Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ochydne Mamuśki

Karmiące golym cycem w miejscu publicznym usuwaja tematy na ktore nie maja argum

Polecane posty

Gość ubacza
Aaaa, to nie lubicie jak ktos sie patrzy na was jak karmicie? To ja teraz sie wezme za akcje wychowawcza :D JAk zobacze jak taka mamuska wyciaga cyca na widok publiczny, macha tym obrzydliwym, oslinionym sutem to stane i bede sie gapic! :D Oczywiscie, nie mowie o matkach, zachowujacych klase i karmiacych dzieci dyskretnie - zaslonietych pieluszka, kocykiem itd. Ale na te swinie z cycami na wierzchu bede sie bezczelnie gapic. Az sie jednej i drugiej glupio zrobi i polezie gdzies z widoku publicznego albo przykryje te swoje cycki, z ktorych kapie mleko :O

Gość kiedys o tym pisalam
tez mnie wkurzaja karmiace matki, szczegolnie te, co mysla, ze ich piersi sa piekne, ze po ciazy wygladaja cudnie i zgrabnie. bedac na pewnej imprezie, gdzie przewalali faceci, pewna obrzydliwa, zapasiona mamuska, majaca mozliwosc wyjscia do drugiego pokoku w celu nakarmienia dziecka, wywalila wielkie, pokryte niebiskimi zylami wymie z sutami wielkosci palca wskazujacego i tak sobie siedzac, karmiac zalotnie uskuteczniala konwersjacje z zawstydzonymi i zniesmaczonymi panami. dziecko sapalo, slinilo sie, wypluwalo jej wymie, a ona ohoczo wsadzala mu do buzi wielkiego suta nie zwracajac uwagi na oburzenie otoczenia. bo dziecko musi zjesc! oczywiscie, ale sa granice estetyki, i niestety karmiaca mamuska z wymieniem na wierzchu nie miesci sie w zadnych kanonach tejze estetyki. to jest intymna czynnosc, jak zmiana podpaski czy robienie kupy. po to sa kibelki by to zalatwic, po to sa miesjca wyznaczone by inni nie musieli narazac sie na podobne widoki i zastanawiac sie co zrobic ze wzrokiem, gdy taka obnazona, nic nie rozumiejaca mamuska wywali cyc i zaczyna karmic. mozecie mamuski na mnie oczywiscie grupowo naskoczyc, ze dziecko glodne, ze to czy tamto. ale sa granice, ktorych nie powinno sie przekraczac i zadne wytlumaczenie typu glodny dzieciak, nie przemowi do mnie i wielu innych osob by przekonac, ze karmienie piersia jest piekne. nie jest! jest to malo estetyczny widok i pieknym moze sie wydawac jedynie mamusce, ale nie otaczajacemu tlumowi. wiec wielka prosba - chowajcie matki wymiona, karmcie butelka, albo zwyczajnie zlatwiajacie te czynnosc w domu, INTYMNIE! dziekuje

moim zdaniem chodzi o to, że dla matek karmienie dziecka piersią jest czymś pięknym i naturalnym. mi (matką nie jestem) pierś kojarzy się raczej z seksem po prostu. i jak bym zobaczyła taką kobietę co karmi piersią, a później tego suta, jeszcze mokrego od mleka i śliny to by mi się niedobrze zrobiło. ale nigdy nie widziałam kobiety karmiącej na oczy. tym bardziej w miejscu publicznym

Gość kijenkaa
czytać się Was nie da! Po prostu co to za słownictwo- ŻENADA! Ja nie wiem, czy wy zazdroście tym kobiet, czy was podniecają, czy waszym facetom się podobaja, ale to co piszecie jest po prostu niesmaczne. Suty?Zapasione mamuśki?wymiona? Prostaki z was i tyle. Skończcie już ten temat bo kobiety i tak będa karmić- nic wam do tego. Uświadomćie sobie, że większość kobiet ma wasze plwociny głęboko w dupie. Polaczki niewyżyte.

