Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zmartwiona

lekarz namawia mnie na cesarke,ale

Polecane posty

Gość bardzo zmartwiona

bardziej boje sie tego ciecia niz normalnego porodu, kobiety po cesarvr wypowiedzcie sie co jest plusem a minusem cesarki prosze

Zgódź się! Mnie też lekarz namawiał a ja nie chciałam i w końcu urodziłam normalnie i nikomu nie życzę :o mało sie to tragicznie dla mnie nie skończyło :o

Gość Rodzilam i przez
Cc i naturalnie, gdybym miala wybierac to bez wahania wybieram cc.

Gość bardzo zmartwiona
aniolek w kropki wlasnie tego sie obawiam ze glupio sie upieram a potem moge zalowac, najbardziej przeraz mnie te znieczulenie teog sie bardzo boje ta igla jest ogromna, bolu sie nie boje ale igly baaaardzo. Lekarz boi sie o mnie zebym normanie rodzila bo raz ze dziecko prawdopodobnie bedzie wazyc 4 kg, 2 moja ciaza od 10 tygodnia jest zagrozona najpierw krwawienie, potem skracanie sie szyjki a teraz jeszcze boli mnie kosc spojenia lonowego do tego stopnia ze czasem sie ruszyc nie moge,.i wiele innych czynnikow ktore moga sie okazac ryzykowne, inna sprawa ze corka sie jeszcze nie przekrecila ale na to ma jeszcze czas bo to dopiero 28 tydzien

Gość tez wybrałabym cesarke.
nie chciałabym być tam rozepchana i luźna :o

Gość bardzo zmartwiona
rodzilam przez a dlaczego tak mowisz? nie bolala cie blizna po cesarce? dobrze sie goila ?

Gość lalalalalalalala55
sluchaj lekarza....jak radzi cc to tak powinnas zrobic. A czemu radzi cc??

Ja błagałam lekarza by mi zrobił cesarke,ale nie chciał bo nie widział zadnych przeciwskazac.Urodziłam naturalnie,wszyscy z załogi mowili ze poszło mi gładko,ale ja odchodziłam od zmysłów.Nigdy w zyciu porodu naturalnego!Bol masakryczny,nie słuchaaj dziewczyn co pisza ze nie boli,boli boli tylko predko sie zapomina.Sama chwila przezycia porodu jest straszna,ale jak dostajesz dziecko wszystko przechodzi.Ja bym skakała ze szczescia gdyby lekarz zaproponowal mi cesarke!

Gość bardzo zmartwiona
tez wybralabym, to tez troche do mnie przemawia,ale ja chce miec 3 dzieci a to moje pierwsze jak to bedzie pozniej czy konieczne beda kolejne cesarki?

Gość lalalalalalalala55
mi sie zagoila super...takze teraz po 6 latach trudno ja zobaczyc...i jest bardzo nisko ....i np. w stroju nikt jej nie jest w stanie zobaczyc

Gość bardzo zmartwiona
izaaa wiem ze porod napewno boli i nie wierze w to ze tak nie jest, boje sie tego ze nie bede mogla dlugo dojsc do siebie po cc ze blizna bedzie dokuczac ze nie bede mogla nosic swojego dziecka

Lepiej zdecyduj sie na cc. Ja nawet lekarza specjalnie szukałam żeby tylko nie mieć cc i dopiero czwarty z kolei zgodził sie spróbować :o W życiu już nie będę rodzić naturalnie, to juz wolałabym sie zabić. Nie mówię że poród sn jest zły o ile ktoś ma odpowiednia budowę, albo właśnie dziecko odpowiednio duże do swoich możliwości.

Gość lalalalalalalala55
zalezy z jakiego powodu ma byc ta cc.nastepne moga byc naturalne porody

Gość bardzo zmartwiona
lalala akurat o to czy blizna bedzie widoczna to sie nie obawiam obawiam sie o infekcje , ropienie tej rany i dbanie o nia

Wcale sie nie zapomina :o tylko nie myśli sie już o tym ciągle. Zresztą jak tu zapomnieć jak sie o mało nie umarło :o

Gość lalalalalalalala55
ups.juz doczytalam....nawet sie niezastanawiaj...tylko zgodz sie na cc

Gość bardzo zmartwiona
mam bardzo dobrego lekarza i o proponuje mi z troski o mnie bo mam liche zdrowie duzo sie dzialo przez te 28 tygodni, o fajne by bylo to ze to on robilby cesarke na umowiony dzien bez stresu ze sie zacznie akcja a ja nie dojade do szpitala; ale ta igla i te tygodnie po cc przerazaja mnie

