Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marina9432

czy moge byc w ciazy??? prosze o rady

Polecane posty

Gość marina9432

Witam. Mam nietypowa sprawę i nie wiem czy sobie nie wymyslam glupot. Biore tabletki cilest od 3 miesiecy i w tym cyklu zapomnialam wziac tabletke 5 z blistru. Tabletki biore zazwyczaj o godz. 9 wieczorem tym razem wzielam o 10 rano. 12 dni cyklu bylam z chlopakiem, tzn nie doszlo do stosunku, jedynie ocieral sie czlonkiem o moje narzady intymne, wystapil jedynie preejakulat. Czy w takiej sytuacji bez stosunku i wytrysku moglo dojsc do zaplodnienia?? tydzien po tym zdarzeniu pobolewa mnie podbrzusze i glowa, mam stan podgoraczkowy, nie wiem czy to nie nerwy.z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam

Gość koko128
marina9432 w twoim przypadku ciąża wręcz nie możliwa. ja nie raz zapomniałam w pierwszym blistrze wciąć tabletkę i brałam na drugi dzień , do zapłodnienia nie doszło, jeżeli tabletkę weżmiesz w ciągu 12 godzin od zapomnianej ciąża ci niegrozi - ochrona jest dalej :)poczytaj na ulotce to wszystko sie wyjaśni:)

Gość koko128
dodam że też nie raz zapomniałam wspomniany cilest :)

Gość koko128
i brałam na drugi dzień 24 godziny później:) wszystko było ok:)

Gość marina9432
wlasnie w ulotce jest napisane ze do 24 h i nie ma nic wspomianego o dodatkowym zabezpieczeniu, dopiero przy pominieciu 2 :) dziekuje bardzo, uspokoilas mnie toche, a moja wyobraznia juz dziala ...

"wlasnie w ulotce jest napisane ze do 24 h" Czytać nie umiecie! 🖐️ Do 12h, a nie do 24. A potem-brałam tabletki regularnie, ale mimo to zaszłam w ciążę. :o

Gość marina9432
tym bardziej ze nie doszlo do stosunku... co do tego preejakulatu niby zdania sa podzielone, ale to chyba trzeba miec duzego pecha, aby tak wlasnie zajsc.

Gość marina9432
do perwersja: przeczytaj sobie ulotke cilestu.

Gość koko128
marina nie przejmuj się :) ja miałam wytrtysk w środku przy pominięciu cilest w pierwszym blistrze i na drugi dzień wziełam zapomnianą i tą którą miałam wziąć w danym dniu... nic się nia stało do zapłodnienia nie doszło:) a jak później pytałam lekarza to mi mówił że trzeba być cudotwórcą żeby w takiej sytuacji zajść w ciąże:) głowa do góry:)

Gość marina9432
czekam na ta miesiaczke jeszcze tydzien, mam nadzieje ze przez denerwowanie sie itp, sobie jej nie przesune bo oszaleje :P

Gość koko128
przy braniu antykoncepcji nie powinno być wyraźnych opóźnień:) nie przejmuj się bo tak jak pisałam ciąża w twoim przypadku jest nie możliwa:) pozdrawiam

Gość marina9432
dziekuje bardzo, pozdrawiam :)

Ciąża jest raczej nie możliwa... ale jeśli sie obawiasz to prościej będzie jak pójdziesz po test ciążowy i go wykonasz ;) wtedy bd miała pewność

Gość roszpunkowadziewka
musialabys miec bardzo duzego pecha by byc w ciazy

Gość jalhghh
up