Ja karmię piersią, ale nie wyobrażam sobie np. usiąść na ławce w parku i nakarmić małą. Zawsze gdy wychodzimy na spacer, najpierw karmię małą w domu, potem wychodzimy i wracamy zanim mała poczuje znowu głód. Wiadomo, to sprawia, że spacery nie trwają 3 godzin, ale przecież za jakiś czas wprowadzę inne jedzienie, jak np słoiczki i wtedy w parku spokojnie będę mogła dokarmić córę. Karmić na widoku obcych ludzi - nie wyobrażam sobie tego.

czyli jak sama mówi Milvaa, wszystko jest do zrobienia. ale wg mnie takie są już matki. twierdzą, że wszystko im wolno i już. tak samo, jak niedawno był tutaj temat o tym, że dzieci na plaży biegają nago. i też nie każdemu się to podoba. bo ja nie mam ochoty patrzec na goły tyłek wypinający się centralnie przede mną.

Gość bfgsfhs
mireczkaa a nie przesadzie trochę? Bo mnie się wydaje, że robicie problem z niczego, naprawde. Czasem dziecko TRZEBA nakarmić, takie sa prawa małych brzuszków I nie zawsze można to zrobić dyskretnie, po prostu. Nie wiem co może kogoś obrzydzać w widoku matki karmiącej piersią. Dla mnie to piękny widok. Jesli ktoś to porównuje do srania to, mim skromnym zdaniem, ma nierówno pod kopułką. Sex jest rownie piekny. Uwielbiam go :) Poniewaz jest czynnoscia naturalna, a ja mam swietna figure, zamierzam czesto go uprawiac. Podaj prosze adres, chetnie zabawie sie z mezem (uwielbiam masturbacje jako wstep) w Twoim ogrodku. Moze Twoj maz przypadkiem zauwazy, albo Twoje dziecko, kiedy bedzie juz mialo kilka lat ;-) Co do twierdzen,ze nie widac mam tak nachalnie karmiacych - informuje, ze w moim miescie karmia w tramwajach nie oslaniajac sie pieluszka, jak rowniez zmieniaja pampersy w macdonaldzie.

ja mieszkam w małym mieście więc pewnie dlatego nie widać tak tego u mnie. ale ostatnio mój chłopak jechał pociągiem i pewna kobieta przewijała swoje dziecko. masakra. pieluchę wyrzuciła do kosza w pociągu. na cały wagon śmierdziało, ludzie zaczęli się autentycznie przesiadać. widok ubrudzonej kupą pupy nie był fajny. ;/ rozumiem. musiała przewinać. mogła iść do toalety. albo wybrać sobie taki pociąg co jest bardziej przystosowany dla podróżującej mamy z dzieckiem.

Gość mireczkaa
te laska, a uprawiaj sobie ten seks i masturbuj się gdzie chcesz- jak lubisz:) Ale może nie w moim ogródku, bo ja w Twoim piersią nigdy nie karmiłam. A co do uprawiania seksu w miejscu publicznym- to możesz dostać mandat. Mnie za karmienie piersią nikt mandatu nie da- więc coś nie trafiłaś z porównaniem żenująca kobieto. pomaranczówka- pokaż mi te pociągi przystosowane dla matki z dzieckiem:):) Bo myślę, że gdyby w toalecie były przewijaki na pewno byłyby wykorzystywane. Jak na razie ja mam obrzydzenie skorzystać z kibla w pociągu a co dopiero przebrać tam dziecko.

Gość bfgsfhs
Zapewniam ze za machanie cyckami (mowa o niezaslonietych) w miejscu publicznym mozesz dostac mandat. A co do mojego mandatu, nie martw sie nim. Moge przebolec. Ale watpie bys miala ochote patrzec, jak Twoj maz czy Twoje dziecko gapi sie na te "czynnosc naturalna", wiec niechze do Twej ograniczonej, tepej glowy dotrze, ze ktos moze nie miec ochoty gapic sie na Twoje dojary

Gość mireczkaa
hahahaha, nie sądzę, żebym miała dostać mandat za KARMIENIE PIERSIĄ w miejscu publicznym dziewczynko. Cyckami to chyba ty machasz jak się masturbujesz- i za to mandat murowany. A dojar mi nie zazdrość tylko sobie dziecko zafunduj zaraz przestaniesz byc zgryźliwym, starym babonem. Albo skończ a masturbacją, bo jak mawiają "klasycy" mózg ci wyżre.

