Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zmartwiona

lekarz namawia mnie na cesarke,ale

Polecane posty

Gość ja miałam cc i super sprawa!!
co prawda dobe leżałam plackiem ale jak już wstałam pierwszy raz potem był z górki! dziecko ważyło 4100 a ja sama go podnosiłam bez problemu się nim zajmowałam.rana się szybko zagiła, i jeszcze powiem że nie ma problemu z bólem bo dostajesz przeciwbólowe w kropluwie, przy czym możesz karmić, a matki po cc chodzą pokulone nie z bólu tylko z głupiego wrażenia że jak się wyprostują to puszczą szwy co jest oczywiście nie możliwe:DD

Gość jak lekarz każe to bierz cc
Wybacz. nie chciałam cię przestraszyć. Fakt faktem często się ignoruje zwyrodnienia kręgosłupa jako powód do cc a to błąd. U mnie w pokoju leżała dziewczyna której ginekolog bezwzglednie sprzeciwiał się cesarkom. Prowadził jej ciążę i poród. Biedaczka rodziła ponad 30 godzin a po porodzie musieli jej podać 3 jednostki krwi. Była tak osłabiona i zmęczona że mój mąż musiał i jej pomagać (jej własny z tego co zrozumiałam był inżynierem i pracował na zlecenie za granicą). Pierwsze miesiące to był dla mnie dramat. Brałam antydepresanty, znienawidziłam moje dziecko i samą siebie. Byłam zrozpaczona, zawsze utrzymywałam niezależność a wtedy byłam zdana na łaskę innych. Przez lekki byłam ciągle senna i niezdolna do zrobienia czegokolwiek a bez leków dosłownie rzygałam z bólu. Teraz już się nauczyłam jakie pozycje przyjmować by bolało jak najmniej. Córka urosła i od roku chodzi do przedszkola ale pewien smutek zostaje. Najbardziej żal mi jest hobby które kochałam :(

Gość mamamam27
do autorki - w szpitalu golą no i w moim była lewatywa - ale równie dobrze możesz sama sie ogolić z lusterkiem albo mąż ci pomoże i lewatywe też możesz sama kupić a aptece i zrobić - swoją drogą to ją polecam bo potem masz spokój nawet na pare dni z chodzeniem do kibelka a to świetna sprawa!!!

Gość bardzo zmartwiona
do lekarza ma racje, nie wiem czy bede sie obawiala o brak mleka bo nuz od 17 tyg bardzo leci mi siara ze z wkladkami caly czas chodze,lekarz mowi ze prawdopodobnie bede miala bardzo duzo pokarmu. do jak lekarz kaze cc... wiem ze nie chcialas mnie nastraszyc ale niw zdawalam sobie sprawy z tego jakie konsekwencje w moim przypadku moze miec porod sn, przykro mi ze to wszystko cie spotkalo bo to prawdziwa tragedia zyciowa, mam jednak nadzieje ze jestes otoczona troska i miloscianajblizszysch a to wiele wynagradza. dziekuje jeszcze raz wszystkim kobietom ktore sie wypowiedzialy rozmawialam wczoraj z mezem(jest obecnie za granica) on ma wrocic na 5 tygodni przed terminem porodu troszke mu przykro bo chcial byc przy porodzie ale powiedzial ze skoro lekarz tak to widzi to on wie najlepiej i zebym sie nie przejmowala bo w domu bedzie wiec w wielu rzeczach mnie wyreczy typu sprzatnie itp, tam gdzie trzeba dzwigac. teraz pozostalo mi jna nastepnej wizycie umowic sie z lekarzem na konkretny termin cc i powitac moja kochana coreczke na swiecie:-D

Gość sluchaj lekarza bo to moze
skonczyc sie tragedią dla Ciebie i dziecka. Rozne rzeczy moga sie stać! Zgodz sie na cesarke. ja akurat rodzilam naturlanie bez znieczulenia - myslalam ze umre z bolu.

ja jestem w 36 tc i dziecko juz wazy miedzy 3 a 3,4 wg usg i raczej tez pojde na cc w tej sytuacji boje sie ze jak bedzie kolo 4 kg to beda komplikacje ktorych pozniej pożałuje

Gość i znowu leje....@
jesli lekarz mowi ze cc to bym sie nie zastanawiala .Ja cc wspominam dobrze i chyba drugi raz tez bym wolala .Doszlam do siebie praktycznie po 4-5 dniach i dawalam rade przy malemu sama ,bo maz akurat mial nawal pracy i nie bylo szans na urlop