Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ochydne Mamuśki

Karmiące golym cycem w miejscu publicznym usuwaja tematy na ktore nie maja argum

Polecane posty

ja nikogo nie obrażam więc proszę mnie nie wyzywać od idiotek i tępych strzał, moja córa też nie potrafi pić z butelki, ani smoczka nie chciała, ani nic, jakoś sobie radziłam, ale uważam, że karmienie piersią nie jest niczym wstydliwym i koniec kropka!!! i wcale nie mówię, że należy się z tym obnosić, bo można się osłonić, a na ten moment kiedy mama faktycznie podaje dziecku pierś można odwrócić głowę, aż się osłoni.

Taa, teraz będą mi zarzucać, że każe matkom karmić dzieci w toalecie! przewijanie przy stole czy w pociągu, gdzie naprzeciwko ktoś siedzi jest grubą przesadą!

Przepraszam Cię, faktycznie może nie doczytałam i też napisałam, że przewijanie dziecka przy, a już na Boga na stole jest grubą przesadą

Gość mireczkaa
Monion, Alauda- dobrze przeczytać, że są jakieś normalne matki:) Swoją drogą ja do dzisiaj pamiętam jak byłam zmuszona nakarmić córkę w tym cholernym parku! Brrr!! Ludzie potrafią być beznadziejni, właśnie pokroju niektórych tutaj. Że też tej złej energii nie skumulują na pijaczkach sikających publicznie albo przeklinających publicznie!

Gość to nie chcie dalej drazni ten
Alauda idiotko tak i ludzie musza sie ODWRACAC BO TY swego ohydnego cycora wywalic musisz tak??????????? a z jakiej racji????????? kim ty jestes???????? idz w krzaki albo sie schowaj kurwa gdzies i zakryj jakims kocem bo kurwa na to patrzec nie mozna!!!!!!!! czy ty to rozumiesz??????? tylko dlatego ze TY masz bachora to caly swiat musi sie tobie podporzadkowywac?????????

Gość bfgsfhs
bfgsf..- a nie możesz zrozumieć, że moje dziecko do ust gumy wziąć nie chciało? Ani smoczka, ani butelki! To samo z odciąganiem- nie odciągnęłam więcej niż 20ml. W związku z tym mam siedzieć w domu pół roku, bo Tobie i podobnie Tobie myślącym nie odpowiada widok kobiety karmiącej? Smieszne! Tak, w przypadku, jesli nie potrafisz oslonic sie chustka, bo Ci nie wychodzi, nie umiesz podac piersi inaczej, niz obnazajac cala, a karmic uwielbiasz nie w miejsach odosobnionych, a publicznych, nie wyrazajac przy tym checi, by choc odwrocic sie w momencie karmienia od widowni, to TAK, JAK NAJBARDZIEJ TAKIE OSOBY NALEZY TRZYMAC W ODOSOBNIENIU, W POMIESZCZENIU ZAMKNIETYM! "pieluchę też trzeba zmienić od razu- inaczej będziesz leczyć odparzenia! Wiesz jakie kupki mleczne są kwaśne? Wiesz, jak mogą odparzyć pupę? Nie wiesz, bo nie masz dziecka. Może kiedyś zrozumiesz jak zostaniesz matką." W restuaracji tez? Non comments. Ja na widok kupy mam odruchy wymiotne. Zapewniam, ze jesli jakas mamuska w takim miejscu zechce natychmiast "tu i teraz"zmienic pieluche, narzygam jej dziecku na glowe. "Na razie na pierwszym miejscu stawiasz swoje wrażenia estetyczne. Ja stawiam żywego człowieka, który ma swoje potrzeby." Nie, moja droga. Ja tez stawiam zywego czlowieka, ktory jest dla mnie wazniejszy niz Twoje dziecko. SIEBIE :)

nie szkodzi, ważne, że potrafisz przyznać się, że nie doczytałaś :) chciałam sprostować, bo nie chciała żeby mnie w ten sposób kojarzono, że jestem az tak okrutna :)

Gość bfgsfhs
Alauda jest normalna. Przeciez pisze, ze przewijanie dziecka przy jedzacych osobach, bo nie mozna 10 min poczekac ani gdzies wyjsc, to przegiecie. natomiast mireczkaa jest po prostu obleśna " pieluchę też trzeba zmienić od razu- inaczej będziesz leczyć odparzenia! Wiesz jakie kupki mleczne są kwaśne? Wiesz, jak mogą odparzyć pupę?" Czyli w mc donaldzie na stole tez :o

jak pisalam mieszkam w NIEMCZECH i tutaj kobiety NIE KARMIA PUBLICZNIE BO TO JEST PO PROSTU ZNAKIEM BRAKU KULTURY po za tym w mcdonaldsach i innych miejscach sa specjalnie stoly w ub ikacjach do przewiniecia i tam swoim bachorom mozecie pieluichy zmieniac !!!!!!!! ja mam sklep wlasny i narychmiast wyprosilabym taka babe ze sklepu jakby mi stanela po srodku i cycora wywalila bo MI KLINTOW INNYCH tylko pogonila. kurwa co za glupi, tepi ludzie :-O

chowajcie sie po katach, zakrywajcie sie kocami czy firankami a najlepiej karmice te wasze bachory w domu i przewijajcie w miejscach do tego przeznaczonych wiesniary!