Gość bfgsfhs
p.s powinnas wyszukiwac pociagi z przedzialami dla matki z dzieckiem podobnie jak palac szukasz miejsca dla palacych (juz znikly) a z rowerem - do przewozu rowerow Nie, nie porownuje dziecka do fajki, czy roweru - ale dbaj o komfort wspolpasazerow... lub... wykup w pociagu z miejscowkami caly przedzial, zamknij i tam przewijaj dziecko. Albo pomysl kreatywnie i zmajstruj sobie przenosny przewijak do toalet PKP

Gość bfgsfhs
masturbacja nie wyzre mi mozgu - dawno obalono ten mit :) mam do czynienia z dziecmi - wiele kolezanek je ma. Ale nie wystawiaja piersi na widok publiczny. Mowie - karm, ale dbaj o komfort ewentualnych przechodniow! Zaslaniaj sie! Karmienie to czynnosc intymna. Podobnie jak sex. Czynnosci intymne moga byc piekne. Czynnosci intymne na forum publicznym staja sie wulgarne, przez kontekst - obrzydliwe. Odbierajac sobie samej te nutke intymnosci, perorujac, ze karmienie jest naturalne (ale juz nie intymne) = sama sprowadzasz sie do rangi mlekomatu, dojnej krowy (z dojarami)

Gość mireczkaa
Bogu dziękować nie jestem zmuszona podróżowac pociągami. Jeszcze musiałabym w zasranej toalecie karmić dziecko, żeby nie naraż współpasażerów na widok moich "dojar" :) Ludzie to rzeczywiście mają problemy....

Gość bfgsfhs
Nie wiem czemu karmiace matki nie sa w stanie doczytac - karmienie TAK ! Widoczne obnazanie cyckow NIE ! Przeciez mozna sie zaslonic sukienka, pieluszka, chustka, mezem ;-) Kobiety walczace o prawo do nieskrepowanego pokazywania cycow w miejscu do tego nie przeznaczonym (polecam plaze nudystow) to zwyczajne ekshibicjonistki, albo osoby o mentalnosci zula, ktoremu jest wszystko jedno czy jego intymne czynnosci maja widownie czy nie. p.s. MOZNA DOSTAC MANDAT ZA KARMIENIE PIERSIA :) oczywiscie nie za samo karmienie, tylko jesli sie piersi nie zaslania, jak czynia to ekshibicjonistki "23 1. Ostatnim z wymienionych w art. 51 skutków jest wywołanie zgorszenia w miejscu publicznym. To wysoce ocenne znamię interpretowane jest jako spowodowanie negatywnej reakcji otoczenia na zachowanie się sprawcy. Reakcją tą w zasadzie jest uczucie wstrętu, oburzenia, obrzydzenia czy niesmaku. Musi ono wystąpić co najmniej u jednej postronnej osoby, niebędącej nadmiernie wrażliwą, a całe zdarzenie wywołujące ten skutek musi nastąpić w miejscu publicznym. "

Gość mireczkaa
hahahaha, to następnym razem zadzwoń po Straż Miejską jak zobaczysz kobietę karmiącą malca w miejscu publicznym:P Niech jej mandat wlepią za pokazywanie dojar:) Śmieszna jesteś, naprawdę. Wrzuć na luz, albo zostań matką, bo jak na razie zachowujesz się jak...zazdrośnica.

