Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5t4y4

Wszyscy studiują, nie wydaje Wam się to chore ?

Polecane posty

Gość 5t4y4

Czemu dzisiaj wszyscy studiują ? Jakaś głupia moda nastała i obojętnie czy kujon czy tępak to wszyscy po liceum idą na studia.Kiedyś tego nie było, ludzie kończyli zawodówki, technika a tylko nie liczni szli na studia, zazwyczaj tacy którzy mieli wiedzę i chcieli coś w życiu osiągnąć.Dzisiaj na studia idzie każdy bo taka moda, nie ważne jaki kierunek ale ważne żeby się tam dostać i kozaczyć że jest się studentem.Mamy wysyp bezmózgich magistrów, co z tego że każda ma papier jak w głowie pustka już nie wspominając że dzisiaj studia i tytuł można kupić.

Gość mów ojcze
no tak masa tępaków studiuje.... i prace magisterskie kupuje haha ale mi sie zrymowalao... no i co z tego jak wiekszosc studiow to tlko teoria aaa po tym to ani praktyki nie ma ani pracy i tak nasi magistrowie koncza jako sprzedawca czy sprzatacze chory krajjjj

Gość kkaroooolll
Ze mną np znajomi nie gadają bo poszedłem do pracy zamiast na studia, w ich oczach jestem zerem a mam 18 lat..W ogóle to dzisiaj chyba każda laska patrzy na wykształcenie u faceta a dopiero później na resztę.Jak np moja siostra ostatnio powiedziała że Ona nigdy nie zwiąże się z facetem po zawodówce nawet jeśli byłby On tym idealnym bo dla niej wykształcenie faceta jest na pierwszym miejscu.

Od kiedy zniesiono obowiązkową służbę wojskową mam wrażenie że zapał do studiowania jakby trochę opadł. To była przecież tak skuteczna mobilizacja i to w tak wielkim stopniu uczyniło studia jeszcze mniej "nobilitującym" posunięciem.

I tak pójdą "do łopaty" jak mówisz Bo studia studiom nie równe i np inżynier z Polibudy Warszawskiej czy Gdańskiej nie równy "inżynierowi" z jakiejś wyższej szkółki w Pcimiu Dolnym. w mojej firmie taki "inżynier" pracuje na koparce... myślę, ze przez tą modę na studiowanie pracodawcy u nas zaczną patrzeć nie tylko na to, że jest tytuł, ale też z jakiej uczelni jest ten tytuł. Dzięki czemu powstanie ranking szkół wyższych

