Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fermonka

Studiuje filologie romanska,a moj chlopak budownictwo-kto ma lepsze perspektywy?

Polecane posty

Gość Fermonka

Wydaje mi sie, ze ja - moge pracowac faktycznie wszedzie - w szkole, w przedsiebiorstwach zwiazanych z Francja, w firmach consultingowych, a moj chlopak tylko w firmach budowlanych. Problem polega na tym, ze on chyba traktuje moje studia jak gorsze. Co zrobic?

Gość Ja mam 19 lat
oboje wylądujecie na zmywaku w Irlandii 🖐️

Gość Fermonka
Pytram powaznie

Gość francuzeczka ;)
żeby znać francuski nie trzeba kończyć filologii Ty masz bardzo ograniczone pole do popisu bo żeby być KIMŚ w firmie zw z Francją to musisz się dokształcić - oni nie potrzebują tłumacza bo zatrudniają ludzi znających francuski :)

Zdecydowanie facet. Niestety, ale sama znajomośc języka to za mało, żeby znależć pracę w firmie współpracującej z Francją, chyba, ze na stanowisku związanym z obsługą klienta. Chyba, że zamierzasz w międzyczasie nabyć jakieś konkretne umiejętności. Firmy poszukują specjalistów, którzy znają języki, a nie osób, których atutem jest w zasadzie tylko ta znajomość. Bo co firmie da Twoja wiedza na temat historii, kultury czy literatury francuskiej? A praca w szkole jako nauczyciel języka francuskiego nie jest taka łatwa do znalezienia.

No nie wiem... wydaje mi się, że i ty i on macie bardzo duze szanse na znalezienie dobrej pracy.. ja bym powiedziała nawet, ze ty mozesz miec lepiej. niby budownictwo taki dobry kierunek, ale tak z marszu niekoniecznie może znaleźc pracę.. natomiast osoba znająca francuski bardzo dobrze nie musi posiadac nie wiadomo jakiego doświadczenia.. i myśle, ze spokojnie mozesz szukac zatrudnienia w firmach logistycznych, moja znajoma 3 tyg temu broniła dyplom licencjata z filologii germańskiej, a od 3 dni pracuje w firmie logistycznej.. oni potrzebuja tam tłumacza!! Bo owszem, zatrudniaja osoby, które znają niemiecki w stopniu komunikatywnym, ale jakies faktury, umowy - tu juz potrzeba specjalisty do tłumaczenia.