Ja będę mamą po raz drugi i też mi się nie podoba to całkowite obnażanie jak niektóre kobiety potrafią. Można nakarmić dyskretnie nawet w miejscu publicznym. Sama w życiu nie wystawiłabym całej piersi na widok osób postronnych i nie czuję zazdrości wobec kobiet, które to robią;/

Gość mireczkaa
jezu, laski- dajcie już spokój!!! W życiu nie widziałam kobiety z biegającej z piersiami na wierzchu i majtającej tymi "mlecznymi" piersiami przechodniom przed nosem!! Większy problem mają takie baby, które plują tutaj na kaffe. Doszukują się tych piersi, węsza, fukają, obrażaja. Ja sama zawsze, jak już zostałam zmuszona do nakarmienia małej, zakrywałam się czym się tylko dało!! ALE TO NIE POMAGA!! Babony wgapiają się i jak tylko zobacza kawałek piersi od razu fuczą i coś mamrotają!!! A nie da się włożyć piersi do buzi dziecka bez jej wyjęcia, po prostu się nie da! I tyle w temacie, bo naprawdę robi mi się was, zazdrośnic i tanich sensatek po prostu żal. Wy się chyba nudzicie, że sobie takie problemy wymyślacie!

Nie wiem kto tu kogo obraża. Ja nie użyłam ani jednego obraźliwego stwierdzenia a spójrz mireczka na Swoją wypowiedź, pa!

Gość mireczkaa
pa pa

Gość bfgsfhs
A ja niestety widzialam. Zbyt czesto. I byly to cale piersi. Niekoniecznie apetyczne. Nie jestem zazdrosna, akceptuje starzejace sie ludzkie ciala i ciala otyle - ale sa miejsca, gdzie nie nalezy ich obnazac. A nawet gdzie nie nalezy obnazac piersi pieknych. Jest to ulica. Owszem, do karmienia trzeba wyjac piers. Ale naprawde nie trzeba jej pokazywac ani calej ani kawaleczka. Mozna tez zrobic to w miejscu ustronnym. Nie mam dziecka, ale mam dzieciate kolezanki, przyjaciolki, siostry. One nie maja problemow z zachowywaniem intymnosci. Jesli ktos domaga sie prawa do machania obnazonym biustem na ulicy czy w tramwaju jest ekshibicjonista i musi liczyc sie z mandatem.

Gość bfgsfhs
I ja nie rozumiem Mireczka czego Ty sie czepiasz. Tak bardzo przeszkadza Ci prosba o osloniecie sie chustka?

ja wszystko rozumiem. ale ktoś obcy siedział obok tej kobiety co przewijała dziecko. dlaczego musiała obok niego to dziecko przewijać?. a on musiał oglądać jego kupę i ją wąchać. są wygodne pociągi z dużymi przedziałami wygodne dla mamy i dziecka. bfgsfhs już zresztą wyjaśniła. dla Was Matek, piersi służą do karmienia, ale innym piersi wcale nie kojarzą się z karmieniem. i dlatego to dla Was jakie normalne i naturalne. wcześniej już ktoś napisał, ze sam nie karmi w miejscu publicznym i jest to do zrobienia!!! zrozumcie wreszcie.

Gość mireczkaa
Mnie ta prośba nie dotyczy, bo ja się ZAWSZE zasłaniałam- a zdażyło mi się karmić TRZY (słownie trzy razy w życiu) w miejscu publicznym. I to nigdy w jakiejś Galerii Handlowej, bo tam z dzieckiem nie chodziłam. Ale powiem Ci dlaczego mnie ten temat tak drażni. Byłam kiedyś na spacerze w naszym parku- dziecko miało trzy miesiące. I spało bardzo długo, pogoda piękna, nie chciałam wracać na karmienie do domu. Znalazłam sobie ustronną ławeczkę, zawinełam się w chustę i usiłowałam nakarmić. Oczywiście od razu tłum wokół, nagle każdy uparł się akurat przechodzić obok!! i oczywiście babony fuczą, zaglądają!! Po co???? zeby kawałek piersi obejrzeć?? Drugi raz musiałam iść do urzędu, złożyć podanie o paszport małej (niestety musi być oboje rodziców)!! Ciepło jak cholera, małej się zachciało pić! Butelki nie tolerowała, pluła! Już pisałam o tym. Chciałam to zrobić dyskretnie, zakryłam małą pieluszką, mąż mnie zasłonił jak wyjmowałam pierś. Ale gdzież tam, babony oczywiście nafuczane- jakbym im jakąś krzywdę robiła! od tej pory każdy taki temat po prostu mnie drażni!!!! A sama generalnie nie patrzę na kobiety karmiące, wiem, ze tez sa skrępowane i tyle. Więc apeluję: wrzuccie na luz i przestańcie atakować te kobiety! i tyle! I niestety, czasem nie da się nie karmic publicznie!!! Trzeba by się zamknąć na sześć miesięcy w domu!

