Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAKA0900

Czy to dobra cena wg was????

Polecane posty

Gość KAKA0900

55 tys zł za działke budowlaną 676m kw z mediami woda,gaz,szambo,prąd... tyle ze blisko głownej drogi.

zależy od lokalizacji. Np. we Wrocławiu takie działki są 4 razy droższe, a w jakiejś małej miejscowości może być inaczej. Sprawdź, jakie są ceny w tej okolicy

Gość KAKA0900
centrum miasta to nie jest... Ceny sa 100tys w zwyż za taka dzialke.

Gość Raczej to nie jest źle...
Ale sama działka mało atrakcyjna. Bardzo malutka, trzeba będzie postawić tam domek malutki - tylko taki jaki się zmieści, a nie taki jaki się podoba. Mój by się nie zmieścił :O

O ogrodzie można zapomnieć, najwyżej mały wybieg.. :O

Więc ogólnie to działka dla biednych, którym wystarczy takie blokowe mieszkanko niczym się nie różniące od bloku oprócz wejścia swojego..

Gość działka malutka
moi dziadkowie mają działeczkę mniej więcej tej wielkości i mieści się tam bardzo mały domek ok 55m2 piętro i niewielki ogródek. Po wstawieniu tam piaskownicy baseniku huśtawki dla mojej córeczki babci nie zostało dużo wolnego miejsca choć fakt faktem sadzi sobie jeszcze warzywa i owoce. My mamy upatrzoną działeczkę z mężem 20km od dużego miasta 15ar za niecałe 80tys. Działka również uzbrojona i równa. Także u ciebie cena mnie nie przekonuje

Gość domaek około 55m2
??? toż to chyba altanka;)

15 arów to już faktycznie ładna działeczka. Bo ta autorki, to jak klatka... Zależy też sporo jeszcze od widoków. ja mam widok na przepiękny wielki staw, a za stawem las. :O

Gość Killme
Ja kupuję działkę 1000m za 40 tys z mediami małeł miejscowości,ale blisko drogi krajowej E22

domaek około 55m2 ??? toż to chyba altanka" Przy takiej malutkiej powierzchni, to przecież nie można więcej. Jeszcze co prawda zależy, czy kwadrat, czy prostokąt, ale niewiele można ogólnie. Są przecież jeszcze wymogi budowlane.

Gość działka malutka
pisze że 55m2 piętro a jest parter i poddasze z tym że tylko częściowo użytkowe. Domek jest letniskowy wystarcza na spędzenie w nim wakacji. Do normalnego mieszkania stanowczo za mały. Troszkę większy niż mieszkanie nic specjalnego.

Gość nie wiem gdzie mieskacie
W Trójmiescie taka dzialka jest 10X tyle warta, to zadna cena, no chyba,ze jakies totalne zadupie. Ja w ogole nie znam takich cen. A wielkosc? Akurat dobra, Kto ma czasu na duzy ogrod- to przezytek, chyba,ze stac cie na ogrodnika.ODlicz po 4 m odleglosci od ogrodzenia a na reszcie mozesz stawiac.

Gość mama buuntownika
a myslisz ze ile tego ogrodu Ci zostanie jak kupisz ledwo 7arową działkę?? Większego domu nie wybudujesz a jak już to ledwo wyjdziesz z domu i masz ogrodzenie.mi osobiście podobają się ogrody tylko z ładnie wykoszoną trawą nic więcej a do tego ogrodnika nie trzeba.

Gość nie wiem gdzie mieszkacie
jesli działka bylaby kwadratowa, a a odleglosc od pllotów po 4 m, dom 100 m czyli 10x 10 to zmieciclby sie na dzialce 18X 18 czyli 324 m2. Po kiego grzyba hektary - kartofle bedziecie sadzic? ja mam w leniskowym 600 i nie jestem w stanie obrobic 1/10. Bez sensu.

