Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydkie_pośladki

Co mi dolega? ZDJECIA może ktoś na chorowal na to,pomocy!!!

Polecane posty

Gość brzydkie_pośladki
nie wiem ale to może od tego, że mam ogolnie chyba wrazliwwa skórę tzn np gdy ugryzie mnie komar i podrapie to troszkę to od razu zostaje mi blizna ;/ Stosowalam wymienione przez Ciebie maści MALINOWA KRÓLOWA I nic ;-/ byłaś u dermatologa? Stosuje tak jak napisałam KLINDACIN T (na receptę), usuwa krostki jednak nie mogę pozbyć się ich na stałe. Jeden dzień nie użyje żelu i od nowa są. Malinowa Krolowa, moze podasz gg? jak bede cos wiedzuec to sie odezwe

Gość to przeciez jest
ŚWIERZB!!!

Gość brzydkie_pośladki
Nie strasz mnie, miałeś to?

Gość ewwe21
zaden swierzb ;] moj wujek ma i to wyglada inaczej takze autorko nie panikuj, kazdy z nas gdzies ma pryszcza taka jest prawda, czy ten klindacin jest na recepte?

Gość brzydkie_pośladki
i ciagle to ma i nie jest w stanie sie z tym pozegnac? Tak, klimdacin t jest na recepte ale jedyny srodek ktory cokolwiek pomaga.

Flucinar. mi pomaga i nie ma blizn. od razu jak zaczynaja ,to smaruje .najlepiej na noc ,i poleżeć trochę z gołym tyłkiem ,żeby sie wchłonęła maść w skórę zamiast wchłonąć sie w piżamkę.

Gość ewwe21
kurcze szkoda ze na recepte bo na pryszcza na twarzy by pomogl, tobie pomaga autorko? a swierzb to u wujka nie bardzo bo nie smaruje regularnie masciami, jak sie koncza robi za duze przerwy i temu to wraca, pamietaj nie rob tego bledu, skórne sprawy wogole powoli sie leczy niestety

a solarka pomaga . ale przy regulrnym opalaniu , a po 2 miesiącach od odstawienia lamp ,wraca cholerstwo ze zdwojoną siłą.

Gość małgorzatttta
autorko, ja mam to samo. Odezwę sie jutro i wszystko ci napisze.

Gość frich
szczerze? dołączam sie do pytania. ja mam tak samo, tylko że oprócz pośladkó całe uda i duuużoooo więcej. tyle że ja mam 14 lat. jakby to powiedzieć, to, co inne dziewczyny w moim wieku mają na twarzy, ja mam na nogach. nie moge się na basenie pokazać! caltki uda i pośladki w czerwonych krostkach. a do tego zholernie swędzi. ale ja mam alergiczną skórę, nie wiem czy to coś znaczy

Gość frich
szczerze? dołączam sie do pytania. ja mam tak samo, tylko że oprócz pośladkó całe uda i duuużoooo więcej. tyle że ja mam 14 lat. jakby to powiedzieć, to, co inne dziewczyny w moim wieku mają na twarzy, ja mam na nogach. nie moge się na basenie pokazać! caltki uda i pośladki w czerwonych krostkach. a do tego zholernie swędzi. ale ja mam alergiczną skórę, nie wiem czy to coś znaczy

Gość ja tylko chcialam pomoc
Wiesz co ja tez takie mialam, juz nie i mam 2 teorie: 1. albo od siedzenia na twardym podlozu ( lawki w szkole) 2. Przez konserwanty w miesie szczeg w wedlinach Mniej wiecej w tym samym czasie skonczylam szkola ( a wiec nie siedzialam tyle na twardym) i przeszlam na wegetarianizm. Problem krost na pupie zniknal. Teraz po 2ch latach zaczelam jesc miesa i troche sie boje powrotu krost... :/

Gość zwyczajna forumowiczka
Klindacin t, to lek na trądzik. Wynikałoby z tego, że może zrób badanie na posiew takiej krostki, to będziesz wiedziała, jaki antybiotyk wziąć, żeby je całkowicie wytępić.

Gość agusia1987
Cześć Miałam to samo . Wszystko przez złą bieliznę . Widocznie twoja skóra nie lubi sztucznych materiałów . Kupuj 100 % bawełnianą bieliznę . Ja kupiłam bawełniane stringi i figi i po 2 tygodnia wszystko zeszło . Po prostu tak skóra reaguje i nic z tym nie zrobisz

Gość beatt4
właśnie zmień bielizne

Gość brzydkie_pośladki
Frich twój problem wygląda na problem innej natury niż reszty kobietek tutaj. Małgorzata czekam aż mi opiszesz:) fajnie by było jakbyście dołączyły jakieś fotki.

