Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swedzidełko

Swedzenie skory po umyciu gąbką, pomocy!!!!!!

Polecane posty

Gość swedzidełko

Witam. Mam okropnie swędzący problem :-) Otóż po umyciu się gąbką ( z zelem pod prysznic oczywiście ) swędzi mnie okropnie skóra. Korzystam i z gąbki szorstkiej i gładkiej, oczywiście zmieniam je nieustannie, niestety, bezskutecznie. Po jakiejkolwiek gąbce strasznie swędzi mnie skóra, najbardziej na nogach i rękach. Na plecach i innych częściach ciała nie. Możecie coś poradzić, bo ciągle się muszę drapać :/

Gość swedzidełko
up

Gość adsfdsfdsa
A musisz się szorować gąbką? Może to jakieś uczulenie, nie wiem z czego te gąbki są robione...

Gość swedzidełko
po samym zelu bez gabki nie czuje sie dobrze umyta stad uzywam gabki do masazu ciala. robie tez peeling raz w tygodniu ale nie mozna go robic codziennie dlatego uyzwam gabki

Gość swedzidełko
up

Gość kjcuujuejdu
pewnie stara zagrzybiała gąbka, powinno się ją wymieniać co miesiąc a ludzie trzymają i z rok w wilgotnej łazience:(

Gość swedzidełko
napisalam ze wymieniam gabki regularnie. co miesiac kupuje i uzywam nowej a mimo to ten sam problem:(

Gość ewrtwetew
sama mieszkasz? nikt inny nie korzysta z twoich gąbek?

Gość swedzidełko
nie mieszkam sama ale kazdy ma soija gabke, poza tym ja swoja po kapieli wynosze do pokoju by szybko mogla wyschnac.

Gość rozumiem Cie, mój taki jest:)
a próbowałam myjki? ja po gabce tez miałam zaczerwieniona i podraznioną skore, po myjce juz tak nie mam.

Gość swedzidełko
dobry pomysl, kupie myjke:)

no.. ja też myjkę mam.. ogólnie mam to samo, że bez myjki czuje sie nie domyta...strasznie się szoruje.. ogólnie mam bzika na punkcie czystości.. wiem to chore.. :/ potrafię w pracy wejść pod prysznic:/ masakra..wszyscy się śmieją ze mnie że przesadzam.. dlatego nie dane mi jest np spanie pod namiotem.

Gość hmmmmm24
ja tez wczoraj mylam sie gadka i zelem pod prysznic z avonu a jak przyszlam do pracy to sie zapytali czy bylam na solarium bo taka bylam czerwona na rekach i dekolcie.. do wieczora zeszlo ale w sumie niewiem czy to gabka bo nie mialam takich reakcji skory, raczej zel. I strasznie swedziala skora. Sprawdze jak bede sie kapac dzis.

Gość ja również proponuję myjkę
już dawno zrezygnowałam z gąbki na rzecz myjki, jest bardziej higieniczna, można ją raz w tyg wyprać w 90C i wiesz że wszystko z niej zeszło a gąbka to skupisko bakterii mimo że jest zmieniana raz w miesiącu

Gość swedzidełko
dzieki za rady, kupie wiec w najblizszym czasie myjke:) zobaczymy czy sie sprawdzi:)

Gość rozumiem Cie, mój taki jest:)
skurwysyn jebaka Twoja kultura aż poraża... obie rzeczy służą do kąpieli, ale mają różne nazwy, choćby potoczne, ale widać, że Ty żadnej z nich nie używasz, więc masz prawo nie wiedzieć :)

Gość swedzidełko
ja tez wole gabka bo jest szorstka i robi dobry peeling ciala, poprawia krazenie. dzisiaj kupilam myjke;) probowalam sie myz samym zelem pod prysznic, uzywam antyalergiczngo dla dzieci. i po samym zelu jest ok. tylko jak nie mam czegos do szorowania to zle sie czuje jakbym nie byla umyta do konca:(

Gość gość
mnie też swędzi okropnie skóra, używam już kosmetyków antyalergicznych, ale tez nie pomaga, i również nie czuje sie umyta po gąbce do pasażu lub frotte. jedyne wyjście to nie używać gąbki.