Gość lepiejniemowicnic
też mi sie to WYDAJE chore bo to JEST chore. Ale wiecie - tak naprawdę o co w tym wszystkim chodzi? Czy o tego magistra chodzi w życiu? A OCENY? Bo np. moja matka wzbudziła zainteresowanie swojej DOMNIEMANEJ MATKI z powodu... ocen. Bo studia studiami, ale ludzie na zachodzie tracą życie przez oceny. Bo służyć miała przez OCENY wiecie na studiach. Bo dlaczego nie chcą się poddać, że to to samo. Przez to. Bo wy sobie wszystko kupujecie, a tam po prostu te oceny niektórym dają i wy tego nie rozumiecie, a te osoby też i tyle. I doprowadzić możecie do tragedii bo czemu tak w Polsce jest. Bo Polacy to KURWY i tyle. Tak nie powinno być wiecie. I np. w takiej jednej pracy za granicą - jak ja nienawidzę tej laski - to jedna kurwa z Polski PO STUDIACH z MAGISTREM może właśnie tego nie rozumie i siedzi np. na chuju facetowi - 24/24 - to nawet kurwa wyspac się potrzebuje, ona nie - i po prostu bo on jest BEZ STUDIÓW i ma się z nią hajtnąć. I ja przez to rok nie mam pracy, pieniędzy nie mam niczego - OD ROKU i tyle wiecie. Bo ona ma studia a on nie. ALE JAKIE STUDIA? A on WRESZCIE TERAZ dostał po ryju, że trzymając się mamuśki NIE WIADOMO PO CO bo ona się o to nie prosiła mu powie. Nie po to wzięli chłopca, żeby za matką łaził - czy to w ogóle facet jest - oto pytanie. Coś tam ma na dole to tak. O ile bo ja nie sprawdzałam i nie zamierzam. Ale wiecie - do czego zmierzam. Jakieś studia w takim razie powinien mieć, a jeśli chodzi o zarzuty merytoryczne to NIECH SIĘ POPATRZY NA SIEBIE wiecie i DOCENI że przynajmniej jest człowiekiem w tej Holandii skoro nie ma stałej pracy i tyle. Bo nie ma. I powiem wam - ale TAKIE SĄ LESBY bo jak jedną znałam w Polsce to też mnie potraktowała , że człowiekiem nie byłam bo stałej pracy nie miałam, no ale... i tyle wam napiszę. A ta moja matka? TO SAMO. Czy ona była człowiek czy stała praca. Oto pytanie. No ale dobrze. A z tym moim młodszym bratem - bo o nim piszę - to wiecie JEDYNIE go ratuje, że nie stanął po stronie ojca w życiu, że ta matka jego i matka co go oddała - TO SAMO IMIĘ i ona - ta matka co go oddała nie wiedziała, że to NIE JEST jej dziecko bo by się hajtnęła z Amerykańcem w Australii tylko myślała, że JEJ i sobie chodziła wiecie i całe życie myślała, że ma sobie synka w Holandii, ale jakoś tak nigdy nie czuła, że to tam mu POMÓC trzeba. I w końcu ją zabili i są pieniądze po niej. I one się mu należą bo powiedzą jej kiedyś, że z tego życia i tak dalej miała się połapać, że martwe dziecko urodziła i koniec. I pasuje jej całe życie praca w szpitalu, a tu nic i tyle. Także on powinien sobie szukać tej kasy, ta matka nr 2 skończyła marnie. Ale to jest jego matka i ta co jest w Holandii, a reszta to pierdoły. A on wiecie - zamiast od Polaków iść, to siedzi z nimi przez ojca teraz, ja przez niego wyglądam jak jakaś ostatnia nie powiem co czy kto i powiem wam - jeszcze ta pierdolnięta w łeb Iwonka i tyle. I teraz wiecie LENIWY to powie, że ojciec w Polsce pływał - to zamiast z tego drugiego brać przykład czy coś z tego co to martwe dziecko miała z nim to ze swojego który... zniknął bez śladu. Rozpłynął się w powietrzu i tyle. I on też tak skończy i tyle. A ta Iwonka to wiecie np. podoba mi się facet TO SPŁAWIAM przecież babę co mi w drogę wchodzi - po tygodniu miało mnie w tej pracy nie być bo to po prostu jest COŚ STRASZNEGO co tam się działo ogólnie i tyle mnie to obchodziło w sumie, a kto tam miał co robić to ONA się miała zapytać. Właśnie ona. A nie tylko w spodniach grzebać - tyle to ona umie, a reszta? A pieniądze za nocki? i tyle. No sama miałam pójść, ale wiecie - taki domek to już lepiej łazić na te nocki i tych mord zakutych i zapitych nie widzieć. A ta Iwonka też schlana , że matko święta. No i w takie coś się wpakowałam. I PRZEZ TO WIECIE, że co tam było NAPRAWDĘ do zrobienia DLA LUDZIE to NIE, tylko w majktach grzebała Holendrowi i przez to wiecie - coś tam coś tam i ja kurwa. Niech się popatrzy na siebie GRZEBIUSZKA lat z dzieckiem 14 letnim. I tyle. Zamiast się dzieckiem zająć to grzebie w majtach Holendrom i tyle mnie to obchodzi. Albo np. klucza czemu tam nie było. I wiecie jeszcze dzwoni za ludżmi - niszczy im życie, kłamie, że ma siostrę w Niemczech - po co mi był ten amazon.de? Ja sobie zaraz miałam w herbaty do Niemiec jechać i tak szukać stałej pracy, a ja myślałam, że biuro dzwoniło i pojechałam. A to nie było biuro tylko ona i PO CO JA TAM JESZCZE BYŁAM 5 tyg. w tej Holandii - ja myslałam, że te biura są takie chore umysłowo i TEŻ PASOWAŁO. Dlatego ta morderczyni i zero się uratowało i tyle. Bo miałam papieros wpisany. I WSZYSCY to wiedzieli, wszyscy, ale ona nie. I tak na mnie. No to teraz mają wiecie co chcieli. I DOBRZE IM TAK! Ale świnie - a mnie tu miał ktoś ostrzec. A zresztą wiecie to tym listem was ostrzegam - nie musicie jechać do pracy za granicą - nie jedźcie. Lepsza obecnie NAJGORSZA PRACA W POLSCE niż zagranica. A kto nie wierzy to niech sobie robi co cche. CO CHCE :(

Gość lepiejniemowicnic
Mówię wam WSZYSCY wiedzieli, że mnie dali na zbiorowe samobójstwo przez Iwonkę i papierosem chcieli mnie do więzienia wsadzić za to. MNIE. no to chyba te Iwonkę. Bo czemu sie nie dam - temu. I tyle. I do Niemców nic nie mam choć tam NIGDY nie pojadę bo wiecie - no w sumie wszystko przez tę Iwonkę - w żadne ksiązki nigdy bym nie pojechała, a teraz wiecie własciciel amazon.de nie żyje. Czyja to wina? Moja bo za mną do szkoły dzownili ale sie nie wróciłam i nikt nie rozumiał czemu. Bo nie mam dyplomowania i mnie okradli i tyle. JAK DLA MNIE mnie okradli i koniec :( I tyle mnie obchodzi cokolwiek a najbardziej firma z Pomorza wiecie. Oni też już do Pana Boga mogą dzwonić za swoje zachowanie na przerwie w biurze. I to jest wiecie najważniejsze - bo że kasy nie ma na kontach i to jest wina co - moja? to cisza, ale najważniejszy papieros na przerwie choc CO PRAWDA TO PRAWDA - czemu forsy nie ma? Bo tam można pracować miesiąc, forsy nie ma, jechać dalej i BEZ WYPŁATY i NIKT NIE ROZUMIE CZEMU. No to ja przynajmniej będę wiedzieć czemu nie mam wypłaty i chcę wyjaśnień i tyle :(