Przecież to żaden ogród! A to po co budować dom, skoro będziesz miała płot zaraz za oknem. To już lepiej kupić mieszkanie w bloku. Bo metraż ten sam i ogrodu zero. Co niby zyskujesz mając taki domek? Dłuższy dojazd do pracy? :O A ogród to żaden przeżytek. Dzisiaj większość imprez odbywa się w ogrodach. I jest cudownie. Ja mam całą ścianę ze szkła aby delektować się widokami. Kwiaty, zieleń, meble, oświetlenie ogrodu, staw, las zaraz za nim. Raj po prostu!

nie wiem gdzie mieszkacie - kiepsko liczysz... bo co z oknami np? Nie możesz mieć okien wtedy od sąsiada. Bo jeśli chcesz mieć okno od sąsiada musi być przynajmniej 8 m.

Gość działka malutka
ogród to wspaniała rzecz, wychodzisz kiedy chcesz w czym chcesz relaksujesz się ile masz tylko ochoty. Dzieci mają frajde mogą się wybawić. Nie po to buduje się dom by tylko go ogrodzić 3m od murów tak by sąsiad mógł Ci patrzeć do okna. To bezsens

Poza tym akurat od drogi też z reguły musi być oddalona o 6 m. Poza tym są wymogi dotyczące szamba, które także musi być jak widzę 2m od granicy i 5m od domu. I jest jeszcze sporo wymogów, których nie pamiętam już... I teraz spróbuj jeszcze raz wpasować sobie ten dom.. :P

ja tylko pisze o wielkosci dzialki, ze wystarczajaca.Lokalizacja i dojazdy to inna sprawa. W miescie mam 400m2 wprawdzie przy szeregowcu, ale na niej sie miesci 80 m domu+ garza pod dyzum tarasem . jakbym dodala te 267 m po bokach to byłoby dla mnie az za duzo. Mam ladny ogród, z fajnym nasadzeniem, oczkiem, miejscem na stól pingpongowym, 2 tarasy - i tak kwiaty hoduje tylko w donicach, reszta krzewy ozdobne bo nie mam kiedy ryc w ziemi - nie wiem, kto teraz ma ? I kregoslup wysiada. Sasiedzi do tej samej powierzchni zamawiaja ogrodników! To sie tak wydaje - przystrzyzesz trawe, krzaki i jaz masz dosyc.Ogrod to ma byc rekreacja , a nie ponury obowiazek. Ale fakt,ze na piewhote ide do centrum miasta, wiec moze to inny temat.

działka malutka - 3 metry od sąsiada, to on nawet nie może mieć okien... :D

nie wiem gdzie mieszkacie - o to chodzi, ze nie jest to wystarczająco. Nie znasz wymogów budowlanych! Dzisiaj są spore wytyczne.. .kiedys to było kiedyś..

Gość działka malutka
śmieje się że budować dom tak by go ogrodzić 3metry dalej to bezsens. sąsiad może miec dom dalej ale nawet ta odległość 8m to za malo!!

Gość działka malutka
wymogi są okrutne ja jeszcze tego wszystkiego nie przestudiowałam ale na 7arach pole manewrów jest malutkie

Znajomi kupili działkę na nowiutkim osiedlu - 500 m. I co się okazuje, że mogą co najwyżej tam sobie garaż wybudować. Bo osiedle ma jeszcze dodatkowe wytyczne budowlane. Dach musi mieć to sam procent nachylenia co pozostałe, nawet z kolorem nie może fantazjować. Wytyczne ile musi być od granicy itd. Okazało się, że nic nie da się zrobić! Próbowali jeszcze kombinować z piętrowym, ale okazało się, że też nie można, bo tam mogą być tylko domy parterowe. :D Tak jest w planie zabudowania i tyle..

Gość elka felka
hmm moje mieszkanie w ślicznym niskim w miare nowym bloku ma 73 m2 nie wyobrażam sobie budować domu, który będzie miał tyle metrów co kawalerka...

Gość działka malutka
to nawet jak by to 4było a nie 3jak napisałam to wielkiej różnicy nie ma poza tym tylko się smiałam że z taką działką nic się nie da zrobić

jakby dom mial 100m2 to na tej dzialce mogby miec z kazdej strony 8 m odleglosci od sasiada ( jesli bylaby kwadratowa). No ale nie moja sprawa, jak ktos ma cala rodzine na emeryturze do obrabiania ogrodu, albo tez nic lepszego do roboty ...Sa hobbisci i nich im bedzie na zdrowie:)

nie wiem gdzie mieszkacie - ok, ale skoro masz po 4 m od granicy, to zabraknie ci miejsca na szambo. :D