emeraudes 0 Napisano Sierpień 4, 2011 Witam więc chciałabym się dowiedzieć ile lat po pierwszym stosunku poszłyscie na pierwszą cytologię. Bo zastanawiam się czy trochę za bardzo się nie ociagam z tym badaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 4, 2011 Na pierwszą cytologię nie trzeba czekać do rozpoczęcia współżycia. Ja miałam robioną cytologię jakieś 2-3 tygodnie po pierwszym stosunku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czeko czeko lada Napisano Sierpień 4, 2011 jesli sama masz wrazenie, ze sie ociagasz, to znak, ze trzeba isc. Zaufaj sobie. Z tym lepiej nie czekac, bo sama czekalam i teraz borykam sie z problemami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 4, 2011 ja robie cytologie co rok od 17 roku życia w zasadzie powinnaś udac sie do gina i zrobic to badanie zaraz po rozpoczęciu wspóżycia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emeraudes 0 Napisano Sierpień 4, 2011 No ja jestem już 3 lata po pierwszym stosunku. I jestem już umówiona na wizyte ale dopiero za DWA MIESIACE. Nie muszę się martwić chyba rak sie tak krótko czy cos nie rozwija? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szzz Napisano Sierpień 4, 2011 ja miałam jakis rok po rozpoczęciu współżycia. Potem nalezy raz w roku powtarzac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 4, 2011 3 lata to wg Ciebie krótko? bo wiesz, rak szyjki macicy nie boli i nie daje początkowo objawów... ale nie martw sie póki co, przecież fakt, że sie nie badałaś nie sprawia, że na pewno coś Ci sie przez ten czas tam rozwinęło, troche długo zwlekałaś, ale najważniejsze że juz sie niedługo przebadasz i rób to co rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lufthanza:)ll Napisano Sierpień 5, 2011 lekarz mi mówił ze po 25 roku zycia sie robi. ale ja tam mu nie ufam;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2low Napisano Sierpień 5, 2011 21. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lufthanza:)ll Napisano Sierpień 5, 2011 ale bardziej wierzę jemu niż komuś z forum :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 5, 2011 "lekarz mi mówił ze po 25 roku zycia sie robi" Idiota, a nie lekarz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość *liliann Napisano Sierpień 5, 2011 Ja robiłam pierwszą cytologię w wieku 23 lat, przed zaczęciem współżycia. Robię co roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kitka niesamowita Napisano Sierpień 5, 2011 ooo Polaczki sie odzywają krytykujące:) Perwersja ginekolog forumowy buhahahaha :P jak zaglądasz swoim pacjentkom to cip xD sa jakieś forumowe metody :D moge sie zapisac do Ciebie xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 5, 2011 o co Ci chodzi? Perwersja ma racje, nie zależnie od tego czy sie współżyje czy nie pierwsza cytologia po 25 roku życia dopiero to o wiele za późno, nawet młode dziewczyny które nie współżyją mogą zachorować na raka szyjki macicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kitka niesamowita Napisano Sierpień 5, 2011 wiedziałam ze moniak się odezwie to jest gin nr 2 mysli ze wszystkie rozumu pozjadała :) do tego lubi jechać ludziom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 5, 2011 teraz jakoś nikomu nie jadę, zresztą nie trzeba pozjadać wszystkich rozumów żeby wiedzieć, że na badanie cytologiczne nigdy nie jest za wcześnie i warto je robić nawet jeśli sie jeszcze nie współżyje, przyczepiłaś się bez sensu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach