nie slyszlalam o takiej formie "rekrutacji" - oczywiscie wielu moich znnajomych wysylalo cv-y ( zreszta ja tez) do agencji zajmujacych sie rekrutacja oraz headhuntingiem (choc wiem ze to drugie to nie ten przypadek raczej;-) - i nigdy nie bylo mowy o: a) wplacaniu zadnych pieniedzy b) oraganizacji tarnsportu (jelsi firma zaprasza na interview za granice kupuje np. bilet lotniczy ale nie wymaga zeby kandydat przelal im pieniadze na kupno takoweo, choc kilka lat tameu - wowczas jeszcze moj narzeczony - sotal zaproszony na rozmowe do irlandii i firma powiedzila ze pokryje koszty przelotu - czyli on kupil bilet, taksowki, hotel itp. a kilka tyg pozniejwyslala im rachunki i dostala zwrot, pomimo ze oferte pracy dostaal ale jej nie przyjal) c) oraganizacja zakawaterowania - czy w rodzinnym miescie pracowadwca komus organizowalby zakawaterowanie? raczej nie - kazdy w ramach wynagrodzenia organizuje je sobie sam

Gość rafu_007
Przelew idzie z konta bankowego i bedzie spokojnie anulowany.

Gość chwast
Ja znalazłem to połączenie Biacomex sa czy sam biacomex ale oni nie pracuja chyba w niedziele I tam jak znajdziesz transport to dostaniesz dane telefon to biuro z białegostoku i juz sam nie wiem jak znalazłem to połaczenie ale jak wpiszesz białystok leeds w formularzu i podasz date to bedziesz miał odjazd o g 7 00 z białego do leeds 12 powodzenia Ci życzę

Gość rafu_007
Aha czyli w ogóle inna firma ma w podanym terminie trase.

Gość chwast
tak dokładnie

Gość chomiczek99/
Ja wpłaciłam pieniądze w piątek i w sobotę dowiedziałam się dopiero, że ta sprawa jest podejrzana. Na szczęście dziś mi się udało anulować przelew:) To jest oszustka, dzwoniłam do ludzi co mieli mieć wyjazd w maju i nadal siedzą w domu. Zostali oszukani a sprawa jest na policji. Wpiszcie sobie w google imię i nazwisko babki co macie jej wysłać pieniądze " Milena Rebis" tam znajdziecie opinie na jej temat. Za każdym razem wymyśla inne historie. W maju była praca na farmie:) Żałosna oszustka. A ludzie (niestety ja też ale na szczęście wyszłam cało) dają się na to nabrać. Jak jej napisałam żeby mi podała numer telefonu prawdziwy i NIP, REGON pośrednictwa bo chciałabym sprawdzić to nie odpisała co świadczy o jednym: OSZUŚCI!!! Nich ją złapie policja i niech ja myszy zjedzą w więzieniu. Aha i mi wysłała bilet na linię autokarów Access Travel. Ja jeszcze sobie tam zadzwonię i się dowiem. Dam wam znać.

Gość rafu_007
Access Travel nie kursuje w polsce, oraz specjalizuje się w organizacji wycieczek dla ludzi starych i niepełnosprawnych.

Gość chomiczek99'
No właśnie o to chodzi.... Oszuści.

Gość uczestnik
witam! wiecie na pewno że to jakaś sciema? nie wiem co mam robić, kase juz zapłaciłem ale dopiero teraz czytam ten temat;/ napiszcie coś, pozdrawiam