to nie chcie dalej drazni ten do jasnej cholery skończ mnie wyzywać... Napisałam już to kilka razy więc napiszę jeszcze raz dosadnie NIE KARMIĘ DZIECKA NA OCZACH WSZYSTKICH, OSŁANIAM SIĘ, KARMIĘ W AUCIE ALBO W INNYM POKOJU, NIE PRZEWIJAM DZIECKA W RESTAURACJACH, NIE KARMIĘ BUTELKĄ, MOJE DZIECKO NIGDY NIE MIAŁO ODPARZEŃ WIĘC JAK WIDAĆ DA SIĘ WSZYSTKO POGODZIĆ, jednak zdaję sobie sprawę, że zdarzają się sytuacje awaryjne... I skończ proszę wyzywać mnie, bo pokazujesz tym tylko poziom własnej kultury, który jak widać jest porażająco niski.

Gość mireczkaa
Ja tam się cieszę, że mam samochód i w razie czego zawsze do auta uciekałam przebrać kupę. W ogóle nie lubiłam chodzić z mała do miejsc publicznych- ludzie w Polsce jednak mało tolerancyjni są. I tacy mocni jak chodzi o słabszych. A jednoczesnie mogą katowac człowieka w biały dzień i każdy głowę odwraca- szkoda, że nie mogą odwrócić głowy jak kobieta chce dziecko nakarmić..... Jesteście żenujące, po prostu. Nie chcą zrozumieć normalnych wypowiedzi- wolą dalej gadać o cycorach, bachorach, rzucać kurwami. Naprawdę nie przypuszczałam, że kobieta karmiaca piersią może wzbudzić aż taką agresję....Smutne to.

Gość bfgsfhs
Alauda - szacun :) A co do wyjsc awaryjnych, uwazam, ze duzo rzeczy da sie osiagnac z usmiechem i bez postawy roszczeniowej, np.zapytac wspolpasazerow, czy bedzie im przeszkadzac, jesli... albo czy mogliby pomoc. Niestety niektore osoby wrecz sie uparly by obrzydzac innym zycie.

Gość mireczkaa
a gdzie ja napisałam, że przebieram dziecku pieluchę na stole w restauracji??? Ja Ci tylko, bezdzietna kobieto uświadamiam, że dziecko to dziecko- kupa odparzy mu tyłek, a jeść musi dostać, bo inaczej będzie płakał. Nie ma to jak przekręcić czyjąś wypowiedź, co? Od początku tej dyskusji powtarzam, ze dziecko karmiłam publicznie TRZY słownie trzy razy)!!Zaopatrzona w pieluszkę, chustę a nawet męża. No ale jak to może zrozumieć jedna z drugą, która o dzieciach pojęcia nie ma...

mireczka kretynko! naucz sie czytac moze najpierw co? pisalam ze mam 3 dzieci i nigdy przenigdy nie karmilam w mijescu publicznym na oczach innych ludzi CZY ZAWINIETA W CHUSTE CZY NIE! mozna nakarmic w domu przed wyjsciem albo od poczatku uczyc karmic butelka. do przewijania sa stoly w mcdonaldsie tam swoje bachory przewijajcie. i to nie prawda ze dziecko musi byc NATYCHMIAST nakarmione i NATYCHMIAST przewiniete!!!!! nie pierdol farmazonow! chowajcie sie za drzewami albo po katach i robcie co chcecie ale tak aby nikt na to patrzec nie musial!

Gość mireczkaa
nie rozmawiam z kimś, kto nie jest na moim poziomem- sorry, nie moja klasa.

Ja nie pisałam o Tobie, jeżeli o mnie chodzi, ale ktoś tam po drodze napisał, że widział jak dziecko było przebierane w McDonaldzie... ja w takiej sytuacji wychodziłam do samochodu bo na szczęście miałam taką możliwość

Ale o co chodzi z tymi cyckami??? O co tyle szumu?? Nigdy żadna nie opalała się toples na plaży?? Nie była w saunie?? Cycki to tylko cycki.... a tak na marginesie, to wiele razy widziałam karmiące kobiety w rożnych miejscach, ale cycka przy tej czynności nigdy w życiu nie widziałam. Więc jak czytam o tych "wywalonych cycach", to zastanawiam się o czym jest mowa:o

Gość bfgsfhs
A ja uswiadamiam od nie wiadomo jak dawna, ze z takimi osobami nie dyskutuje, bo nie ma o czym, a pozniej Ty, mireczko zaprzeczasz sama sobie i snujesz teorie, ze nie da sie karmic zaslaniajac, bo i tak wszystko widac. Rece i w ogole wszystko opada. Czy MOZEMY PRZESTAC SIE KLOCIC? I zgodzic sie, ze karmic dzieci piersia jest zdrowo, ale przy tym nalezy dbac o wrazenia (tak, tak, estetyczne tez) odbiorcow? Ze nalezy sie oslaniac (jak sie nie uda, trudno, ale chociaz specjalnie nie wystawiac biustu na widok w miejscach bardzo uczeszczanych, na wykladach i bankietach)? Ze nie nalezy zmuszac otoczenia do obserwowania okolicznosci wymiany pieluchy, zwlaszcza gdy ludzie jedza? Czy mozemy sie na to zgodzic?!!

