Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komarzycza

skuteczne rady jak się pozbyć komarów z domu

Polecane posty

Gość komarzycza

ratunku pomocy, dopadła mnie jakaś inwazja komarów, tłukę je już od prawie 2 godzin i zdaje się że już nic nie ma, za chwilę zapalam światło i znowu są, doszłam już do takiej wprawy, że nawet biję już dwa na raz, ależ ileż można się bawić w takiego chowanego i latać z klapkiem po pokoju. Okno zamknięte na 4 spusty mimo iż w jednym jest moskitiera dla pewności wszelkiej go nie otwieram, gaszę światło, zapalam i znowu w cholerę tych małych wkur.... jak się tego cholerstwa pozbyć.

Gość raid w płynie do kontaktu
kup raida w płynie do kontaktu (w kazdym pokoju mam jeden) switło zapalone komar jak jest to nieugryzie albo gdzies "padnie po chwili" w zeszlym roku widzialam u kogos znajomego i faktycznie sie sprawdza ale ten w płynie !!

Gość komarzycza
kur.... i znowu, dopiero co cholerstwo wytłukłam i znowu już coś lata, mam moskitierę w oknie, i jeszcze zapach lawendowy, bo podobno tego zapachu nie lubią ale tak czy inaczej okna są zamknięte, teraz raczej raid'a nie kupie, myślałam o jakimś domowym sposobie, żeby chociaż tą noc przespać, już cała pogryziona jestem, na nodze mam jedną wielką ranę po ugryzieniach. Ratunkuuuuuuuuuuuu, czemu te cholerstwo się tak pałęta, i po kiego to w ogóle istnieje :(

Gość kasiecjjjjja
muzina w afryka chcialaby miec taki problem jak ty

Gość ...kropa...
olejek miętowy

Gość komarzycza
za przeproszeniem w d... mam jakie ma problemy murzyn gdzieś tam. Czy nie ma skutecznego środka na to cholerstwo, wyjść z domu nie można bo oblepią człowieka, ale jak się okazuje w domu spokojnie siedzieć też nie można.

Gość gruby czarny kot
podobno zapach pomidorów, głownie liści odstrasza je

Gość komarzycza
czy ja napisałam, że mi kasy szkoda, no sory o 1 w nocy nie będę latać i szukać sklepu żeby kupić raida czy inne g.... Mam w domu off, brosa i jeszcze jakiś expel czy inne badziewie, a skuteczne to i przydatne jak połamany grzebień łysemu

Gość komarzycza
ale chyba w sumie masz rację, tak szkoda mi kasy wywalić na jakieś badziewie które nie będzie skuteczne, kupić nie sztuka, ważne aby działało.

Gość czosnekkk
czosnek odstrasza komary

Gość ptasiek nastroszony
zapach waniliowy taki do ciast wszystkie owady spierdalaja i spokoj i grosze kosztuje po chuj jakis frajerski raid?

Gość gość
Skorzystałem ostatnio z usług www.bijkomara.pl i jestem zadowolony

Gość Maariolla
Ja w tym roku zaryzykowałam i spryskałam ogród opryskiem ultra brutal, który ponoć jest nieszkodliwy dla zdrowia i ma działać do kilku tygodni (czas pokaże). Póki co efekt utrzymuje sie (pryskałam teren tydzień temu). Oby nie zapeszyć ;) Z etykiety wynika, że oprysk można stosować też w domu.

Gość gość
Walka z komarami to jak walka z wiatrakami… My na początku kupowaliśmy jakieś świeczki, ale niewiele to dało. W końcu zainwestowaliśmy w moskitiery. I powiem Ci szczerze, że nawet jak jest ciepła noc to jest przepływ powietrza, ale komary nie wlatują do mieszkania. Kupowaliśmy w Sosnowcu, od firmy Sobimex.

Gość gośćeliza
ja muskietery mam i jakos bladzie od czasu do czasu wlatuja tez kupuje cuda na nie

Gość walijka
My próbowaliśmy róznych preparatów, ale mieszkając przy łące niewiele to pomaga. tzn. może i pomaga ale tylko chwilowo. Otwierając okno mieliśmy powtórkę z rozrywki. Lubimy wietrzyć mieszkanie więc skończyło się na zamontowaniu moskitiery na magnes http://www.rolety-akant.pl/Moskitiera_ramkowa_na_magnes,22.html. Materiał jest na tyle przezroczysty że nie zasłania widoku i światła dziennego, ale na tyle gęsty, że nie przejdzie przez niego żaden robal.

Gość kart34
Ja z kolei muszę przyznać, że ani trochę nie widziało mi się ani inwestowanie w drogi środek ani wezwanie ekipy , więc po prostu zająłem się poszukiwaniem rozwiązania na własną rękę. W internecie jest bardzo wiele ciekawych artykułów, na których się opierałem podczas walki z komarami, jak chociażby ten: http://ddd-kowal.pl/blog/dezynsekcja/jak-pozbyc-sie-komarow-najlepsze-sposoby/ Muszę przyznać, że rezultaty są niezłe, no i przede wszystkim udało mi się zaoszczędzić.

Gość gość
Najlepszym sposobem na komary w domu jest ich nie wpuszczanie do domu. Ja u siebie mam zamontowaną moskitierę. Jeżeli też chcesz się zabezpieczyć przed komarami to polecam ci zgłosić się do firmy www.oknadrutex-gniezno.pl Mają bardzo dobre moskitiery w swojej ofercie.

Gość gość
Też uważam że najlepiej jest ich nie wpuszczać. Dlatego walkę z komarami najlepiej zacząć od zakupienia i zamontowania moskitiery. Jeżeli mieszkacie w okolicach Szczecina to zapoznajcie się z ofertą firmy www.spin.szczecin.pl Sama zakupiłam od nich moskitiery do swojego domu.

U nas klasyczny Raid do kontaktu nie dawał rady, drogie to i szybko się zużywa. Dopiero zakup moskitier do okien pomogło. Niedrogi i skuteczny sposób. Szybko i łatwo zamontowałem je. Zamawialiśmy w AGATA ROLETY  przez internet.