Gość brzydkie_pośladki
A flucinar jest na receptę? Widzę że działa na tej samej zasadzie co mój klindacin. Czyli że usuwa krostki ale nie na stale. Z bawełna spróbuje koniecznie. DErmatolog bardzo polecała mi smarowac pośladki fioletem ale nie próbowałam. Nie mam zamiaru paradowac z fioletowym tylkiem:) i do tego ubrania pewnie by się plamiły. Jeśli którąś próbowałam to napiszcie!!

Gość fgvffvf
Po pierwsze jest to od depilacji, jest to zapalenie mieszków, smaruj to tribiotikiem lub bactrobanem, ale ten pierwszy nie jest na recepte, wiec latwiej, na pewno CI przejdzie, najlepiej posmarować i zakleic to plastrem, tam zeby to "oddychało" tym antybiotykiem

Gość brzydkie_pośladki
TYLKO ŻE ja nie gole tylka także nie wiem czy brać dalej pod uwagę twoje rady i możliwość że to zapalenie mieszka włosowego? Nie mam tam włosów chyba że chodzi o te małe niewidoczne jak na twarzy?

Gość Maryjetta.
Ja tez takie mialam. Zmienilam diete,jem malo fastfoodow...raz na miesiac. Mniej slodyczy,duzo warzyw i owocow. Znikło

Gość małgorzatttta
no wiec jestem :) Autorko, Mam ten sam problem. Cierpię już na to paskudztwo dobrych kilka lat. Przed ajściem w końcu zrobiłam dokładne badania ( wstępnie gin postawiła diagnozę: zapalenie mieszka włoskowego) i okazało się że to czyraki. Można wypalać ale u mnie są małe więc nie ma takiej potrzeby. Miałam jakąś tam maść ale na cud nie ma co liczyć....pomaga tylko doraźnie ale i tak wychodzą następne. Ja mam tak że w ciągu miesiąca wyjdzie jedna ( zagoi się po kilku dniach) i obok kolejna, kilka dni ( max dwa tyg spokój) i znów..... na tym etapie są niegroźne ale gdyby zaczęły rosnąć to trzeba wypalić.

Gość annia3
Ja bym też zmieniła bielizne

Gość brzydkie_pośladki
Małgorzata więc nie ma żadnego sposobu żeby raz na zawsze się jtego pozbyć? Skąd to się w ogóle bierze? Masz też blizny? Jedyny sposób to żyć z tym i modlić się żeby nie zrobiły się większe?:( swedzi cię to?

Gość brzydkie_pośladki
MI GÓRA 2dni nic nie wychodzi :-/

Gość MalinowaKrólowa
Faktycznie, to są czyraki. Mam takie coś jedno na łydce i jedno na pośladku :/

Gość brzydkie_pośladki
Ale takie małe? Boli was to ? Bo mnie nie boli w ogóle. Kiedyś jak to jeszcze rozdrapywalam to owszem,bolało. Jeśli to czyrak to chyba nie ma nadzieji żebym się tego pozbyła :( ech nie dość że moja skóra wygląda okropnie to dodatkowo wpływa to na moje samopoczucie i samoocenę :(

Gość czeko czeko lada
Przypomnialo mi sie wczoraj, ze moja mama ma podobny problem i mowila, ze krosty pojawily sie od czasu, kiedy jako dziecko siadala na kamieniach w rzeczce - kamienie byly pokryte glonami. Mysle, ze to sprawa bakteryjna, nastapilo zakazenie. Ciekawa jestem, czy taka lampa lecznicza (chyba sie Solar nazywa) pomoglaby ci. U mnie u lekarza maja zabiegi na te lampy; jest lampa niebieska (zimne swiatlo) i lampa czerwona (cieple swiatlo). Podobno to pomaga.

Gość brzydkie_pośladki
Wątpię żeby u nas mieli te lampy bo to marna mieścina :-/ a poza tym nie byłoby mnie raczej na to stać. Posiew można zrobić normalnie w szpitalu bez 2miesięcznego czy dłuższego oczekiwania? Nie znam się na tym. Dziś przeczytałam że na czyraka mało co pomaga, że skuteczniejszych to branie srebra koloidalnego oraz , co wypróbuje dziś wieczorem, kąpiel w 1kg soli:) niektórzy pisali że całkowicie ich to wyleczyło

Gość małgorzatttta
W moim przypadku bardzo bolą gdyż akurat pojawiają się w miejscach gdzie bielizna ociera. Blizny niestety pozostają ale zauważyłam ,że te mega stare jakoś zanikają. Małe można wypalać ale lekarka sugerowała ( z czy się zgadzam), że nie ma sensu bo pojawiają się w innych miejscach kolejne a i tak za kilka dni znikają ( czasem trwa to dłużej i pojawia się ich więcej). Na chwilę obecną nie robię z tym nic.