Gość bfgsfhs
Grzywa = to bylo w miejscu do tego wyznaczonym. O TO CALY TEN SZUM. Kazda z nas tez uprawia sex i wcale to nie jest obrzydliwe. Ale nie na ulicy

Gość bfgsfhs
Ja widzialam :/ mozna przynajmniej bylo wyjsc do toalety :o Nie wiem czy w MC Donalds jest przewijak, ale na pewno BYL W ODDALONYM O 20 METRÓW MARKECIE!!!

Gość jakis czas temu
4 letni syn mojej kolezanki zwymiotowal przez taka kretynke, karmiaca cycem w parku. Maly jadl kanapke, obok usiadla baba z dzieciakiem i wywalila cyca. Zanim dziecior przyssal sie do suta, wypluwal, slninil, darl sie. Chlopczyk niestety nie wytrzymal, rzygnal kobiecie na buty.

Nie porównywałabym karmienia piersią do sexu. jeżeli chodzi o miejsca do tego przeznaczone.... hmmmm Czasem strach tam wejść:( jeżeli już są Natomiast przewijanie dzieciaka w knajpie przegięcie pały:o Umówmy się... gówno śmierdzi:o

Gość mireczkaa
ło matko, ja też widziałam jak babka przewijała dziecko w samolocie, na fotelu obok mnie! A stewardesa roznosiła akurat posiłek. Jeszcze jej pomoc zaproponowałam, bo ciężko jej szło a maluch miał chyba z miesiąc :) A przewijaka w kibelku brak. No i co miała zrobić? lecieć trzy godziny z kupa w pieluszce?? Oczywiście, jesli tylko jest możliwość jestem jak najbardziej za przebraniem dziecka z dala od ludzi- nie każdy ma ochotę to oglądac. Mnie samą czasem naciągało jak przebierałam córkę, a co dopiero kogos obcego :P:P Tylko, że my tu nie rozmawiałyśmy o przebieraniu kupy tylko o karmieniu. Ode mnie tyle. Życzę Wam dziewczynki, żebyście zrozumiały o czym mowa jak już będziecie miały własne dzieci. Mam nadzieję, że będziecie wolały nakarmić dziecko niż z drącym i głodnym biegać w poszukiwaniu tego Waszego, słynnego "ustronnego miejsca" :)

Gość jakis czas temu
mireczkaa jak twoje dziecko podrosnie i zwymiotuje na widok oslinionego cycka obcej baby, z ktorego cieknie mleko to ciekawe jak bedziesz spiewala :D

Gość bfgsfhs
Hm, moim zdaniem spytac o takowe miejsce PRZED PRZELOTEM i w razie czego nie leciec wtedy / nie leciec tym samolotem / poczekac do zakonczenia roznoszenia i zjedzenia posilku i spytac sie, czy pasazerom nie przeszkadza. To przeciez okropne :o A najlepiej, kurfa, kupic sobie cos takiego :o http://cokupic.pl/produkt/Kiddopotamus-przeno-ny-przewijak-podr-ny-ChangeAway- Ja pierdziele, to nawet ja na to wpadlam :( mimo ze nie mam dziecka

Gość bfgsfhs
A gdyby, kurde, przenosnych przewijakow nie bylo, nabylabym lub dalabym do wykonania cos takiego i zabierala ze soba w podroz :( skoro i tak biore wozek, co za problem wziac cos takiego :(

Czy naprawdę na tym świecie nie ma ludzi empatycznych. ? Patrzycie na siebie tylko i żeby wszyscy na około nie psuli waszego smaku. Jak jak to czytam wszystko to mam wrażenie , że jesteście strasznymi egoistkami. Niektóre kobiety na prawdę przesadzają np. z tym przewijaniem w knajpie . ale Jeśli kobieta odejdzie na bok to co to komu przeszkadza .? Po co się perfidnie lampić i gadać , że to kobieta bez kultury , bo jak widzicie są różne sytuacje i nie zawsze można nakarmić w domu . Życzę trochę empatii i zrozumienia . I tak dla wyjaśnienia . nie jestem jeszcze matką . Ale jeśli nie bd żadnych problemów i bd karmić piersią na pewno nie bd się chować po kiblach jak mi maluszek bd płakał z głodu .

Gość mireczkaa
nie lecieć tym samolotem, bo nie ma przwijaka w kiblu? Widzę, że szczęście miała dziewczyna, bo za sąsiadkę trafiła normalną, życzliwą osobę również z małym dzieckiem:P

Gość Wiverna79
Albo też pecha mieli wszyscy pozostali współpasażerowie, że trafili nie dwie niekulturalne mamusie...