Gość mamamam27
kto ci powiedział że igła do znieczulenie cc jest jakas wielka?? znieczulenie boli tylko psychicznie tzn się boisz jak cholera a w rzeczywistości zero bólu - jak mrówka ugryzie to jest duużo gorzej, wenflon boli dużo bardziej no i jak dziecko cie nieraz kopnie gdzieś w żebra to boli bardziej niż znieczulenie - ja po cc szybko doszłam do siebie i bardzo sie ciesze że z małym wszystko ok - i niezaznałam bólu porodowego ufff ale jeśli jedno cc to następne też - tak robi moja lekarka - chyba ze sie kobieta uprze a szpital wyrazi zgodne to sie sn próbuje ale ona twierdzi ze i tak połowa z tych próbowanych konczy sie cc - ale w dzisiejszych czasach 3 cc to nie problem

Gość lalalalalalalala55
ale czemu zaraz zakladasz infekcje....ja nawet o tym nie pomyslalam w szpitalu...zapytalam wtedy lekarza czy moge ta rane moczyc .np.pod prysznicem ...i powiedzial ze jaknajbardziej bo to pomaga w gojeniu...wiec taplalam sie 3 razy dziennie w szpitalu...ale pod prysznicem

Gość bardzo zmartwiona
dziekuje za taki odzew, raczej slucham swojego lekarza wiec pewnie sie umowimy na cc wtedy kied bedzie to potrzebne, ale naprawde boje sie to jednak jest operacja dlatego takie wypowiedzi jak wasze przekonuja mnie coraz bardziej ze moze tak bedzie lepiej

Gość Rodzilam i przez
Blizna zagoila sie bardzo szybko i po 2 latach jej nie widac, na poczatku troche mi przeszkadzalo ze nie mialam czucia w okolicach blizny, specyficzne uczucie, jak ponznieczuleniu zeba, ale to wszustko przez przeciete miesnie ktore musza sie odbudowac. Duzo szybciej doszlam do siebie po cc, troche bolalo ale po naturalnych bylo gorzej.

Gość lalalalalalalala55
mama znajoma ktora miala 4 cc....wiec o co chodzi...a victoria beckham tez miala 4 ...to moze inny swiat ale to tez kobitka jak my

Gość aliiiiiiiiiiiiiiiiiii
słuchaj lekarza .. ja spędziłam 14 godzin an porodówce ( ból straszny) a na końcu zrobiono mi cc.Gdybym mi przyszło jeszcze raz rodzic to tylko cc!!!

Gość lalalalalalalala55
mialo byc mam znajoma

Gość Rodzilam i przez
Przepraszam za literowki ale pisze z telefonu

Gość anatewka
ja miałam cc, sam zabieg trwał chwile.O 17.10 się zaczeło a o 17.27 mam oficjalna godzine narodzin dziecka. Potem tylko szycie, nic sie nie czuje. Najdłuzej trwały przygotowania do cc. Potem w drugiej dobie jak wstałam to myslalam ze mi brzuch na pól rozerwie, chodzilam zgieta w pól i byla przekonana ze juz nigdy nie bede normalnie chodzic, smiac sie, czy nawet kichac. Zmiana boku byla problemem. A jednak po tygodniu smigalam normalnie. Owszem nie moglam dzwigac, ale wysztskie pozostale czynnosci lacznie z chodzeniem, smianiem sie i kichaniem ;) wrocily do normy. Teraz wiem ze nie chcialabym rodzic sn. Wiec polecam nie boj sie ;)powodzenia

Gość bardzo zmartwiona
mama 27 bo ja glupia obejrzlam autentyczna cesarke przeprowadzana caly jej przebieg te nacicnania te pwoloki i jestem przerazona, i ta igla byla naprawde wieeelka

Gość anatewka
dziecko mozesz nosic po cc, nie wolno Ci tylko dzwigac np wanienki z woda czy wozka...dziecko bez problemu nosisz i karmisz piersią. .

Gość bardzo zmartwiona
tego typu porod ze najpierw mnie morduja przez kilkanascie godzin a potem cc nie wchodzi w gre, moja mamam miala 3 cesarki tylko ze wtedy to byly inne czasy i infekcje itpbyly na porzadku dziennym.JEstem raczej zdecydowana tym bardziej ze moj lekarz robi rewlecyjne cesarki(opinie kobiet lezacych w szpitalu po kilku dobach od cc) a czy do cc wywoluja skurcze? bo ja kompletnie nic nie wiem

Gość anatewka
wielkiej igly nie pamietam... wszystko trwalo moment, same przygotowania sa długie ale nic nie bola, najmniej przyjemny moment to zakladanie cewnika, ale to tylko chwile boli. I mowie powaznie, dochodzilam do siebie dokładnie 6 dni, potem normalnie funkcjonowałam.