Gość lepiejniemowicnic
Mówię wam WSZYSCY wiedzieli, że mnie dali na zbiorowe samobójstwo przez Iwonkę i papierosem chcieli mnie do więzienia wsadzić za to. MNIE. no to chyba te Iwonkę. Bo czemu sie nie dam - temu. I tyle. I do Niemców nic nie mam choć tam NIGDY nie pojadę bo wiecie - no w sumie wszystko przez tę Iwonkę - w żadne ksiązki nigdy bym nie pojechała, a teraz wiecie własciciel amazon.de nie żyje. Czyja to wina? Moja bo za mną do szkoły dzownili ale sie nie wróciłam i nikt nie rozumiał czemu. Bo nie mam dyplomowania i mnie okradli i tyle. JAK DLA MNIE mnie okradli i koniec :( I tyle mnie obchodzi cokolwiek a najbardziej firma z Pomorza wiecie. Oni też już do Pana Boga mogą dzwonić za swoje zachowanie na przerwie w biurze. I to jest wiecie najważniejsze - bo że kasy nie ma na kontach i to jest wina co - moja? to cisza, ale najważniejszy papieros na przerwie choc CO PRAWDA TO PRAWDA - czemu forsy nie ma? Bo tam można pracować miesiąc, forsy nie ma, jechać dalej i BEZ WYPŁATY i NIKT NIE ROZUMIE CZEMU. No to ja przynajmniej będę wiedzieć czemu nie mam wypłaty i chcę wyjaśnień i tyle :(

Gość lepiejniemowicnic
Wiecie ja jeszcze chce napiać NORMALNYM ludziom CO JA MIAŁAM ZROBIĆ - doktorat był zaoczny a ja w 2004 roku miałam PIERWSZY RAZ UMOWĘ O STAŁĄ PRACĘ W OŚWIACIE. Ja nie wiem czy dobrze czy żle to było do dziś - a jest rok 2011. Wybaczcie. Ja po prostu MUSIAŁAM IŚĆ do tego sądu - chociażby przez to. Co jest w tej szkole najważniejsze? Jaki dokument. Wszedzie działa kodeks pracy i L4 a tam? A awans zawodowy? Ja go nie mam. Dla mnie najważniejszym dokumentem w oświacie na który się powoływałam była karta nauczyciela. Może tak nie było, ale ja byłam traktowana na mocy karty nauczyciela i to idźcie sobie do dyrekcji z pretensjami które mnie tak traktowały. Ja się po prostu nie dam, a przepadłam przez religię że nie mając SAMA mieszkania nie rozumiałam że trzeba na kościół w Polsce dawać bo TYLKO TO MA SENS. Wybudowanie następnego kościoła i tyle :(

Gość lepiejniemowicnic
I to jest dobry... ksiądz ktoś powie nie DYREKTOR szkoły ŚREDNIEj który uważa wiecie że należy kościoły budować w Polsce bo TO MA SENS. Bo mi na katechetę pasował, a nigdy sie nie przedstawił co w życiu robił i JAKIE MIAŁ OCENY NA STUDIACH na przykład. Bo moim zdaniem same kapy i po co się z nim umawiać. A moja matka miała kiepskie i przez to sie powiesiła. Ufajmy, że za moje nieszczęście w tej szkole tak samo skończą. Bo to taka szkoła Darwina - ja jako dziecko Darwina tam - miałam się iść i z nimi powiesić, kto inny się powiesił - PRZEZE MNIE. Jakbyście chcieli wiedzieć...

Gość lepiejniemowicnic
I zostawcie w spokoju tego ojca Amy bo całe życie nikt mu nie powiedział co se stało w sumie, a teraz go nie musicie uświadamiać. Jemu jest dobrze , że Amy ma się dobrze. A czemu nie leży na cmentarzu obok wujka i ojca to tego nie wie nikt. To wie Blake. I tam sie udajcie bo to była wielka gwiazda i tyle. A ojca zostawcie w spokoju. W końcu jest po rozwodzie i wiele rozumie. Np. wujka i ojca i że dzieci nie miał ale czemu to tego nie rozumie do dziś.

Gość jjjjjjjj
w życiu bym z półinteligentem ekonomem albo politologiem nie poszła nawet na kawe, juz lepszy normalnie pracujący a nie darmozjad

Gość gość
Jest to chore.