Gość to nie chcie dalej drazni ten
temat mireczka tylko zrozum ze widok karmiacej baby w miejscu publicznej jest orbrzydliwy! nie jestesmy jaskiniowcami tylko cywyilizowanymi ludzmi !!!!!!!!! mieszkam za granica i tutaj to tylko margines spoleczny tak robi i od razu wiadmo ze jak laska cyca wywali w miejscu publicznym to skad pochodzi.... chociaz dziwne ze wlasnie te asocjalne baby maja wiecej wstydu i kultury niz wlasnie takie hrabianki wielkie. bo bachora mam to cyca wystawie :-O

Gość bfgsfhs
W takim razie niepotrzebnie ze mna dyskutujesz, bo ja z kolei specjalnie nie przygladam sie specjalnie paniom karmiacym usadowionym w ustronnym katku ani tez nie irytuje mnie kiedy sie taka zaslania. Ale mialam niedawno do czynienia z kobieta kolo 40, ktora uznala za stosowne karmic dziecko w tramwaju (ktorego caly kurs na tej linii z powodu robot drogowych trwa zaledwie 20 min-mogla sobie podarowac!). Osoba ta w dosc zatloczonym tramwaju wyjela sobie cala piers i nie zaslonila sie niczym. Takie widoki mam przykrosc obserwowac czesto i nie jest to dla mnie mile, i choc na ogol moge odwrocic glowe, nie rozumiem, czemu akurat te panie maja zamilowanie do takiegoz ekshibicjonizmu.

bo niektore nie znaja wstydu i tyle w temacie :-O

Ja nie widzę powodu, żebym miała się zakrywać jak jest upał, moje dziecko wykonuje ogromną pracę jest całe spocone przy tym piciu mleczka, więc dlaczego mam je jeszcze okrywać pieluszką, czy czymś???!!! To jest naturalna czynność, jestem dumna z tego, że karmię piersią, tylko dla mojego dziecka staram się jakoś przejść w bardziej ustronne miejsce, żeby nic nie rozpraszało jego uwagi. A JAK CI PRZESZKADZA TO NIE PATRZ!! :P

Jak kobiety mają dekolty do kolan , aż cyce się wylewają to dobrze . ? A jak się karmi głodne maleństwo to źle . ?

jestem dumna z tego, że karmię piersią, no wlasnie o to chodzi :-O pokatzac swego bachora, swoje cycory, jaka jestg sie dumna bo sie karmi cycem. obrzydliwe kurwiszony. pewnie wywal cycora niech kazdy widzi :-O jak jedna laska z ktora bylam na szkoleniu :-O siedzialysmy z 5 facetami przy jednym stole na obiedzie a ta cycucha napietego z widocznym niebieskim zylskiem wyciagnela i bachorowi w gebe pcha :-O :-O :-O i kretynka miala ubaw z tego, ze wszyscy zamilkli a faceci patrzyli sie albo w talerz albo w sufi. to sie nazywa kurwa mac kultura :-O I WY GLUPIE SZMATY IDENTYCZNIE TAK SAMO ROBICIE NA ZLOSC WSZYSTKIM WYWALAJAC TE CYCOY OHYDNE